Германия отново се затваря, а това ще и струва 10 милиарда евро

Мерките ще продължат до 30 ноември
28 окт 2020 20:11, Нели Христова
81
Германия отново се затваря, а това ще и струва 10 милиарда евро
Снимка: БГНЕС

Германия налага карантина от 2 ноември до края на месеца, за да спре стремглавото покачване на броя на заразените от Covid-19. Две седмици след началото ще има преценка дали мерките да се затегнат допълнително или да се отпуснат.
Това се споразумяха днес в телефонна конференция премиерите на германските провинции и канцлерът Ангела Меркел, предаде БНР. Новите мерки ще струват около 10 милиарда евро, които ще бъдат изплатени като помощи на засегнатите.

От понеделник в Германия затварят дискотеки, барове, музеи, театри, кина, опери и концертни зали, спортни клубове и фитнес-зали, ресторантите ще могат да продават храна само за вкъщи, козметични услуги и масажни студия също трябва да излязат в принудителен отпуск, но фризьорските салони ще останат отворени.

Отворени остават и училищата и детските градини. Мерките ще продължат до 30 ноември, като целта им е да пречупят вълната на заразата и германците да могат да посрещнат Коледа с близки и приятели. След първите две седмици обаче ще се прегледа отново ситуацията и ще се прецени дали гастрономията и културните институции не могат да възстановят дейността си при строги хигиенни условия.

"Ако не вземем мерки сега, до няколко седмици се очакват по 100 смъртни случая и до 10 000 заразени на ден. Това не може да го понесем, икономиката също", коментира финансовият министър Олаф Шолц.

Той гарантира и нова финансова помощ за всички засегнати браншове. Малките и средните предприятия ще получат 75% от оборота, направен през ноември 2019 година, а големите фирми - 70%. Помощта ще възлезе на 7 до 10 милиарда евро.

Новите ограничения предвиждат хората да могат да излизат на обществени места само с членове на своето домакинство и още едно домакинство. Магазините остават отворени, но в тях ще могат да влизат само ограничен брой клиенти - по един човек на 25 квадратни метра.

Днес институтът "Роберт Кох" съобщи за 14 000 новозаразени през последното денонощие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Лелката от Детската в Германия.Югендамт ли? Не ме карай да се смея. Наясно ли си колко трудно се отнемат деца в Германия. Особено пък на германци? Виж ако е някой бежанец без проблем ще му приберат децата, нито закона знае, нито езика знае, нито може да се защити.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този господин с тъпанарската прическа докога ще го търпят германците???
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76 това ,че Китай първи сигнализира , не означава ,че вирусът е тръгнал оттам Както видяхме , те си взеха мерки и се оправиха - така казват , почти няма случаи
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога държавите ще обърнат поглед към Китай, откъдето тръгна това и да се проучи подробно въпроса как точно е тръгнало дали и така, както се твърди или не точно. Защото започва да става вече много съмнително положението. Китай трябва да бъде съден и отговорен да обезщети всички страни по света за щетите нанесени от ненавременното и неадекватното управление на пандеменията в Китай. Ако там бяха взели нужните мерки сега нямаше целия свят да е пламнал! Китай трябва да плати сметката!!!
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Учител 72 "Истината е, че е еднакво погрешно използването на и-кратко, kакто и на обикновено и, вместо удареното и"----А когато системата не разпознава " удареното и" и го изкарва като знаци и числа , какво се прави тогава ?Е винаги може да се използват някакви синоними По никого не плюя , казвам само ,че съм срещал и двете форми на изписване . Едни казват да се пише й , други и . Това е
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работя в детска градина в Германия. Пред очите ми родители са давали лекарство за понижаване на температурата на детето си с думите: Нищо му няма. И са го хвърляли все едно е ***. После доволно отиват на работа. Докато това дете е с треска, заразява мен и другите деца. Четейки коментари на родители оставам с впечатлението, че е по-добре децата им да се заразят с вируса, отколкото да трябва да ги гледат. За родители сякаш няма по-голям кошмар от този да си гледат собствените деца.
66
0
 
0
 
! Отговори
Учител преди 3 години
До 71 това че другият не е прав, не значи, че ти си прав. Истината е, че е еднакво погрешно използването на и-кратко, kакто и на обикновено и, вместо удареното и. И това можеше да го прочетеш във Википедия, вместо да губиш време в многочислени постове. С нищо не си по-добър от тия по които плюеш
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 64не бой са , отдаааааааааааааааааааааавна съм разбрал , с коя клавишна комбинация се пише "ударено и"
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 67 не знам дали пиша с един и същ човек , ама наистина ли не четеш коментарите Ако си същия човек , пак те питам , ако не знам как се пише "ударено и" , как в коментар 44 е излязло символи и цифри вместо него ?Ако не си същия, значи те питам за първи път :))))
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 63 За всяко нещо в българския език , за което има нужда да се напише правило ,е написано . Правилата не се определят от това , какво е било написано в ръководствата на пишещите машини . Има си стандарти за писане , както е примерно при транслитерацията и те са залегнали в закон , а не в ръководства за пишещи машини
62
0
 
0
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
Драги това, че ти не можеш да намериш удареното и на клавиатурата и не можеш за две минути в гугъл да видиш как става не значи, че в заглавието на статията няма правописна грешка.
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без да затворят училища и детски градини ефекта ще е НУЛА !!Ще го разберат ама късно ще е вече.Европа действа мудно и ще се провали.
60
0
 
0
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
Ха ха той милия дори не вдява, че няколко хора коментират правописната грешка.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 62 Много по-лесно е да си признаеш грешката , отколкото да се омотаваш все повече и повече . Ти въобще ,четеш ли коментарите ? Я виж в 44 -ти , какво съм написал , Дали не знам , коя клавишна комбинация се използва ? Ако не съм написал " ударено и " как тогава се е получило изречението - символите и цифрите вместо него ?Та , както се оказва обикновено , човек като няма доводи и като не знае какво да каже - започва с обидите и врели - некипелите
58
0
 
0
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
Какво значи хора, които се занимават с български език? Правилото го има в ръководствата по машинопис. Сега вече не е популярно по простата причина, че не се използват пишещи машини и най-вече не е проблем да намериш удареното и със съответната клавишна комбинация. Ама е по-лесно да поучаваме другите, нали?
57
0
 
1
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
Аванти дилетанти. Какво да обяснявам на човек, на който му е проблем да намери удареното "и" на клавиатурата. Да беше попитал за това по-добре, да имаш някаква полза. Не да поучаваш с невежеството си другите
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58 има си писано правило за пълен и кратък член , мога да ти посоча , къде да го откриеш Проблемът е ,че ти не можеш да посочиш къде е определено , как се пише" удареното и"Защото няма такова правило От 10, които се занимават с български език , половината ще ти кажат - пише се й , другите - пише се И
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58 Малко се пообърка Ти го направи на проблем , още с крякането ,че авторката е допуснала грешка . А просто не съобрази нещо елементарно , и за да не се изложиш съвсем , започна да се изкарваш ,че си много умен/ умна , а другите са - ужас Просто си кажи - няма написано правило затова , а не да говориш врели - некипели . Вече какво се е предавало от уста на ухо ,е тема на друг разговор
54
0
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Ти да си чул, че първите случаи на корона в Италия са още от декември 19? Какъв Ухан каква Меркел, какви руски фейкове?
53
0
 
0
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
Ти го направи на проблем, не аз. С напъните да поучаваш другите без сам да си компетентен. Нямам намерение да попълвам празнините в общата ти култура. Има си гугъл за тая работа. Остава да ме питаш има ли писано правило за употребатта на пълния член.