Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите

Това стана ясно от извънреден брифинг
Обновена: 12 юли 2020 16:02 | 12 юли 2020 15:54,
460
Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите
Снимка: БГНЕС

Oтпадат ограниченията за нощните заведения, при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се разрешават, заяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Още по темата

Промяната в заповедта на здравния министър идва два дни, след като бяха въведени част от ограничителните мерки заради високия брой заразени с коронавирус у нас.

Разрешава се посещението на нощните заведения на открито и закрито при спазване на площ от 1 кв. м на човек., допълни зам.-здравният министър. Промените влизат в сила от утре.

„Всички заведения са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не мислим, че ние сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„След като толкова много хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние трябва да стоим без работа и пари. Броят на заразените не е скочил заради заведенията”, допълни Алибегов.

За последното денонощие положителен резултат за COVID-19 са дали 211 PCR теста при направени 2806 броя.

Близо половината от новозаразените са от София – 94. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно или не убеден съм че след една седмица ще има обратно решение.Ръководят ни *** със стил моментно решение ,психолозите казват че това е присъщо на деца до 12 години и при психични отклонения
370
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЛКО СИ Т'ЪП НАРОДЕ ЩОМ НАРИЧАШ ВСЕКИ ДРУГОМИСЛЕЩ - ЧЕРВЕН ? АЗ НАПРИМЕР СЪМ ИЗБЯГАЛ ОТ КОМУНИСТИТЕ В ДРУГА ДЪРЖАВА ПРЕДИ МНООООГО ГОДИНИ, ЗАЩОТО СЪМ РАЗБРАЛ, ЧЕ ТЯХ НЯМА КОЙ ДА ГИ МАХНЕ ОТ ВЛАСТТА, ЗАЩОТО СИ СМЕНЯТ ПАРТИИТЕ И УПРАВЛЯВАТ ВСЕ НАСЛЕДНИЦИ ОТ ПАРТИЗАНСКИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ РОДОВЕ, А ТАКИВА В МОЯТ РОД НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И ДНЕС КОГАТО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С УПРАВЛЕНИЕТО НА ПОЖАРНИКАРЯТ И ИЗРАЗЯ ТОВА, НЯКАКВИ СИ МУХЛЬОВЦИ БЕЗ МОЗЪК МИ КАЗВАТ, ЧЕ СЪМ БИЛ ЧЕРВЕН ЗАЩОТО НЕ МОГА ДА МИСЛЯ КАТО ТЯХ
369
12
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Заразявайте се другари и недорасли мангърчета, на протести в барове и дискотеки! Дерзайте и ще получите всичко, което сте си пожелали!
368
23
 
4
 
! Отговори
БеСиПе преди 3 години
Значи масови сборища начело с клепoуxия шaпкаp от президенството - може, а пиано-бар и дискотека не може !!!! Чepвените дeбилчетa съвсем се oaкaxа в коментарите си.
367
4
 
30
 
! Отговори
МАРИНА БИЛЧЕВА преди 3 години
МНОГО Е ОПАСНО ДЪРЖАВАТА ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ШИЗОФРЕНИЦИ - ПРЕЗ 2 МИН СИ МНЯТ РЕШЕНИЯТА И НЕЗНАТ КАКВО ИСКАТ !!!! И ПОСЛЕ ХОРАТА ИМ ВИНОВНИ ! ТРЯБВА ДА СПРЕМ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С ПОДОБНИ НЕАДЕКВАТНИ ПОЛИТИЦИ !
366
2
 
41
 
! Отговори
arsenalfc преди 3 години
Всяка заповед трае максимум 72 часа. Супер *** управляват държавата ни!
365
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ forever, ти си бил най-мазният червей на земята бе ? Не мислят робите и червеите като теб, а на хората затова им е даден органът МОЗЪК за да мислят което означава, че живеят ! Стой си в дупката и не се показвай бе червей, че вониш на про'стотия и безУМИЕ !
364
24
 
5
 
! Отговори
FAKT преди 3 години
В едно заведение има много по-малко мaлoумни клепapи и вероятност да се заразиш , отколкото в платените червени протести на фaтaмашкото котило.
363
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените *** пак недоволни
362
5
 
3
 
! Отговори
До 380 преди 3 години
Хунта може да бъде само домораслият Пиночет, който джавка от Дондуков 2Човек ако чете само коментара ти това разбира.
361
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свалянето на мерките за нощните заведения е доказателство за управлението от мутри и мислещи най-лошото за все така обедняващият народ !Може ли някой да ми даде някакъв довод,че този от снимката не е мутра-бандит?Отвориха стадионите и вирусът намери"храна"и днес се забелязва резултатът,след седмици ще се забележи и резултатът от това антинародно действие на мутренската власт сраснала се с организираната престъпност !Но народът и най-вече интелигентната младеж в Бг май сс се събудили !Дано е така
360
3
 
4
 
! Отговори
До 369 преди 3 години
Младите щели да го носят у дома на възрастните.В крайна сметка пък възрастните да бяха възпитали по- добре децата си., та да те им носят заболявания.И без дискотеки доста хора се изолираха от децата си.
359
2
 
18
 
! Отговори
Значи барове, сватби преди 3 години
може, но протести не може!? ГЕРБ си отива, да се подготви стената пред която Боко ще бъде Чаушеско! Само разстрел за такъв ***!
358
0
 
21
 
! Отговори
бойкотирайте ги преди 3 години
Не говорете, а ги бойкотирайте! Не ги посещавайте! Нагли и безпардонни са!
357
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
туй комсомолко ичадие банкянското комунистче с гляма грижа за хората свали всички меркисамо и само младежта да хукне по заведенията убийствена грижа за народа
356
18
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 3 години
Народа не бива да мисли!Щом министъра е вдигнал забраната няма какво да разсъждаваме.Властта е тази,която мисли вместо нас и взема решения.
355
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пайнерите да не останат без работа, с глупавите си чалги.Чалгарка и юруш на маслините в клуба.Пианото баровете и там много "дистанцирани". Пак се огънаха,а ние не можем да пътуваме извън ,защото сме били рискова държава.
354
0
 
16
 
! Отговори
До 373 преди 3 години
И как да бъдат предпазени/отделени/стари и болни хора на практика?Хората с придружаващи заболявания в БГ са 2 млн.,от които половин милион онкоболни от различни възрасти,болни от диабет от различни възрасти,хипертоници,сърдечно болни,инсултни.Пенсионерите са 2 млн.Къде ще се настанят изолирани, кой ще ги обслужва и за колко време?Мангъров плещи общи приказки,но не дава решения.Не се говори за усложненията в по късен етап,белодробни,васкулитет,мозъчни увреждания на хора прекарали тежко или по лек
353
10
 
7
 
! Отговори
Наблюдение преди 3 години
По смрадливо и по ненужно създание от комуниста няма!Буболечка не бих наранил, но комунист бих размазал с пета без никаква жал!
352
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е добре,може 80 000 да са без работа,но не само това е работа.Да намерят начин да се преквалифицират,да се създадат програми към сектори където има нужда.То само с пиене и чалга не става.А и какви приходи има от тях,там е най сиво.То не е лесно да се намери баланс когато се затварят и не е само това на дневен ред ,но след като има риск,а хората рискуват и не се пазят или мерките не са достатъчни,да търсят други възможнжеости.