СЗО с предупреждение към Бразилия да не отваря икономиката си

САЩ затваря границите си за чужденци, посетили Бразилия
26 май 2020 07:22, Ния Христова
4

Световната здравна организация предупреди Бразилия да не бърза да отваря икономиката си, преди да са извършени достатъчно тестове, за да може разпространението на пандемията да се контролира, предаде Асошиейтед прес.

Коронавирусът изключително бързо се разпространява в Бразилия, което означава, че страната би трябвало да продължи да прилага някакви карантинни мерки, въпреки негативното влияние върху икономиката. Това изтъкна на пресконференция Майкъл Райън, директор на програмата на Световната здравна организация за извънредните ситуации. 
Още по темата
 
Белият дом съобщи, че възнамерява да въведе по-рано мерките, които забраняват достъпа до Съединените щати на чужденци, посетили Бразили през последните две седмици, предаде Ройтерс. В края на днешния ден ще бъдат въведени новите мерки. Белият дом обяви въвеждането на забраната само два дни, след като южноамериканската страна стана втора в света след САЩ по брой заразени с коронавируса - близо 377 хиляди души, от които смъртните са над 23 500.
 
Въведената от САЩ забрана беше тежък удар за десния бразилски президент Жаир Болсонаро. Той последва примера на Доналд Тръмп и се противопоставяше на призивите за поддържане на социална дистанция, отбелязва Ройтерс.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубавото на короната е че удря най тежко тия дето се правят на най отворени - сащ, бразилия, англия, швеция, все експерти по стаден имунитет и привърженици на заговорите. Короната им разказа играта
1
2
 
2
 
! Отговори
Хайде преди 3 години
И там се започна вкараха няколко милиона фалшиви теста и записаха всички умиращи от нещо като жертви на вируса, сега затварят държавата им, познат сценарии