Изследване: Само 20% от заразените с COVID-19 нямат симптоми

Над 6600 души са изследвани - 1287 са били безсимптомни
24 сеп 2020 07:30, Анисия Иванова
8
Изследване: Само 20% от заразените с COVID-19 нямат симптоми
Снимка: Pixabay

Четирима на всеки петима души, заразени с новия коронавирус, развиват симптоми, показва нов анализ, публикуван от UPI. Само около 20% от заразените хора остават без симптоми, докато носят новия коронавирус, според преглед на 79 проучвания на COVID-19.

В тези изследвания са участвали малко над 6600 души, от които 1287 са останали безсимптомни.

Тези резултати подкрепят предприетите действия за възпрепятстване разпространението на COVID-19, каза д-р Лен Хоровиц, белодробен специалист от болница "Ленокс Хил“ в Ню Йорк.

“Маски, социално дистанциране, миене на ръцете и избягване на тълпите – знаем, че това са четирите неща, които наистина ще смекчат разпространението”, каза Хоровиц, цитиран от "Труд".

Не мисля, че това променя нашите насоки, че всеки трябва да носи маска, която е нужна, за да се предотврати разпространението от хора с асимптоматична инфекция, особено на обществени места“, каза д-р Сюзън Клайн, професор по инфекциозни болести от университета в Минесота, Минеаполис.

Д-р Амеш Адаля, професор в Центъра за здравна сигурност на „Джонс Хопкинс“ в Балтимор, казва: „Много хора погрешно приписват леките симптоми на нещо различно от COVID. Новото проучване не променя насоките за общественото здраве, но подчертава необходимостта от по-пълно разбиране на факторите, които участват в развиването на симптомите."
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 1 месец
До: Истукан (номер 1)

Така е. Със сигурност има член в Наказателния Кодекс за всяване на паника. Не съм юрист, но навремето така осъдиха един "гадател", който беше "предвидил" унищожително земетресение в България.
Преди 8 години майка ми беше на химиотерапия, с рак, и я хвана грип.
Тогава оцеля но беше със спукано тъпанче на едното ухо.
Баща ми по същото време получи бронхопневмония от същия грип.
Така че ако някой твърди, че "грипчето" е безопасно заболяване пък ни заблуждава!
7
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Ми аз за съжаление познавам вече 10 - 15 човека с положителни тестове за SARS-CoV-2, като само четирима са развили симптомите. За съжаление има двама починали от тези които познавам. Като единият от тях със сигурност е починал от т.нар. "придружаващи заболявания" а не от новия вирус! Човекът е мъж на бивша колежка пенсионерка, от години беше много зле и доста възрастен. Както казва ген. Мутафчийски, човекът можеше да живее 150 години!
Tова не прави 20% без симптоми, а доста повече нали?
6
1
 
4
 
! Отговори
Някой (НЕ)Болен преди 1 месец
Аз, ако съм болен от този "толкова" страшен вирус и не съм развил симптоми - как ще попадна в тази глупава статистика ?!?
Измислени статистически данни целящи единствено всяване на смут и страх сред обществото.
5
0
 
0
 
! Отговори
Днес преди 1 месец
В началото казваха точно обратното.
4
3
 
5
 
! Отговори
Румен преди 1 месец
Пълни глупости! Пак се нагнетява обстановката. Не се създава лесно Нов ред
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Учените и професорите още не са наясно какво точно причинява вирусът и какви са последствията от него, но Ганьо знае всичко и го твърди с увереност. Грипче било и толкова. Чул оттук-оттам по нещо и вече е много компетентен.
На това му се вика "ефект Дънинг-Крюгер".
2
3
 
12
 
! Отговори
kolio преди 1 месец
Я да видиш,брей да не е 5% симптомни 95% без. Малко хора ви вярват на статистики от хора само с пред училищна.
1
7
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 1 месец
Някои го прекарват като обикновена настинка, а други нямат никакви симптоми. Не е страшно, само плашат хората. Обикновен грип е. От останалите грипове не се ли умира? Естестввено, че се умира от всеки един грип, но трябва да се всее страх и истерия, че този вид вирус е най-опасен от всички.