Мерките срещу COVID-19 в Европа все по-строги, недоволството – все по-голямо

Безредици в Испания и Италия заради ограниченията
106

Все повече страни затягат мерките срещу Ковид пандемията. Великобритания обяви пълна карантина, Португалия - частична, а до безредици заради ограниченията се стигна в Испания и Италия.

Четириседмичната карантина в Англия започва в четвъртък и така на практика цялата страна вече е под строги ограничения. Магазините, които не са със стоки от първа необходимост, както и заведенията, се затварят до 2 декември. Училищата и другите образователни институции обаче остават отворени.

"Коледа ще бъде различна тази година, може би много различна, но искрената ми надежда и вяра е, че чрез вземането на строги мерки, ще можем да позволим семействата в страната да са заедно", заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

Властите в останалите части на кралството - Северна Ирландия, Уелс и Шотландия определят самостоятелно ограниченията, действащи на тяхна територия. А те са по-строги от действащите в Англия. А правителството на Острова се изправя пред все по-голямо недоволство.

Серизно недоволство срещу мерките от дни има в Италия и в Испания. Протест срещу карантината имаше в Барселона. Стотици хвърляха димки и бомби, стигна се и до сблъсъци с полицията.

А в Италия безредиците не стихват. Във Флоренция протест срещу ограниченията прерасна в ожесточени сблъсъци и хвърляне на коктейли Молотов, арестувани са 20 души. Сблъсъци имаше в Рим и Болоня, а част от протестиращите бяха крайнодесни. Страната отчете над 31 000 болни за денонощие.

Правителството на Португалия обяви, че от сряда нови ограничения ще има за близо 70% от населението на страната. Гражданите са призовани да си стоят по домовете и да не излизат, освен за работа, училище или пазаруване, а на компаниите се препоръчва да преминат на дистанционен режим. В засегнатите райони живеят около 70 процента от близо 10-милионното население на страната.

Австрия също затяга мерките. "От 3 ноември до 10 ноември се забранява напускането на домовете от 20:00 часа до 6:00 часа сутринта. Изключения се допускат при отиване на работа, оказване помощ на нуждаещ се, кратка разходка край дома или за спорт. Забраняват се посещения по домовете след 20:00 часа, по друго време е допустимо събирането на хора от максимум две домакинства", посочи канцлерът на Австрия Себастиан Курц.

Училищата и детските градини остават отворени, гимназиите и университетите минават на дистанционно обучение. Правителството ще обезщети всички засегнати, като им изплати 80 процента от приходите за ноември 2019 година.

Всичко за мерките в Европа вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
36
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Как може да протестираш срещу мерки, които са с цел да защитят теб и близките ти. Има стотици жертви всеки ден в повечето западни държави и цифрата ще скача. Болниците нямат места за новите случаи. Тези протестиращи да се замислят какво е да имаш нужда от помощ и да звъниш на 112, но никой да не дойде и просто ти или твой близък да си отидат от този свят заради това, че група *** искат да няма ограничеиня. След няколко месеца ще има ваксина. Просто изтрайте.
23
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Запад са крали столетия наред от колониите и живеят материално добре, и сега ги е страх че губят стандарта си, готови са на всичко, с Русия не могат да почнат война защото Русия ще ги смаже и се чудят какво да измислят, а обикновените хора са много зле, улиците пусти няма пукнат човек на 500 метра, а той тръгнал с маска нахлузена до очите.
22
3
 
19
 
! Отговори
До Геле преди 3 години
Селджук, моето дете в на 4 г. На playatation ли да играе? Кой ще го гледа докато работя?! Колко месеца трябва човек да работи от вкъщи? Ако работата не ми го позволява? Трудовата борса? Спестявания? Докога?
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Швеция в Европа ли е?
20
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия заема половината от континента Европа, повече площ от Европа отколкото площта на целия ЕС с всички страни взети заедно. В за какви безредици в Европа става дума, в Русия няма никакви безредици и задължителни крайни мерки и всичко е спокойно.
19
0
 
21
 
! Отговори
Хората в ЕС преди 3 години
Хората нито са слепи, нито са ***, а и не могат всички да са от ЕНП.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама разбира се, протестиращите са били крайно десни, ние поне си имаме комунисти ако потрябва, ама там като никога не е имало комунисти кой тогава - ами крайно десните.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ви пишат в коментарите по сайтове и форуми - какъв си ти, за нищо не ставаш, много ли се биеш, интернет смелчак и тнт. няма да им обръщате внимание! Когато се сбием всички сме важни. Така ще ги бием, че ще останем в историята.Ако искат да сме роби, първо ще усетят сопата.
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A Белорус в Европа ли е. Защо в Белорус кървавият комунистически диктатор Лукашенко не налага забрана за събиране на хора на публични места и насилствена принуда за носене на маски-намордници за да спре масовоте многомилионни демократични евроатлантически протести?
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Геле: Стой си у вас. Аз не искам. Работата ми не е свързана с компютър. И детето ми е голямо.
14
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вирус, няма пандемия, няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус, няма пандемия, няма да нося маска, няма да се ваксинирам! Няма вирус
13
3
 
28
 
! Отговори
столичанин преди 3 години
Истинско безумие е да се допусне установяването на диктаторски режим само заради някакъв си скапан грип!
12
35
 
6
 
! Отговори
Геле преди 3 години
Аре стига ревахте за тези мерки ейй. Стойте си у дома малко и се кефете. Сега ви е паднало. Бачкането от вкъщи е рай. Спокойствие и свобода. Никой не ти виси на главата и не споделяш лично пространство с болни колеги. Детето му купихме playstation 4 и се разцепи от джиткане и не ми пречи на работата. Жената и тя е доволна, няма да изпадам в подробности...
11
2
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Само дето не са испанци и като не им харесва, знаят как де се приберат в родината си, нали? Да се радват, че Испания още ги търпи и храни.
10
2
 
11
 
! Отговори
До Боря. преди 3 години
Боря, Боря, ти си толкова ограничен, че не би могъл да осъзнаеш колко. Ако беше чел Черноризец Храбър преди някакви си 1100 години щеше да разбереш няма такова нещо като гръцка азбука. Тя и сега се нарича Фонетична от името на Phonetics каквото е името на хората от Картаген. Ще знаеш че бактерия Bulgaricus Bacilicus се продаваи в САЩ за да си правят и те йогурт и много други неща недостъпни до ограниченото съзнание на руснаците
9
2
 
27
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ЗАТЯГАТ МЕРКИТЕ: ДЕПРЕСИРАТ НАРОДА... НАРОДЕ ЖИВЕЙ СИ ЖИВОТА. И БЕШЕ СПИН, БЕШЕ СВИНСКИ, ПТИЧИ, НЕ СЕ ХВАЩАИТЕ НА ТОЗИ ТРИК. ВСИЧКО Е ДА ОБСЕБЯТ(ДА НИ ОТНЕМЯТ СВОБОДАТА) БЪДЕТЕ ЩАСТЛЕВИ.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eвропа се събудиНай-вероятно има и много българи сред протестиращите в Испания
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боря е изперил чемшира не го съдете.
6
2
 
12
 
! Отговори
Вуйчо преди 3 години
А Великия Боря от първия коментар е един обикновен ***/***.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БоряЗабрави си хапчетатаааа!