Украйна с рекорд на заразени с вируса за денонощие

Новите случаи в Беларус нараснаха със 721
Обновена: 13 юни 2020 20:45 | 13 юни 2020 20:38, Веселина Йорданова
22
Украйна с рекорд на заразени с вируса за денонощие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Украйна регистрира нов рекорден брой нови заразени с коронавируса за денонощие - инфекцията е установена при 753-ма души,с което общият брой на потвърдените случаи достигна 30 506.

Това съобщи днес съветът за национална сигурност и отбрана, цитиран от ТАСС. Починалите за денонощието са 10, с което общият брой на смъртните случаи достигна 880.

Вчера министерството на здравеопазването на Украйна съобщи за 683 нови заразени за денонощието и това беше най-високият брой за денонощие от началото на апидемията. Украйна регистрира рекордни темпове за разпространение на вируса за трети пореден ден. В началото на юни страната регистрираше по-малко от 350 случая за денонощие, отбелязва Асошиейтед прес.

Беларуските медици са открили през последното денонощие още 721 заразени с новия коронавирус и случаите на Ковид-19 в страната стават общо 53 241. Това съобщи днес в Телеграм здравното министерство в Минск, предаде ТАСС.

Починалите носители на вируса от 24 часа насам са 5. Общият брой на смъртните случаи от появата на заразата в страната е 303 - това са "пациенти с ред хронични заболявания", уточнява ведомството.

По негови данни оздравелите болни с коронавируса в Беларус до момента са 29 111, 1315 от които са се възстановили през изтеклото денонощие. В цялата страна досега са извършени 714 324 теста за Ковид-19. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,холтечеята да вземат украинци по сл.бряг )
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беларуските медици...Учете български, *** и толупи иначе тук като журналисти во веки веков в днес.бг!
16
12
 
5
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Беларус чества деня на победата без да вземе никакви мерки. Сега бере плодовете на труда си. Бразилия, същия модел, Великобритания, Швеция...и куп други страни... И все още има оли'гофрени които твърдят, че този вирус е една конспирация само. Прав е бате Бойко, срещу глупостта няма какво да се направи повече.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте плашили хората. След всяко видео за Бойко надувате заглавията на новините.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уточнете и при колко теста са открити тези заразени. Това хора които са постъпили в болница ли са или са хора без симптоми които са тествани на случен принцип, както се прави вече от седмица насам в много държави.
13
0
 
11
 
! Отговори
11 преди 3 години
До sssАбе, прави ми впечатление, че във Великобритания оздравелите от 2 месеца са около 1200 на 252 000 активни случаи. И така си стоят в световната карта на вируса. Не се актуализират, демек британците не оздравяват, а си стоят болни повече от два месеца, баси гадния вирус.
12
2
 
14
 
! Отговори
За тулупите преди 3 години
Обикновеното грипче... коронавирус ви гарантира минимум 28 домашен арест .Плюс голяма любов от тези ,които сте заразили и са в същото положение, като вас...
11
3
 
11
 
! Отговори
sss преди 3 години
Всичко е до брой тестове. Ние имаме 3120 и 1700 оздравели (половината от общия брой). В Беларус имат 53 000 и и 30 000 оздравели, пак горе долу същото. При починалите определено "водим"... На последно място сме по-брой тестове в Европа и не само..
10
15
 
17
 
! Отговори
Атила преди 3 години
Никакво отпускане не трябва,ами трябва маските да станат задължителни поне до края на годината и да се въведе посвеместна карантина .По ужасна пандемия не е имало досега на планетата и всяко пренебрегване на мерките за безопасност трябва да се третират като геноцид.
9
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата и тук отиват към катастрофа. Надявам се после да има съд и да бъдат осъдени борисов и мангъров, смъртни присъди нищо по малко
8
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангърския модел е не приложим в съвременното информационно общество. Дори и държавните отговарящи служби, да неглижират проблема, примера за това е Беларус, много преди заразяване на 70 % от популацията, ще се открие някаква ваксина. А отделно от това, популацията реагира, самоограничавайки се в крайно рискови дейности, което също води до забавяне на момента в който стадния имунитет може да бъде фактор, по ограничаване на разпространението.
7
8
 
20
 
! Отговори
Тулупа от Банкя преди 3 години
Чумата "ГЕРБ" унощожава България 11 години вече...
6
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прилагат Мангърския модел. Нарича се "Масов имунитет след поразяване на 70 процента от стадото".
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След опасността вируса да срине организираното общество, известно като държава, сега мерките отново целят същото. обществения живот се отваря, а всеки да си носи лична отговорност, за това до каква степен се излага на риск. Следващ преломен момент в поведението на държавно отговорните може да има само при заплаха за организираното общество. Т.е. докато здравната система има ресурс и РЗИ също, нещата ще са такива.
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всичко мина, не е страшно. Аз съм здрав, няма страшно!"Ъхъ. Нямам хронични заболявания, имам добра хигиена и съм медик далеч от първа линия. Шанса нещо такова да ме хване е същия като някоя плеймейтка да ме хване за шушляка. Има го, но чисто теоретично.Да му мислят тия от рисковите групи, дето ги дебнат плейките.
3
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип подкрепям мерките, ама сега не разбирам защо се отварят дискотеките и баровете. Как ще се мият чаши, каква дистанция ще спазва Пешо на две ракии?
2
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и при нас ще има подобни числа...
1
8
 
25
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Народа се отпусна ... "Всичко мина, не е страшно. Аз съм здрав, няма страшно!" ...