Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?

Ето какви лъжи разпространяват антиваксърите
30 май 2020 19:50, Нели Христова
202
Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?
Снимка: БГНЕС

Едва ли има човек, който има достъп до интернет, и не е попадал на една теория на конспирацията, която се появи покрай коронавируса. Според някои антиваксърски движения, Бил Гейтс, който настоява да бъде изработена ваксина срещу COVID-19, се опитва да имплантира микрочипове в кожата ни. Но това не е единственият фалшив аргумент, който антиваксърите използват, за да убедят обществото, че ваксините не са нужни. Ето какви "факти" излагат те:

Как се появи теорията с микрочиповете?

Според проучване на YouGove, 28% от американците вярват, че Бил Гейтс се опитва "да ги чипира". Процентът сред републиканците е 44%. Слуховете се появиха през март, когато основателят на Microsoft заяви, че е възможно "да имаме нужда от дигитални сертификати", за да доказваме, че сме преборили COVID-19, че сме били тествани или, че ни е сложена ваксина. Гейтс така и не споменава думата "микрочип". Но из мрежата бързо започна да се разпространява статия, която гласеше: "Бил Гейтс ще се бори с коронавируса чрез микрочипове".

За да изглежда статията по-достоверна, тя цитира проучване от The Gates Foundation, което разглежда технология, която може да съхрани данните за всички имунизации, които са ни направени, чрез специално мастило, което да се инжектира заедно с ваксината. Но тук не става дума за микрочип, а по-скоро за невидима татуировка. Никой няма да може да ни проследи чрез нея, няма и да съхранява личните ни данни.

Пред BBC от The Gates Foundation са категорични, че твърденията за микрочипове са "лъжа", а идеята за дигитални сертификати била, да се създаде онлайн платформа, която да направи тестването у дома много по-лесно.

Бил Гейтс и ваксините – защо са атакувани толкова често?

Микрочиповете са само капка в морето с конспирации срещу основателя на Microsoft и ваксините. Наскоро в британски акаунт в Twitter се разпространи фалшивото твърдение, че "Бил Гейтс признава, че ваксината ще убие 700 хил. души". То е съпровождано от линк към видео в YouTube на конспиратора Алекс Джоунс.

Постът е бил споделен и харесан 45 хил. пъти. Но е пълна лъжа, а думите на Гейтс са преиначени. В истинското видео, Гейтс говори за ефективността на ваксините при по-възрастните хора и изразява загриженост, че при тях има по-голям риск от странични ефекти. За да даде пример, Гейтс представя хипотетична ситуация - "Ако имаме 1 на 10 хил. странични ефекта, това значи, че 700 хил. души ще пострадат от това". Никъде не се споменава, че 700 хил. души ще починат.

Но конспирациите стигнаха дори и високо във властта - един от министрите в италианския парламент поиска разследване за "престъпления срещу човечеството" за Бил Гейтс, а ръководителят на Руската комунистическа партия заяви, че "глобалистите подкрепяли масовото чипиране на хора, което е прикрито под предтекста, че се прави ваксина за коронавирус". В САЩ бившият съветник на Тръмп заяви, че Гейтс "иска да чипира хората, за да знае, дали някой е тестван".

Създадена ли е пандемията за да натрупа някой богатство от нея?

Това е твърдение, което е най-често срещано в Италия. Едно от италианските видеа, което твърди, че пандемията е "изобретена" е събрало близо 700 хил. гледания. Твърдението е следното - пандемията е измислена за да бъдат принудени всички да се ваксинират, а така фармацевтичните компании да спечелят пари.

Да, този, който успее пръв да създаде ваксина, най-вероятно ще се позлати, но подобни твърдения не почиват върху абсолютно никакви факти.

