Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?

Ето какви лъжи разпространяват антиваксърите
30 май 2020 19:50, Нели Христова
202
Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?
Снимка: БГНЕС

Едва ли има човек, който има достъп до интернет, и не е попадал на една теория на конспирацията, която се появи покрай коронавируса. Според някои антиваксърски движения, Бил Гейтс, който настоява да бъде изработена ваксина срещу COVID-19, се опитва да имплантира микрочипове в кожата ни. Но това не е единственият фалшив аргумент, който антиваксърите използват, за да убедят обществото, че ваксините не са нужни. Ето какви "факти" излагат те:

Как се появи теорията с микрочиповете?

Според проучване на YouGove, 28% от американците вярват, че Бил Гейтс се опитва "да ги чипира". Процентът сред републиканците е 44%. Слуховете се появиха през март, когато основателят на Microsoft заяви, че е възможно "да имаме нужда от дигитални сертификати", за да доказваме, че сме преборили COVID-19, че сме били тествани или, че ни е сложена ваксина. Гейтс така и не споменава думата "микрочип". Но из мрежата бързо започна да се разпространява статия, която гласеше: "Бил Гейтс ще се бори с коронавируса чрез микрочипове".

За да изглежда статията по-достоверна, тя цитира проучване от The Gates Foundation, което разглежда технология, която може да съхрани данните за всички имунизации, които са ни направени, чрез специално мастило, което да се инжектира заедно с ваксината. Но тук не става дума за микрочип, а по-скоро за невидима татуировка. Никой няма да може да ни проследи чрез нея, няма и да съхранява личните ни данни.

Пред BBC от The Gates Foundation са категорични, че твърденията за микрочипове са "лъжа", а идеята за дигитални сертификати била, да се създаде онлайн платформа, която да направи тестването у дома много по-лесно.

Бил Гейтс и ваксините – защо са атакувани толкова често?

Микрочиповете са само капка в морето с конспирации срещу основателя на Microsoft и ваксините. Наскоро в британски акаунт в Twitter се разпространи фалшивото твърдение, че "Бил Гейтс признава, че ваксината ще убие 700 хил. души". То е съпровождано от линк към видео в YouTube на конспиратора Алекс Джоунс.

Постът е бил споделен и харесан 45 хил. пъти. Но е пълна лъжа, а думите на Гейтс са преиначени. В истинското видео, Гейтс говори за ефективността на ваксините при по-възрастните хора и изразява загриженост, че при тях има по-голям риск от странични ефекти. За да даде пример, Гейтс представя хипотетична ситуация - "Ако имаме 1 на 10 хил. странични ефекта, това значи, че 700 хил. души ще пострадат от това". Никъде не се споменава, че 700 хил. души ще починат.

Но конспирациите стигнаха дори и високо във властта - един от министрите в италианския парламент поиска разследване за "престъпления срещу човечеството" за Бил Гейтс, а ръководителят на Руската комунистическа партия заяви, че "глобалистите подкрепяли масовото чипиране на хора, което е прикрито под предтекста, че се прави ваксина за коронавирус". В САЩ бившият съветник на Тръмп заяви, че Гейтс "иска да чипира хората, за да знае, дали някой е тестван".

Създадена ли е пандемията за да натрупа някой богатство от нея?

Това е твърдение, което е най-често срещано в Италия. Едно от италианските видеа, което твърди, че пандемията е "изобретена" е събрало близо 700 хил. гледания. Твърдението е следното - пандемията е измислена за да бъдат принудени всички да се ваксинират, а така фармацевтичните компании да спечелят пари.

Да, този, който успее пръв да създаде ваксина, най-вероятно ще се позлати, но подобни твърдения не почиват върху абсолютно никакви факти.

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
9
 
! Отговори
Бил Гейтс прави преди 3 години
Животът на мизерниците родени без шам поносимМакар че като чета коментарите е по-добре да си умрете невежи ;)
115
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
490 000 деца парализирани в Индия от полио ваксината на Гейтс. През 2009 фондацията на Гейтс използва експериментална HPV ваксина върху 23000 млади момичета, причинявайки сериозни странични ефекти включващи автоимунни заболявания и стерилитет. 7 момичета умират. Ваксината му срещу менингит, инжектирана на 500 деца оставя парализирани 50 от тях. Преди няколко седмици нигерийски парламентаристи обявиха, че Гейтс предложил 10 милиона долара за да одобрят задължителна ваксинация срещу Ковид.
114
5
 
