Експерт: Не втора или трета вълна, ние сме в трайна вълна

"Нужни са екипи за бързо реагиране срещу коронавируса"
29 юни 2020 19:10, Елка Василева
109
Експерт: Не втора или трета вълна, ние сме в трайна вълна
Снимка: архив, БГНЕС

Водещ германски вирусолог смята, че са необходими международни "екипи за бързо реагиране срещу коронавируса". Проф. Хендрик Щреек от университета в Бон предупреждава също, че през есента ще има много повече инфекции.

В интервю за "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" германският експерт казва, че въпросните екипи за бързо реагиране би трябвало да се изпращат в различни точки на света, за да ограничават разпространението на коронавируса, а и на всякакви други инфекциозни заболявания.

Проф. Щреек смята, че ще е от полза, ако всяка държава разполага с подобни екипи и на национално ниво.

"Не втора или трета вълна. Ние сме в трайна вълна"

В интервюто за германското издание, цитирано от Дойче веле, проф. Щреек казва следното: „Развитието на инфекциите от коронавирус явно се влияе от сезона и климата. Поради този факт трябва да очакваме, че през есента ще има много повече зарази от сега. Смятам, впрочем, че няма да има само втора или трета вълна. Мисля, че се намираме в една трайна вълна, която постоянно се променя, като ту отслабва, ту се засилва."

Още по темата

Специалистът по вирусология изтъква също, че в момента се забелязват много асимптоматични инфекции от коронавирус. Според него това дава основание да се предполага, че сред хората може би вече има частичен имунитет срещу COVID-19.

Проф. Щреек твърди, че в бъдеще инфекцията може би ще протича по-леко, така че да са достатъчни само обикновени мерки за хигиена – като спазване на дистанция, отмяна на масовите събирания на хора и спазването на правила при кихане и кашляне.

"Вирусът няма да изчезне напълно"

Вирусологът изтъква обаче, че коронавирусът няма да изчезне напълно, дори и процентът на новите инфекции да спадне до нула. „Докато не разполагаме с ваксина, ще трябва да живеем с него", казва експертът в заключение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
6
 
! Отговори
Релеф преди 3 години
Аман от изплашени левчовци! Направо не е истина как властта злоупотребява със здрави и прави хора, които не ги е страх от някакви микроорганизми, а овцете сляпо изпълняват неразумните им заповеди и изисквания!! Поне на запад така правеха - арестуваха белите синеоки руси хетеросексуални хора! И сега има някакъв подобен сценарии и в България!!
52
0
 
3
 
! Отговори
А бе Тонка преди 3 години
Ти на единственста улица ще се объркаш.
51
3
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Какво ви казват немските колеги, че ще има единен център, от където ще се командва и контролират селяните прости!Аз мога да ви кажа, че ще накараме хората от вън и най-вече ЕС и САЩ, да ни уважават, ако всички български фирми реформират доставките и пазарите с Китай и отрежат пъпната връв , която дава на китайската икономика самочувствие за велика сила!Животът е жесток, селяни прости, това е Третата Световна Война, и залогът е голям, това е вашата икономическа и политическа свобода!Бернар!ЦРУ
50
1
 
6
 
! Отговори
Сутринта преди 3 години
Утре залагам на числото 211 заразени!
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 45 Тонката.Бе ти на *** ли се правиш? Или нямаш представа в действителност.Завивайки на дясно.Колко точно е разстоянието до КПП на КАТ преди да завиеш на дясно за Елените? Аз помня че там нямаше нищо до поста на КАТ а само алеи от рози и цветя! Това е около километър разстояние! Ами това ме навежда на мисълта.Че не си бил роден още та да " помниш" какво имаше тогава!-:) И как да го помниш я?!-:) Леле.и си седнал да спориш?
48
6
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 41 А до Несебър,ако искам да стигна,как ше ми е най-напряко след Т образното?:):):):)Кубан от коя страна ше ми се падне?А караулката на КАТ?:):):):)Питам за да не взема да се загубя някъде там и да тръгна за Тънково:):):):)
47
0
 
