Ново огнище на коронавирус - 25 вече са положителните проби във Велико Търново

Трима от заразените били в дискотеката, където празнували абитуриентите
5 юли 2020 21:39, Анисия Иванова
181
Ново огнище на коронавирус - 25 вече са положителните проби във Велико Търново
Снимка: БГНЕС

25 вече са положителните проби на заразени с коронавирус след абитуриентските балове на 27 юни във Велико Търново - 16 ученици, 6 учители и трима придружители, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в областния град.

Още по темата

В Американския колеж "Аркус“ във Велико Търново има епидемично огнище наCOVID -19, уточняват от РЗИ.

С положителни проби към днешна дата са 59,5% от присъствалите на абитуриентския бал на училището. От общо 42-ма души, присъствали на бала, двайсет и петима са дали положителен резултат.

Установени са потвърдени случаи на COVID -19 при лица, които не са присъствали на бала на училището, но са били заедно в дискотека в града същата вечер.

Издирените досега 142 контактни лица са поставени под карантина.  В областта със заболяването до сега са диагностицирани 84 случая.

Иначе през последното денонощие новите случаи у нас са 180 при направени близо 2600 PCR теста. През изминалото денощие има един нов случай на заразен лекар.

Само шестима са преборилите успешно инфекцията през последните 24 часа. Загубилите битката с коронавируса са двама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
5
 
! Отговори
упс преди 3 години
В ход е операция "Шменти капели"! Много характерна за региона.
139
0
 
10
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 3 години
БЕЗОТГОВОРНОТО И ЕГОИСТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ НА АБИТУРИЕНТИТЕ Е В УНИСОН СЪС СЪЩОТО ПРЕСТЪПНО-БЕЗХАБЕРНО ОТНОШЕНИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ....ВИСША ФОРМА НА ЕГОИЗЪМ---АЗ ЩЕ СИ ГЛЕДАМ КЕФА НА АБИТУРИЕНСКИЯ БАЛ МАКАР ДА ЗНАМ,ЧЕ МОГА ДА СЕ ЗАРАЗЯ,ДА ЗАРАЗЯ БЛИЗЪК ЧОВЕК И ДОРИ НЯКОЙ ДА УМРЕ...КВО ТИ ПУКА?
138
0
 
0
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
"В Американския колеж "Аркус във Велико Търново има епидемично огнище наCOVID -19..."Малката Гризанка, досущ като наште млади женуря през 90-сетте, много либи хамериканците, но... по един свой собствен, оригинален начин;))) Кът види американец е като "бик на червено";))) Българите й идат малко сухички и корави, протриват и зъбките, но американците и маринованите в американски сос българи са и любим специалитет;)))
137
4
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Сичката абеторенция в балдуиновата кула две седмици карантина на ляп и вода и в края на втората седмица зарин и да мятат кючек и парализа
136
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,верно ли Бойко го разследават в Испания за някаква къща?Той нищо не знаел,аматука в България се появили снимки негови с милиони евра в чекмеджето МУ.През туй време той сладко си спинкал и нищо не знаел...,
135
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разследват ли го Бойко за милионите евро в шкафчето?
134
2
 
3
 
! Отговори
До 153 преди 3 години
Разбирачев, дали линейките на поликлиниката щяха да обслужват болните с КОВИД19?Тези линейки возеха лекари за домашни посещения и медсестри за манипулациите,а в момента тяхната дейност се извършва от медицински центрове, на които джипитата пращат абонаментна такса. На вратата на кабинета на джипитата има телефон за неотложни случаи.Ама ти сигурно не си здравно осигурен, та затова не си наясно.
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!Носят и могат да заразяват. Както един с ХИВ, който не е болен от СПИН, би могъл да те зарази, ако имаш полов или кръвен контакт с него.
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Черен от САЩЩе видиш как ще изчезнат, като Тръмпо спечели. Боже не мога да повярвам, колко прости хора. Земете прочетете по една книга,ама различна от роман. Сещаш сее
131
0
 
21
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
Балове пи време на пандемия?! Коронавирусът одобрява.
130
2
 
9
 
! Отговори
До 162 преди 3 години
Кое му е нормалното ,бе?Естествено,,че има огнище ,създадено в близка контактна среда,без предпазни средства.Има и инкубационен период ,добре,че са ги хванали навреме.При това е имало само един вирусонпсител..Не е вярно,че всеки вирус се разпространява толкова бързо и лесно.Не си запознат!В случая всички трябва да се изолират,защото и с леки симптоми,не трябва примерно да спортуват ,а и най важното да не причиняват зараза на други.Независимо,че нямат симптоми или леки,пак се лекуват.
129
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига с тези дискотеки.Няма да стане,щом са инкубатор.Какяа дистанция какви пет лева!И в Южна Корея ги отвориха и то след нямаха вече заразени,но като се изпозаразиха от един посетител ,затвориха ги отново.
128
3
 
3
 
! Отговори
Зората на Зулу преди 3 години
На всеки е ясно че вируса е от краварските ***!!nwo!
127
2
 
2
 
! Отговори
до 153 преди 3 години
Спешната помощ както в другите страни стана самостоятелна с единен телефон 112,и това беше много отдавна .Решение на НС,нищо общо с Фандъкова.То пак има дежурни в медицинските центрове,но в извън това посещенията са от спешните екипи .Това е нормално,стига да има достатъчно линейки и екипи.
126
3
 
4
 
! Отговори
Черен от САЩ преди 3 години
Утре Заразените в САЩ ще Ударят 3 000 000 души!
125
1
 
3
 
! Отговори
до 156 преди 3 години
целта на Эврапэйскый Союз и Слугинската им Преса е Изместване на Вниманието от Другарете в Пекин, иначе Стадото вместо да работи за Стаден Имунитет, може да реши да работи да търси Спаведливост и Репарации за Нанесенетине им Щети!!
124
5
 
4
 
! Отговори
Истински Новини преди 3 години
"Бивш ръководител на MI6 твърди, че COVID-19 е направен в китайска лаборатория"не, само това, а същото твърди и най-изтъкнатият Норвежки Вирусолог и Професор в Университета на Лондон - Биргър Соренсън!
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналята пускат някаква статийка и гледат сеир
122
6
 
4
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Още нищо не сте разбрали от Супер Вируса, който ще доведе до Края на Белият Човек! К0мундетата в Пекин, всичко са планирали!!
121
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой съсипа здравната ни система и ги направи търгаши.Кой реши че спешна помощ ще една за 2 милионна столица да хвърчат линейки и хора и коли да се пръскат като пилци.Когато всяка поликлиника имаше дежурен екип в квартала с линейка а спешната помощ се ползваше само при бедствия аварии и катастрофи.Само Фандъка закри няколко поликлиники и други даде под наем а линейките им гният в дворовете.Ако всичко беше както преди нямаше да се тестват всички екипи а само един.Колко болници гробарите закриха и лекарите напуснаха страната останали без препитание.Има цели села с по един фелшер без нито една апт