Броят на болните от коронавирус в Северна Корея може да е унищожителен

Данните се крият, за да не бъде засрамен Китай
Обновена: 24 апр 2020 14:11 | 24 апр 2020 14:07, Нели Христова
130
Броят на болните от коронавирус в Северна Корея може да е унищожителен
Снимка: БГНЕС

Според дезертьора Ким Монг, който дълги години заема висша позиция в правителството на Северна Корея, държавата крие опустошителен брой заболели от коронавирус, за да не посрами Китай. По думите му, режимът там крие толкова болни и толкова починали, че обществото ще се шокира, ако научи истинската ситуация.

"Китай започна кампания за дезинформация, която имаше за цел да заблуди хората, че вирусът не е тръгнал от там. Но ако Северна Корея публикува своите данни, ще е достатъчно да се докаже, че именно Китай е първоизточника на COVID-19. Все пак границата между двете държави са 880 мили. Според мен Ким Чен Ун е рещил да скрие истината за вируса, за да не посрами Си Дзипин", обяснява Ким Монг пред Daily Mail.

По думите му Северна Корея е изключително изолирана от международната сцена и единственият й съюзник е Китай, като отношенията между двете държави били толкова близки, колкото "устна и зъби". Твърди се, че икономиката на Северна Корея е напълно зависима от Китай.

Но според Ким Монг, има и причини вътре в страната, които са довели до укриването на данни. Като новата болница, чийто строеж започна в Пхенян с грандиозна церемония, на която присъстваше лично Ким Чен Ун.

"От този ден нататък пропагадните медии възхваляваха неговото лидерство и превъзходство в социалистическата здравна система. Но вече никой не вярва на тази пропаганда. Тя показва, че Ким Чен Ун има какво да крие и се страхува от колебанието в населението", казва още Ким Монг.

"Ким се страхува от това, което може да се случи в обещството, ако данните за това, колко животи са загубени заради липсата на тестове и достатъчно екипировка, станат публични. Опасява се, че населението ще се отдалечи от него. Смъртта няма да трогне Ким Чен Ун, за него е по-добре десетки хиляди корейци да умрат от болестта, отколкото да пролее и капчица от собствената си кръв", допълва дезертьорът.

Северна Корея продължава да отрича, че има болни от COVID-19 в страната, ала никой вече не вярва на тази информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
1
 
! Отговори
Ken преди 3 години
Не знам каква е причината, но в Северна Корея е започнала паника.https://news.rambler.ru/world/44084627-poyavilis-soobscheniya-o-panike-v-kndrДали е Ким или корона - не зе знае ?
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-видния болен там е вождеца Ким Чун
119
1
 
3
 
! Отговори
Койчефф преди 3 години
Какво ме интересува затворена соц страна на другия край на света. Да правят каквото си искат щом не ни пречат.
118
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост+Неграмотен си, но това не е изненада. А това, че го избиваш на тролене добре показва докъде се простира компетенцията ти. Жалко, че такива като теб се възползват от западните технологии и обезпечение вместо от Севрно Корейските, но то важното е не тук да се правиш на велик. Когато станеш от компа и си насаме със себе си не можеш да се скриеш :)))))))
117
0
 
5
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Хайде да не говорим за излишакът от медикаменти и доброто състояние на претъпканите болници на Запад, че Боко едвам (по)намери от това което ни трябва в БГ от Изтока. Е, по брой на хладилни камиони за извозване на ...... към масовите гроб....несъмнено Западът ще да е по-добре обезпечен. Така че тук не става въпрос кой-какво разбира. Има си факти
116
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост+Ти май имаш малък проблем с очевидното: НЕВЪЗМОЖНО е, да няма разпространение на вируса там, а при липсата дори на елементарни условия за лечение (всеизвестен факт е липсата на медикаменти и лошото състояние на болниците, както и генерално ужасното здравословно състояние на хората) е съвсем логично да имат голям проблем. Фактът, че от страната не идва никаква информация е по-скоро показателен, че има проблем който се крие, отколкото че всичко е под-контрол от здравна гледна точка.
115
0
 
8
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Да, поотклонихме се малко. Та да се върнем към темата. Не мисля, че е задължително хората в СК да *** "като мухи", само защото на Запад е така. Диктатурата означава, освен всичко друго, и "ред и дисциплина", които са жизнено необходими при Пандемия и които очевидно липсват в демократично-разглезеното западно общество.
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На дезертьори не вярваме.
113
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост+Статията е за Северна Корея и "информацията" постъпваща оттам. Явно си объркал темата.
112
0
 
