Този път СЗО даде за пример Швеция: Това е новата нормалност

В държавата няма наложена карантина
Обновена: 30 апр 2020 19:33 | 30 апр 2020 19:05, Нели Христова
274
Този път СЗО даде за пример Швеция: Това е новата нормалност
Снимка: БГНЕС

Швеция накара много държави да повдигнат многозначително вежди, тъй като страната и до ден днешен отказва да въведе строга карантина и ограничения, за да спре разпространението на COVID-19. Днес CNN съобщи, че броят на починалите от коронавируса в страната намалява, а СЗО дори даде Швеция за пример.

Още по темата

"Швеция може да е бъдещият модел за нормален живот с коронавирус", заяви  водещият специалист на СЗО д-р Майк Райън по време на брифинг на организацията, цитиран от Ройтерс. 

В страната, повечето бизнеси и училища са отворени. Ресторантите и баровете са пълни, хората се препичат на слънце. Правителството се доверява напълно на собственото си общество само да наложи социално дистанциране.

Шведите все още ходят и на фризьор, а пред CNN една жена споделя, докато си прави прическа, че се е примирила с факта, че най-вероятно ще хване COVID-19 все някога.

Според СЗО това било целта "да се достигне до нова нормалност".

На брифинга бе повдигнат въпросът и за анонсираните усложнения при децата, които преболедуват вируса.

"Повечето деца, разболели се от коронавирус, са с леки симптоми и се възстановяват напълно, но много малък брой развиват рядък възпалителен синдром в някои държави", каза Майкъл Райън.

Връзката между вируса и клъстери на рядкото възпалително заболяване при децата се изследва от британски и италиански лекари.

От рядък възпалителен синдром, който прилича на този във Великобритания и Италия, се лекуват и три деца в САЩ. Подобни случаи има и в Испания.

Досега децата не бяха засегнати от тежките усложнения от коронавирус, които са характерни за възрастните с хронични заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
5
 
! Отговори
Max преди 3 години
СЗО обърнахте ли палачинката?!Хрантутници,безмислени и безполезни с огромни заплати.
226
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой трябва да си плати за този социален психо експеримент
225
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и децата разбраха, че СЗО е инфилтрирана с ***.
224
0
 
3
 
! Отговори
Маринела Микова преди 3 години
До Котки Абе не е точно така! Тази зима се заразиха около 780 хиляди с грип тип В, починаха около 2000 и никой не се разплака като недарена сватя!
223
1
 
10
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Да, ама Швеция имат от сорта на истински болници, истински лекари и сестри и като цяло истинска здравна система. Ако тук се заразят 20000 човека ще настане пълен хаос.
222
4
 
2
 
! Отговори
nina преди 3 години
# 232 Ina Всеки според възможностите си.Но в България поне се опитват.В Швеция ги оставиха да пламнат 38 ит 50 старчески дома. съответно да си умиратвътре. Иначе само за статистиката-б Българя имаме 67 човека на кв километър,сравнение със Швеция,където са 25.Тоест гъстотата на населението е почти 3 повече на м2
221
1
 
5
 
! Отговори
Мирела преди 3 години
До ГербБраво Герб, за пръв път някой да признае, че неговата партия са глупаците, а останалите са умни! Е, от такива хора се нуждае България!
220
3
 
0
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
До Изнервенdo 236......koi ti e kazal ,che toploto vreme shte pomogne sreshtu virusa ?...ami ia vij Avstralia be plamnala oshte v nachaloto...ami Afrika...Prosto sveta se okaza absoliutno nepodgotven za uprajnenieto " KOVID-19" !!! Tova e ! Nai-veche "liberalno -demonokratichnia " sviat !!!
219
1
 
1
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...tezi sa si Svetovna Zdravna DEZorganizacia !!! Zakrivai !!!
218
3
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
До задни мисли. А ве, глу.пак, мерките бяха наложени, за да не стане взрив на болни и да издържат болниците. А и за да дойде топлото време, когато вирусът отслабва. Мисли малко с горната глава.
217
0
 
1
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...prave Tramp ,che gi otriaza !!!
216
5
 
7
 
! Отговори
Ina преди 3 години
До ninaДа, в България старите и болните, по принцип си умират от глад или стават жертва на престъпления. Иначе ги пазим много хуманно от вируса сега. Щото не сме практични нацисти.
215
9
 
11
 
! Отговори
nina преди 3 години
Шведите намериха начина да се освободят от старите и болните,плюс имигрантите със слаба имунна система.Да останат само бачкаторите.Винаги са си били прикрити нацисти.
214
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като да те оставят да се мъчиш да раждаш 12 часа естествено и накрая да ти направят секцио. Пълна програма
213
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В болниците не приемат заразени над 60 годишна възрастДа, типичен пример за това как каквато и да и информация се превежда в този форум. Става дума за един документ от 1996-та за действане при извънредни ситуации, ако лица над 60 години имат повече от 2 отказали органа. Обвинение, че младите се лекуват с приоритет, беше актуално отправено към една болница в Стокхолм, която отговори, че не връщат никого и дори имат свободни легла.
212
9
 
20
 
! Отговори
Задни мисли преди 3 години
Айде не ми играйте на тази тънка струна - днес е умрял 1 пенсионер и ако не слушкате щели да станат 3-***.Всеки ден в България си умират по 300 възрастни и увредени хора и никой не е въвеждал заради това карантина. По пътищата умират по 2-*** средно на ден, понякога 10 и то млади,активни хора и никой не е въвеждал. Как пък решиха, че заради 1-2 старци с covid трябва да ни тероризират с месеци.Яко и мазно ви го вкараха(не вируса) през телевизора,на някои чак им хареса,че някой ги обича отзад!
211
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя с тумбака, агнешкото и ракията явно са му наредили да копи-пейства наред. Сигурно и в статиите с хороскопа го маа това.
210
3
 
19
 
! Отговори
До 225 преди 3 години
Има хора вече преболедували от този вирус три пъти!!!Има хора, които развиват имунитет и други, които не развиват.Има такива които умират от вируса и други, които го изкарват като настинка.Как стават тези работи само един господ знае.Това са фактите.
209
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие наистина ли се имате за по-умни от шведите!? Я си вижте личното нас раното карантинно положение и карикатурната държава!? Вижте и тяхната! Е защо не вземате пример от тях!?Няма друга държава в света, която при 1 умрял днес пенсионер с 10 болести да държи народа си арестуван по местоживеене, маскиран и глобяван.Честито- ще изкарате по една казарма,чиято единствена цел винаги е била,под заплаха да пречупи и подчини свободния човек на по-простия и нагъл висшестоящ къ тил, държащ сопа!
208
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата нормалност!В държавата няма наложена карантина и смъртността е тройна, спрямо останалите държави.Ега ти нормалността!