Кучета на летището в Дубай дебнат за заразени с COVID-19

Животните вършат работата си, без да влизат в контакт с пътниците
17 авг 2020 21:20, Ния Христова
4
Кучета на летището в Дубай дебнат за заразени с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Международното летище в Дубай стана известно с това, че е първото в света, което използва кучета за идентифициране на пътници, заразени с коронавирус, съобщи порталът Travel and Leisure, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Животните вършат работата си, без да влизат в контакт с пътниците, а пробите се вземат от мишниците на гражданите и се поставят в стоманени контейнери. Те са  проектирани така, че муцуните на кучетата да могат да се поберат, без да се нарушава целостта на биологичния материал.
 
Gulf News твръди, че ако проба от мирис на човек показва наличието на COVID-19, кучето трябва да седне до нея. След това туристът се изпраща за потвърждение на заболяването с помощта на PCR тест, уточняват от БГНЕС.
 
Оказа се, че точността на този метод е 92%.
 
Дубай отвори границите си за туристи през юли. Пътуващите са длъжни да представят отрицателен тест за COVID-19, който е получен не по-рано от 96 часа преди пътуване.
 
През юли беше съобщено, че австрийските въоръжени сили учат служебни кучета да идентифицират заразени с коронавирус по миризмата им. Надеждите са, че този метод ще позволи издирването на носители на инфекцията, които са без симптоми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига писахте за тези глупости,че кучета по мирис откирват вируса. Това звучи несериозно. Кучета откирват вируса,а котки го лекуват.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък ..луди,дабнат не съществуващ грип)