Най-трудният сезон за Слънчака, само 10% от хотелите ще отворят

От бранша очакват 80% по-малко туристи да посетят страната ни
90
Най-трудният сезон за Слънчака, само 10% от хотелите ще отворят
Снимка: БГНЕС

Eдва 10% от хотелите в най-големия курортен комплекс по Черноморието ни - "Слънчев бряг" ще отворят този сезон. Това е прогнозата на бранша. Новите правила на работа, липсата на информация кога ще започнат чартърните полети и какви туристи ще пристигнат са част от причините. Неизвестните пред туристическия сезон са много, което прави риска неоправдан, коментират хотелиери.

Още по темата

Необичайна за месец май е картината по Южното Черноморие. По това време други години курортните градчета са в трескава подготовка за сезона, а първите туристи вече се разхождат край морето.

В Равда хотели, заведенията и търговски обекти не работят. Улиците са пусти, а градчето- призрачно. В Несебър е малко по-оживено, но и там не се виждат отворени ресторанти и хотели. Част от търговските обекти, обаче работят.

Други пък се подготвят за сезона.

На курортния комплекс "Слънчев бряг" му предстои най-трудният летен сезон за изминалите 61 години от основаването му, каза хотелиерът и председател на Българската асоциация на собствениците в туризма Героги Николчев пред БНР.

Той не очаква след отварянето на границите ни с Румъния и Гърция да дойдат много туристи в "Слънчев бряг" и хотелът му няма да отвори.

Още много неизяснени въпроси остават пред сезона, каза председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов, след срещата с министъра на туризма Николина Ангелкова в края на миналата седмица. Той потвърди прогнозата си, че 80% по-малко туристи ще посетят страната ни тази година в сравнение с миналата.

В момента летище Бургас обслужва само дестинацията Лондон Лутън, 2 пъти в седмицата. Първият неотменен полет, който е планиран и присъства на летищното разписание на България Ер, е с направление Бургас – Москва на 31-ви май. За чартърни полети в момента не могат да бъдат предоставени данни, заявиха от морската аерогара.

Затворени ресторанти и хотели и десетки закрити търговски обекти ги очаква туристите този сезон в една от най-посещаваните летни дестинации по морето - община Несебър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Горките собственици на хотели и заведения! Какво ще правят като няма пияни и дрогирани руснаци и поданици на кралицата, а и дрогирани шведски фермери? Дали да не отида за 1 - 2 месеца на хотел, че да спася някоя мутра от фалит?
76
0
 
2
 
! Отговори
..... преди 3 години
И 10% е много. Няма толкова мазохисти.
75
0
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Преди години се подиграваха "ходете си на Гърция с щайгите"... И те хората си отидоха, сега реват "братя, елате да спасим сезона". Хахахха. Вашият рев е музика, а мойте уши.
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нема да скубат 500%печалба спвмирисана цаца мутрите, какъв туризъм е това бре. Бутнете ги тез недоразумения наричат ги хотели
73
1
 
5
 
! Отговори
стар рибар преди 3 години
заповядайте на камчия краяй варна е супер спокойствие -река,море и гора съчетани с страхотен релакс и е супер евтино бунгалата на вечер за семейство са много евтини ще си изкарате страхотно предлага се и разходка с лодка по река камчия,,,,
72
0
 
10
 
! Отговори
акуд преди 3 години
в насрано море да ходят да се къпят управляващите, аз си отивам в чужбина а вие се занимавайте с алкохолиците от острова който допълнително донасират пейзажа И админа престани да ми триеш коментара рано или късно ще се срещнем *** платен
71
0
 
11
 
! Отговори
Божието царство преди 3 години
До факт и закономерностВсичко е временно но този свят включително и Слънчака-мутроморието с фекалиите!...
70
0
 
4
 
! Отговори
пред вратите на адем преди 3 години
ОСТАВИ ВСЯКАКВА НАДЕЖДА!!! - Надпис
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано фалират всички хотели по морето
68
1
 
4
 
! Отговори
забравете го! преди 3 години
До От СлънчакаСтана ва Мутрака!
67
0
 
8
 
! Отговори
факт и закономерност преди 3 години
До От СлънчакаИма си начало има си и край! Няма да възкръсне старата му слава.....
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До От Слънчакабеше!
65
0
 
2
 
! Отговори
кенефа на ЕС преди 3 години
До а от нящото НИЩОТова ни завеща прехода и Европа!
64
0
 
10
 
! Отговори
а от нящото НИЩО преди 3 години
До от нищото нещо......От свърталище на влечуги в гнездо на мутри против закона! Всичко е ***!
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До беломориетоТо ще ни откаже от черноморската помийна яма с фекалии! Огромна е разликата!
62
2
 
11
 
! Отговори
от нищото нещо...... преди 3 години
Слънчака първоначално е бил подходящ за десант през ВСВ и убежище на влечуги.Бетонените бункери от германците се превърнаха в мутренски хотели!
61
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СЕРЕГЕЙЧерно море е почти руско езеро. То свърза БКП със Великият съветски съюз!
60
1
 
19
 
! Отговори
Бетономорието преди 3 години
Унищожи ни всичките спомени от най-хубавите ни години с това ново бетониране!
59
3
 
6
 
! Отговори
беломорието преди 3 години
средиземноморието е по-близко от черноморието на майната му! Граници няма!
58
3
 
11
 
! Отговори
PR преди 3 години
Ами тогава туристите да заповядат при малките собственици с по 1-2 апартаментчета,те ще ги настанят,като на цена на хотелска стая и няма да ги карат,да ходят маскирани и на всяка крачка да те пръскат с дезифектант .Лобито на хотилиерите,малко се опита да смачка дребните наемодатели(със закона,който не успяха да прокарат,щото занаят,че много хиляди,ще минат в сивият сектор и *** ги хвани).Частните квартири са спасението на туризма.Така или иначе хората,няма да спрат да желаят,да отидат на почивка