1
 
! Отговори
SMF преди 3 години
До АнонименИ къде ги прочете тия "реални факти", дай линк, да се образоваме и ние ;)
113
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този пич защо не се занимава с нещо, от което разбира? Да седне да си оправи уиндоуса най-напред.. На дьрти години всички изкукват.
112
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С ваксините на "филантропа" Бил Гейтс са стерилизирани жените в Африка при ваксиниране срещу тетанус, а 50 000 деца са починали при ваксиниране срещу ебола. В Индия пък са парализирани 40 000 деца от противополиомиелитната му ваксина. Заради което правителството на Индия го е изгонило от страната и води дело срещу него. Подобни обвинения има от Танзания, Филипините, Мексико, Никарагуа... И това съвсем не са теории на конспирацията, а реални факти.
111
5
 
14
 
! Отговори
Бай Гейт преди 3 години
Познавайки много добре на този човек софтуерните творения много дълбоко се съмнявам, че има капацитета да извърши всичко това, в което го обвиняват...
110
23
 
14
 
! Отговори
Бахти дебилите преди 3 години
Сте сТъпи Съотечественици!!!Гейтс прави с парите си живота на милиони мизерници поносимИ работи за бъдещите поколения *** вие няма как да ги знаете тез работиПонеже сте - вижте заглавието
109
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На комунистите от ГЕРБ първо да подменят чипа после зад решетките.
108
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** и 80 %........вие няма да бъдете засегнати.......микрочиповета са по-скъпи/умни от вас каскети.вансеремос!!
107
10
 
8
 
! Отговори
KacanuHa преди 3 години
Татуировка още по-зле. Ако не ме лъже паметта се говореше преди за маркиране на населението със "знакът на звяра", без него не можеш да ходиш на работа, на пазар и т.н. Билчо е поставено лице, обещали са място за децата му на Марс за да се спасят. Инак 2 варианта - поставят "татуировка" сега и нищо не се случва, за да може "да мине" следващата или успяват да я наложат сега. И в 2-та варианта печелят, всичко е въпрос на време.
106
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПФУ, на държава не оцелихме, ама и на планета не!
105
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На комунистите щели да подменят чиповете със сигурност.
104
3
 
6
 
! Отговори
Мушкатото преди 3 години
Неслучайно Тръмп каза че Америка трябва да се гордее че е на водещо място по брой заразени. Защо ли? Именно заради либидото. За два месеца всичко там се промени. Само наблюдавайте и анализирайте.
103
10
 
3
 
! Отговори
Мушкатото преди 3 години
Защо никой не казва че мъжете които са излекувани от коронавирус са с по 7-8 пъти по-голямо либидо? Защо го криете? Затова ли въведохте карантината за да не се наплодим и да увеличим населението на Земята с 25%? Казвайте ги тези работи. Няма смисъл да криете. Това са научни факти.
102
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
666
101
2
 
16
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Заговор за постигане на тотален световен контрол наистина има(като чипирането е част от него),но нещата не са толкова елементарни.Все пак историята с Бил Гейтс най-вероятно е за отвличане на вниманието,ползват го за мюре,може би...
100
8
 
23
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
бил гейтс се оказа масов убиец от ранга на хитлер.даже съвсем скоро ще го засенчи!
99
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2 + 2 ПРАВИ ТРИ ЩОМ ГЕЙТС НАРЕДИ!
98
3
 
14
 
! Отговори
дженди менди преди 3 години
нано татуса, 5г връзката, и съм газар...не ми трябва гугъл мапс и навигация, от антените ще идва сигнал директно до мозъка ми (voice2skull tech), и ще ми казва накъде да ходя, кога да ставам и кога да се дупя на шефчето, човек на сорос е. съветвам ви и вас да станете членове на отвореното общество !
97
2
 
9
 
! Отговори
Ненаучени червени преди 3 години
Коронавируса е резултат от моженето на червена българия на Кристалинки,Боковки,Бойковци,Дришоганчевци,Пени,Ицки,Трифонци и прочиеРейгън е създал своята икономическа РЕЙГЪНОМИКА гледайки огледалната икономическа катастрофа на СССР и изт.Европа предизвикана от ЧЕРВЕНАТА върхушка на БКПА сега тези същите ЧЕРВЕНИ варвари унищожители работят за САЩ,Ю Кей,БрюкселКЪДЕ И ОТ КАКВО СТЕ ИЗНЕНАДАНИ?