Световната икономика с най-тежкия колапс от 1870 година

От 70 до 100 млн. души стават изключително бедни
Обновена: 8 юни 2020 20:39 | 8 юни 2020 20:12,
27
Световната икономика с най-тежкия колапс от 1870 година
Снимка: БГНЕС

Коронавирусната пандемия е нанесла "бърз и интензивен" удар на световната икономика и това ще доведе до най-тежкия й колапс от 1870 г., въпреки безпрецедентните мерки, взети от правителствата, заявиха от Световната банка, предава AFP.

Още по темата


Очаква се световната икономика да се свие с 5,2% тази година - най-тежката рецесия от 80 години - но високият брой държави, които ще пострадат от последиците от коронавируса означава, че мащаба на икономическата криза ще е безпрецедентен и тя няма да прилича на нито една такава в последните 150 години, допълват от Световната банка в своя доклад за глобалните икономически перспективи.

Освен това икономическите последици от пандемията ще доведат от 70 до 100 млн. души до изключителна бедност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Lan преди 3 години
:) Само дето тогава болшинството от хората са произвеждали директно храната си и опасност от глад почти не е имало! Който работи, ще яде...А ние?
23
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Мдаа.... Огромни зловещи 5ЖИ-та, дето цял живот не съм виждал такива неща и сега дори и планините отзаде не мога да видя от тях!
22
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Аааааа, ама нахакахте на всякъде по блоковете за 1-2 дена миналата седмица 5ЖИ-та, нали? Колапс на икономиката - грънци! Ето едно доказателство, че онлайн медията лъжи и си измисля и то яко! То не беше лъжи, че са умирали хора, то не бяха глупости, дето нямат никаква логика!
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът не може да обеднява като цяло според мен. Ден след ден все нещо се създава/усъвършенства.По-скоро върви преразпледеление на благата - непрекъснат процес от векове, та до наши дни.
20
4
 
1
 
! Отговори
Да питам преди 3 години
Говори се, че богатите станали по-богати. Ама не вярвам. А вие? Не може светът да обеднява, а те не.
19
1
 
2
 
! Отговори
\m/ преди 3 години
Много страшно пак, брее .. страшни страхотии .. like we give a ***!
18
2
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Лято е,интересувам се единствено от слънцето и морето!Наясно съм,че няма да живея с орлите
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко беше един планиран и изигран цирк.....От 100 човека познати и приятели никой не се е разболял от този вирус....Просто браво на тези които убедиха цялото човечество,че съществува и успяха да нанесат такъв удар на цели икономики и бизнеси.....
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бау"вадилите"добри заплати и"спестили"пачки след година-две дефлация,с тия хеликоптерни пари които "раздават"ще ни спретнат такава инфлация че свят ще ни се завие!
15
1
 
3
 
! Отговори
До12 преди 3 години
Опци'й,добре разсъждаваш ама е време да си коригираш правописа!
14
7
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 15принципно си прав, но училите и вадилите добри заплати имат ... спестявания ... и могат да изчакат да се нормализират нещата.
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лаещият Бау запомни едно,при криза като тая,когато човечеството е Спряло да Потребява стоки и услуги,каквото и да си учил нямаш никаква гаранция че утре няма да си на улицата!
12
5
 
24
 
! Отговори
рънърса преди 3 години
След десетилетия тази "пандемия" ще бъде записана в учебниците по психология и психиатрия като пример за масова лудост и глобална манипулация на масите.
11
9
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 12Ако си учил и можеш няма да изнемогваш ... Така е по целият свят. Там обаче има една голяма група хора, които поддържат икономиката .. произвеждат , изнасят. Те хранят тези, които не се учили и не могат. Тук тази група е мини ...
10
7
 
12
 
! Отговори
Преди 10 години преди 3 години
Българите бяха бедни, сега ги виждам изнемогващи! Това един докато взема 12 - 30 000 евро нормална заплата! Нвкой да бачка като луд за 600 евро, и да му казват това е е брутално! Брутално спрямо Българите, брутално е срещу нацията като цяло. Това не е дискриминация а унищожение! Бавно и 100% . Отвън България изглежда страшна дупка....дупка не само без бъдеще но и без култура и традиций.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са тези, които преди няколко месеца обясняваха 'майната и на икономиката. Сега ще се окаже, че ще заминат доста повече животи отколкото от коронката. Не че не беше ясно, какво ще стане и преди това
8
1
 
4
 
! Отговори
Залъгалки преди 3 години
Особено за хипстърчета и "онеправдани малцинства", които са отбивали номера в училище и са убедени, че са най-страдащото поколение в цялата човешка история. Казвате, значи, че през 1939-1945 г. светът е цъфтял, икономиката е била в непрекъснат възход и благоденствието само е нараствало, а? Егати наглостта.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кредитна икономика.
6
2
 
6
 
! Отговори
До2 преди 3 години
Напротив, 19 век глобализацията върви с пълна сила, между 1870-1915 година над 40 милиона напускат Европа,която тогава е имала население около 320 милиона!Първата вълна на Глобализацията знаем как завърши Голямата-депресия+ВСВ! Втората вълна(сегашната)Кризата Kovid-19 и най вероятно скорошен световен военен конфликт!
5
4
 
8
 
! Отговори
Тафров Пендолфинито преди 3 години
Кажете какво е гайлето на мазтията у Барцилона и копиуето и...имат ли пари за хасиендатА...иначе да пускаме СМС-и...