3
 
! Отговори
Този искал да пътува преди 3 години
Да потушавал вируса. Ха-Ха-Ха. Ако има Балами да им плащат.Калинки са плъзнали по целия Свят.
46
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 44 преди 3 години
Простотията е твоя лапнишаран и на останалите страхопъзльовци! Трябва да има овце, за да има вълци.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Голяма рекламаНещо имате проблем с броенето на нулите, виждам.
44
0
 
6
 
! Отговори
Lan преди 3 години
44, раликата между мнението на този професор и това на доц.Мангъров е само в стила на изказа и почти 3-те месеца забавяне на професора. Фактологично нещата не са различни, *** трябва да има интелект да се разбере! Доц. Мангъров още в началото каза, че е смешно да се говори за вълни и че трябва да живеем с вируса, да живеем, не да се крием и не да го подценяваме. Ако го бяхме послушали сега нещата нямаше да се кой знае колко различни, но икономиката щеше да е една идея по-малко съсипана.
43
1
 
1
 
! Отговори
Релеф преди 3 години
До 44 Дано и ти да изчезнеш заедно с него, щото като гледам си му голям подръжник!
42
2
 
1
 
! Отговори
Lan преди 3 години
И дано да има кой да го чуе...
41
2
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Значи от плажа минаваш покрай Кубан,стигаш Т образното и поста на КАТ и наляво са ти Равда,Ахелой,Поморие,Сарафово,Бургас,а надясно са Свети ВласТ и Елените:):):):)Мерси за локацията:):):):)
40
13
 
3
 
! Отговори
Голяма реклама преди 3 години
"Експерти", телевизии и политици реват на умряло, а в същност цялата бройка положителни тестове до сега не е подминала 5000, а за същото време един обикновен грип би заразил 500000 и би убил в същия порядък повече хора. Чифyтското реване продължава. Овцете да треперят!
39
1
 
8
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 3 години
ВИРУСА НЕ Е ОПАСЕН,НО ОТ НЕГО МОЖЕШ ДА УМРЕШ...МОЖЕ БИ ПЪК Е ОПАСЕН,НО МОЖЕ И ДА НЕ ГО УСЕТИШ... Не Е доказано, че COVID-19 минава по-лесно през лятото,ОСВЕН АКО ЕВЕНТУАЛНО МИНАВА ПО-ЛЕСНО,АМА НЕМА КОЙ ДА ДОКАЖЕ И ТОВА- ЗАЩОТО МИНАВАНЕТО ЗАВИСИ ОТ ЛЕЧЕНИЕТО -АМА ТО НЕ Е ДОКАЗАНО ЧЕ ИМА ЛЕЧЕНИЕ,А АКО ИМА ДАЛИ ИЗОБЩО ДЕЙСТВА...АМА НЕ Е СТРАШНО ,ЗАЩОТО СКОРО ЩЕ ИМА ВАКСИНА,ОСВЕН АКО НЯМА,ПЪК И АКО ИЗОБЩО Е ФУНКЦИОНАЛНА,КОЕТО Е СЪМНИТЕЛНО...СТАНА ЛИ ТИ ЯСНО СЕГА?
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 35 Тонката.Ами идвайки от плажа и минавайки покрай Кубан който ти остава в ляво.Ще излезеш на главната алея.Път като Т образно кръстовище бе Тонка! И ако искаш да Отидеш на Елените.Трябва да завиеш на дясно нали?! Там точно до Поста на КАТ. Който не е действащ вече! Веднага в дясно след " санаториума" . Помниш ли го *** Тонка?-:) Помниш зрънци! *** Герберски!-:) Скрий се бе ***!
37
2
 
3
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Сега вече и Шрек ли да слушаме за коронавируса?
36
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Подгответе се за две , три години пандемия, защото китайската икономика и държава разполага с ресурси и може да мобилизира милиард бойни работни единици!!!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!!!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошо няма. Не е болка за умиране.Защо е истерията?
34
0
 
6
 
! Отговори
Релеф преди 3 години
Сегашните ке-леши са най-големите ***. Колкото по-ново поколението, толкова по-пропаднали и без морални ценности. Не можете да различите правилно и неправилно. Ми то за това възрастните ви мразят и не ви уважават! Сега всичко има смисъл!