5
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Да, бе да. Само, че не минава номера. Не може да си "върл" Глобалист и Световен Хегемон, когато става въпрос за стоки и печалба, а да врещиш "мам....Ви Комунитическа" за негативите от Глобализацията. Казват, че пише "Не Нам" на Руски паметник в София
111
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост+Не мисля че разбираш: дали ТИ и комунистическите мозъци "изключвате" или не е без значение. Това е известен факт. Също такъв факт са фалшификациите на буквално всеки авторитарен режим, тъй че приказките за това че се "справят" са в кофата. Грешките, особено когато са допуснати нарочно, за да не компрометират режима, показват колко струва самия режим. На хората в тия страни вече и да умират не им е позволено официално. Явно не си запознат с мерките никъде като ти гледам изказванията.
110
0
 
5
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Не изключвам, че китайците нещо са поскрили в началото - Декември 2019, за да предотвратят паника. Все пак това е нов вирус и първоначално не знаеш нищо за него. Този фактор умишллено се пренебрегва - възможни са и грешки. Дори да са виновни за Пандемията, повече от очевидно е, че сега се справят по-добре от много други, да не говорим за "отвъд" океана, където дори в края на Януари не благоволяваха да вземат мерки.
109
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост+И руските крушки активно се топят. Просто не ви го съобщават. Няма демагогия. Рашките от 16 до 36 хиляди заразени имаха 8 критични случая: уникален случай в световната медицинска практика, а както са тръгнали по заръченията на другаря Джуджи, ще бият и рекорда на чайниците за най-малко жертви (между 5 и 10 пъти по-малко). В Китай не можеш да укриеш смъртните случаи? ХАХАХАХАХА. Те почти успяха да скрият че има вирус, и пуснаха по пързалката СЗО за това колко голям е проблема.
108
0
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
"Явно руските крушки още не са стоплили" - Затова пък атлантическите "крушки" в момента се топят активно. Само според атлантическата демагогия всички данни от Изтока са напълно фалшифицирани - това е най-вече за успокоение поради собственото несправяне. Тръдно можеш да укриеш смъртните случаи, когато са наистина много. В СК - да, но не и в Виетнам и Китай.
107
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост+"защо Западът се издъни най-много в тази пандемия"Откъде знаеш? Когато цифрите на "Изтока" са напълно фалшифицирани такив изказвания само показват защо има такива изпълнения - за да се насажда идеята, че се "справят". Истината е, че всички данни сочат към укриване на информация, а по един глобален проблем/пандемията това може да е пагубно за всички и докато Северна Корея е буквално ирелевантна, то когато това направи Китай последиците се виждат. Явно руските крушки още не са стоплили
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отговор: ще да е от много Демокрация......
105
1
 
7
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Не мисля, че е пък чак толкова за учудване. Ако вземем Виетнам за пример, която е по-отворена страна, а там смъртните случаи са толкова малко, защо в Северна Корея да не е нещо подобно? Виетнам също граничи с Китай. Изобщо, Западът защо не си гледа изцапания ........в случая, а се занимава с Венецуела и СК, които безспорно се оправят по-добре за сега. Всъщност, обективно, някой трябва да се заеме с отговор на въпроса защо като цяло Западът се издъни най-много в тази Пандемия?
104
2
 
1
 
! Отговори
sd преди 4 години
айде, русоиди, изоставате с опорните точки....пригожин не ви ли плаща? готвача на плешфюрера. или сега имат други грижи във фюрербункера?
103
3
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
До Анонимен 70.........САМО ти ли не знаеш ??? В Китай общ. строи е КАПИТАЛИЗЪМ .....със ЕДНОПАРТИЙНА с-*** !!!!!!! В РАША общ. строй е КАПИТАЛИЗЪМ ...от КРЕМЪЛСКО- МАФИОТСКИ ТИП .
102
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Капитализмът убиваИнтересно, щом като в капитализма хората живеят зле, защо там жизнения стандард е по-висок от предполагаемия рай за който явно си мечтаеш?Ако има "дезобразование" и главите на хората им служат "само за равновесие", защо смазващото мнозинство от учени, Нобелови лауреати в науката и пр са оттам?Всички факти говорят за обратното на това което твърдиш.Кои са страните които трябва да служат за пример?