Повишаване на смъртността от туберкулоза, заради коронавируса

Експерти прогнозират, че хиляди остават без диагноза и навременно лечение
7 май 2020 21:00, Петя Славова
11
Повишаване на смъртността от туберкулоза, заради коронавируса
Снимка: БГНЕС

Експерти прогнозираха повишаване на смъртността от туберкулоза поради пандемията от Ковид-19.

Поради борбата с пандемията от коронавирус, десетки хиляди пациенти с туберкулоза по света остават без диагностициране и навременно лечение, което може да доведе до увеличаване на смъртността от това заболяване в бъдеще. Това се посочва в проучване на международната организация Stop TB Partnership.

Експертите проучиха как краткосрочните карантинни мерки ще повлияят на увеличаването на заболеваемостта и смъртността от туберкулоза през следващите пет години, използвайки данните за държави, в които проблемът с туберкулозата вече е остър: Индия, Кения и Украйна. Те разгледаха два възможни сценария: оптимистичен и песимистичен, съобщава БГНЕС.

Според оптимистичния сценарий до 2025 г. в света ще се появят допълнителни 1,8 милиона души с туберкулоза, от които 342 500 ще умрат. Песимистичният сценарий предполага, че до 6,3 милиона души ще се разболеят от туберкулоза през следващите пет години. При най-лошия сценарий 1,4 милиона от тях ще загубят живота си.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Пътуванията преди 8 месеца
От и до Украйна да се прекратят
10
0
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 8 месеца
Те и други така мислехе,ама на-взеха ,та умряха ,та сега не могат да споделят опит.Няма нищо,важното е че си вярваш
9
2
 
3
 
! Отговори
(-_-) преди 8 месеца
Същото се отнася за всички останали болести.. Практически и д и отските мерки убиха повече хора от тъпата настинка, която умишлено превърнаха в някакво страшилище, а това е една нищо и никаква настинка!
8
2
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 8 месеца
В момента се умира само от Ковид19 ...Даже и умрелите преди този вирус,оживяват,за да умрът от него!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То с този корона вирус, стотици заболявания се обединиха в него. По презумция отиваш до болницата и щеш не щеш те третират за него. Ако имаш пари и връзки, може и да ти се размине.
6
0
 
4
 
! Отговори
Корнелия преди 8 месеца
Айде наще, минуси до дупка!
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама как се осмелявате да кажете,че някой не е умрял от корона?!:))))Ако ви чуе Бойко ще ви прати качулати!!!!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Индийски лекари констатират,че откакто БЦЖ ваксината е задължителна в Индия,броят на хората с туберкулоза ,драстично се е увеличил.Предполагам ,че самата ваксина е некачествена,това е нова ваксина.Възможно е хората ,васкинирани със старата БЦЖ ваксина,да са защитени и от коронавируса.В новите ваксини блъскат какви ли не компоненти.
3
6
 
4
 
! Отговори
? преди 8 месеца
В Италия БЦЖ не се прави от 1970 г., а умират хора около 80 г., за които се предполага, че са ваксинирани. Руснаците като се ваксинират, та не мрат ли с хиляди на ден? Поредната измислица.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БЦЖ ваксинираните няма от какво да се притесняват. Затова и в Италия и Великобритания има такава смъртност - там ваксината не е задължителна и дори не е препоръчителна.
1
3
 
11
 
! Отговори
А сега преди 8 месеца
Туберкулозата е болест на бедните и сега ко праиме.Зарази