До края на годината 86 млн. деца ще изпаднат в бедност

Повечето живеят общо в Субсахарска Африка и Южна Азия
28 май 2020 09:17, Петя Славова
31
До края на годината 86 млн. деца ще изпаднат в бедност
Снимка: БГНЕС

86 милиона деца в света ще изпаднат в бедност до края на 2020 г. поради икономическите последици от пандемията COVID-19, показа съвместно проучване на "Спаси децата" и УНИЦЕФ.

Това би довело до нарастване на общия брой на децата, засегнати от бедността в световен мащаб, достигайки 672 милиона, което е увеличение с 15 процента спрямо миналата година, цитира изявлението на двете агенции АФП.

Близо две трети от тези деца живеят общо в Субсахарска Африка и Южна Азия, предаде БГНЕС.

Но ръст на бедността, предизвикан от пандемията, се очаква да се наблюдава главно в Европа и Централна Азия, според проучването, което се основава на прогнозите на Световната банка и Международния валутен фонд и данните за населението от около 100 страни.

"Мащабът и дълбочината на финансовите затруднения сред семействата заплашват да заличат години на напредък в намаляването на детската бедност и да лишат децата от основни услуги", се казва в изявлението изпълнителният директор на УНИЦЕФ Хенриета Фор.

С незабавни и решителни действия „можем да предотвратим и ограничим заплахата от пандемията, пред която са изправени най-бедните страни и някои от най-уязвимите деца“, добавя ръководителят на „Спасете децата“ Ингър Ашинг.

Те са "изключително уязвими и дори кратки периоди на глад и недохранване – потенциално ги засягат за цял живот", предупреждава тя в изявлението.

Двете организации призовават правителствата бързо да разширят своите системи за социално осигуряване и храненето в училищата, за да ограничат последиците от пандемията

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Нещо не ми стана ясно тази какво точно предлага - да се взема наготово пак от европееца, дето е длъжен да храни наред ли, ли що ли? Моите прадеди са нямали никакви колонии и не са използували никого, а са блъскали до живот, много ни идва от тези пишман филантропи!
23
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Стига сте правили хората насила расисти и хейтъри! Да ги храним, та да ги храним? Ами нас кой ще храни? Или може би трябва да минем на хляб и вода, окончателно да спрем ние с размножаването, да се откажем от жилище и пр., не ви говоря за луксозен живот, а за сносен, и то за да има за някой, който имал поне по 7 деца - според статистиката по толкова имала средно африканката.....
22
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Христо Христов - не сте прав, защото и сега има доста от тях в Европа, но продължават да търсят работници отвсякъде. Защо не ги вкарат тях в заводите? С известно обучение з познаване на езика не е толкова трудно, но излезе, че не могат? ИСТИНАТА Е, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОГРАНИЧИ ТОВА БЕЗРАЗБОРНО РАЗВЪЖДАНЕ! КЪДЕ МИСЛИТЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ ЗАНАПРЕД? ЩЕ СЕКАТ НАРЕД ДЕ ЩО ДЪРВО ИМА?!
21
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
То и аз ако имам десетина деца, и хляб няма да мога да им купя. Тъй че, прекалява се с хленченето. По две - три макс. може горе - долу да се гледат. Няма да плащам на някого за това да си оставя задължително гените на измъчената земя.
20
0
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Неприемлив е този начин на разсъждение относно помощите. Такива трябва да се дават само временно, когато при голямо бедствие хората наистина са лишени от възможност за прехрана или когато трудещ се човек си загуби ВРЕМЕННО работата.Но когато мързеливци и некадърници решат, че градивните хора трябва се откупват чрез "такса спокойствие" под формата на помощи, тогава се залита към крайно дясното на политическия спектър, което също не е добре.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То това води безхаберното размножаване.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво? Да им даваме пари за да изпаднем и ние в бедност? А защо не им раздавате презервативи или директно скопяване?!?!?! Това, че нямат акъл и мярка, не означава, че аз ще ги храня и ще отделям т залъка на своите деца! Да се изтрепат. като няма храна и динозаврите са изчезнали! Ай сиктир от НГО простотии!
17
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко не им плащат някави минимални суми и гладуват,ще се увеличат драстично престъпленията - кражби,убийства,агресия,измами и от това ще страдат останалите граждани в страната,навсякъде има някакви помощи за бедните в напредналите държави от Европа и като САЩ.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СПАСЕНИЕТО на ЗЕМЯТАСъгласен, подкрепям твоите предложения, но само при условие, че и бащата, и майката на тези три деца са се осигурявали.Които не са се осигурявали - скромни надбавки само за едно дете и то като жест на милосърдие, а не като задължение.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДРОнегДиспропорция има.Например, държавата колко пари отпуска от хазната за едно българче, което усърдно учи, а родителите му работят, плащат данъци, но са преценили, че могат да си позволят да отгледат само едно дете?А колко ни струва на нас данъкоплатците всяко едно от десетте деца на двойка, която никога не е работила и няма намерение някога да търси работа, нито пък е внесла нещо в хазната? За всяко едно от техните деца държавата дава по 10 пъти повече отколкото за българчето!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бедността и смъртта поради бедност и глад,се причинява от корпорациите и неравномерното разпределение на благата ,на 1% е всичко,а на останалите 99% нищо.https://youtube/watch?v=Hd6M-oePMFs
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Палми СтранджевТи много да не знаеш, защото пишеш недомислици.Когато някой човек в продължение на 40 г. е работил съвестно и е бил полезен, той има право да доживее до дълбоки старини и животът му в третата възраст да бъде достоен и спокоен.А ти какво искаш? Да зачеркна майка си, която цял живот е била полезна за обществото с труда си? Да я заличим нея от света, та някоя "трайно безработна" неграмотница да изцвъка поредното себеподобие и да ревне "Дайте ми помощи"?Е, не си познал!
12
0
 
7
 
! Отговори
the Ghost преди 3 години
ако трябват пари - вземете ги от Безос, той нали само по време на пандемията спечели 30+ млрд долара.На оня свят никой няма и ризата на гърба си да занесе
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките в Азия, Африка и в джунглите.Аз какво да направя че въобще не ме интересува за някакви маймунчета
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Спасете децата", това добре, но не чух призив към онези, които не могат да изхранят децата си.Призова ли ги някой да си сложат катинар на дюкяна или поне да ползват презерватив, за да не произвеждат като на конвейр гърла за хранене и да чакат някой друг да ги храни, докато самите им родители дори не си правят труда да ги накарат да ходят на училище с крайна цел придобиване на такава степен на квалификация, че да могат един ден сами да се издържат.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то само със секс и кючеци не става
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид19 има един признат ефект върху човешкия организъм, чуството на глад!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щяха да вкарват в пътя нашите ромеи по 2 деца хаха те правят по 10 и викат държавата е длъжна да ги храни а държавата са всички работещи от нас идват социалните помощи
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо, важното е че милиардерите забогатяват
5
3
 
14
 
! Отговори
акъл преди 3 години
Не ме боли фара за африка нито за Азия. Тук си имаме достатъчно проблеми и без да се плодим като ***.