Според руски експерт коронавирусът ще си отиде за 3,5 месеца

Той прави сравнение с MERS и SARS
27 апр 2020 10:07, Елка Василева
33
Според руски експерт коронавирусът ще си отиде за 3,5 месеца
Снимка: архив, БГНЕС

Разпространението в Русия на заболяването, което се причинява от новия коронавирус, може да спре в средата на юни. Това мнение изказа в ефира на телевизия "Росия-1" Александър Чучалин, председател на Руското респираторно дружество и завеждащ катедрата по болнична терапия на Руския национален изследователски медицински университет Н. И. Пирогов, предаде ТАСС.

Още по темата

"Колко дълго продължи през 2002 г. SARS (тежкият остър респираторен синдром)? Три месеца и половина. Близкоизточният респираторен синдром (MERS) през 2013 г. - три месеца и половина. Има някакъв определен цикъл при тези заболявания, затова нека да изчислим: март, април, май - три месеца и половина. Някъде в средата на юни трябва да очакваме, че този проблем ще изчезне", каза експертът.

В Русия по данни на федералния оперативен щаб за борба с коронавируса са регистрирани 80 949 случая на заразяване с новия коронавирус. Починалите са 747, а оздравелите - 6767.

По последни данни в Москва от заболяването, причинявано от новия коронавирус, са починали общо 435 души, съобщи в неделя оперативният щаб за контрол и наблюдение на ситуацията с коронавируса, съобщава още ТАСС, цитирана от БТА. Вчера щабът съобщи за 31 починали, при които е била потвърдена диагноза пневмония и положителен резултат на теста за коронавирусна инфекция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: РусияSARSMERSкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече направо няма смисъл от интервюта с такива експерти. Имали цикъл от 3 месеца и половина? Ами тогава епидемията в Китай трябваше да е свършила януари-февруари, а тя чак тогава се разрастна и явно продължава да се разраства въпреки убеждаването на останалия свят в противното. Ковид е изключително заразен, явно много повече от първия САРС и МЕРС, от които е имало 1-10 болни в западните държави и така си е останало.
6
16
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Прогнозите на руските експерти се отнасят конкретно за раССия и нямат връзка с останалия свят, не случайно Матушката е отделена от него със санкции, контрасанкции и противоракетни щитове ... !!!
5
12
 
17
 
! Отговори
Лутер преди 4 години
След като преборим корона-вируса трябва да се справим с вируса на руски хибридки, който тормози човечеството от великата отктомврийска измама, пардон революция, с която другарят Ленин слага началото на един от най-зловредните геноциди в човешката история. Унищожение на интелигенцията и прогресивните хора от шепа нагли, прости селски колхозници, които и до ден днешен се опитват да си върнат старите времена
4
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хи хи, рушки експерт........такъФ нема.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На руснаците им е казано да си стоят дома и аз сега на Путин ли да вярвам или на Васко от форума?
2
7
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
То и според ес експертите стадният имунитет беше добър модел и носенето на маски беше излишно.Даже някои все още го твърдят, както и че децата не разпространявали вируса...
1
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нали аналгин-хинин имате къв е проблема? Или тази опорка вече издиша?