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече инплантираните с кремълски чип са най-притеснени...
135
10
 
11
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
Да не му имплантират девет грама олово в тиквата.
134
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тези чипове които в момента настъпват са нещо много яко и ще си го сложа стига да стане достъпно :)) това е нормалната технологична еволюция пък вие си говорете каквото искате :)))
133
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си като щяха да вкарваат 4G какви видеа бяха плзънали пак :))) имаше видео как уж телефон като звъни с 4G мрежа вари яйце :)))))
132
19
 
14
 
! Отговори
Стан преди 3 години
Бил Гейтс дава огромни суми за благотворителност истински меценат. Всякакви *** пишат измишльотини, по нета.
131
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина по някаква причина е решил, че тази държава и народа и са нещо невероятно уникално и всички масони, ционисти, илюминати и сатанисти по света ни мразят и искат да ни унищожат и да ни вземат невероятната земя която другаде я няма.... Напълно сте се сдухали.
130
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На глупавия човек му е много лесно да вярва в конспирации защото са лесни за разбиране. Казват ти, че Бил Гейтс е сатанист (понеже е милиардер) и иска да ви ваксинира и да ви сложи нано чип (...да е...) и той е готов повярвал. Обаче ако тръгнеш да му обясняваш как стоят нещата реално му става прекалено сложно.
129
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Исторически парк до Варна пуснахме първата локална 5G мрежа в България! Заповядайте и се насладете на свръхбързо обслужване и wifi, благодарение на 5G технологиите!
128
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не научиха правописа ейй.....
127
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** Христова, материалът ти е написан с граматически грешки, видно неграмотно и явно толкова си можеш, ама редактори нямате ли?
126
3
 
13
 
! Отговори
балама преди 3 години
Сам ли е бИл гЕйтс в опитите си, или е пионка на глобалната мафия.
125
8
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Колко *** трябва да е един индивид да разсъждава дали са вредни ваксините или не. Кои ваксини - за кои болести - от кой производител - от коя партида - нано или не - ако има странични ефекти, то какви са те и след колко време се проявяват и т.н. Нещата са сложни и няма еднозначен отговор.Идва време, в което мислещите хора ще изберем да ни чипират и ще се молим да ни утрепят по-скоро, защото по-малко боли от това да наблюдаваме колосалната деградация на човешкия род начело с вашата медия.
124
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс по цял ден не спи, а мисли как да сложи чип на ***.Да го аледи колко домашна ракия може да изпие и колко кюфтета да изядв.Ноо..*** е демократ, радетвл на демокрацията и свободата...анатвмосва Гейтс...извиква теи пъти България на 3 морета, слага тениската с лика на Левски...ии отива да гласува за ВМРО, защото те мразят ромите, също като него.
123
3
 
6
 
! Отговори
До авторката преди 3 години
***, то излиза че сама си пишете. Ако е така, мнението ви е доста осъдително спрямо разни групи от хора. Вие трябва да сте безпристрастна. - малко професионализъм моля.Ако не е така, то посочете източника. Отново - малко професионализъм моля
122
4
 
16
 
! Отговори
До 147 преди 3 години
Г-н войнствен атеист. Личи си че сте човек, който не блести с особен ум. Като одобрявате чиповете в тялото - вървете в Швеция и ще ви сложат. Аз лично си имам вярвания и попадам под този ваш епитет - "религиозна откачалка". Ако и аз кажа за вас "онези глупавите атеисти", ако така захванем да се кичим едни други според веруюто ни, то тогава обидата трябва винаги да е закачена на устите ни. Аз лично считам за гнусно да се прикачват миниатюрни приемо-предаватели за вътрешностите на хората.
121
4
 
12
 
! Отговори
Райконен преди 3 години
Да не съм луд да ми слагат ваксина, аз още не съм преполовил 20-те, тези искат да намалят човечеството наполовина и на млади здрави хора.
120
7
 
13
 
! Отговори
Додо преди 3 години
С тази силно провокативна тема "добър или лош е Бил Гейтс" вече протъркахте килима. Явно е, че тригърва купища ниско-интелигентни дами и господа, които ви трупат трафик и кликове, но вече стана съвсем досадна. Може би, защото я пускате на всеки 12 часа. (Сиилна прозявка:)
119
5
 
23
 
! Отговори
Стийв преди 3 години
Не харесвам Гейтс и мразя Микрософт продуктите.
118
24
 
7
 
! Отговори
воинствен атеист преди 3 години
А какво им е лошото на чиповете, всъщност? Може да съдържа изключително ценни данни точно за лекарите - история на заболяванията, кръвна група, здравословно състояние. В пъти оптимизира работите...Ааа да бе, забравих. Има ги религиозните откачалки, дето ги смятат за "знак на дявола" ахахахахаха..........
117
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Информацията тук не е за идио ти. На тях нищо не може да им помогне. Другите могат да намерят сами потвърждение на изнесените факти, ако желаят.