Костадин Ангелов: Ситуацията с COVID-19 в държавата овладяна

Здравният министър отхвърли нападките на Румен Радев
Обновена: 3 ное 2020 21:43 | 3 ное 2020 20:00, Нели Христова
149
 Костадин Ангелов: Ситуацията с COVID-19 в държавата овладяна
Снимка: БГНЕС

"237 млн. лева общо ще бъдат отпуснати за лекари, сестри и санитари в болничната помощ от 1 януари догодина, независимо в коя болница работят - частна или държавна. Общо 20 000 лекари ще получат оп 600 лв. към заплатата, 18 000 сестри - по 360 лв., а 12000 санитари по 120 лв., съобщи на брифинг в Бургас току що здравният министър Костадин Ангелов. Остава и  допълнителният финансов стимул от по 1000 лв, който лекарите на първа линия и сега вземат, уточни здравният министър, цитиран от "24 часа".

Той успокои, че ситуацията около ковид кризата в държавата е овладяна, като конкретно посочи, че в проблемът в Бургас - градът, с един от най-много сигнали за връщани пациенти и липса на свободни места в болниците, е решен. "От утре в УМБАЛ Бургас ще бъдат разкрити още 50 легла за пациенти с коронавирус, заработва и единната информационна система, която показва къде в бургаските болници има свободни легла в ковид отделенията", каза още той.

На въпрос какви са причините да бъдат образувани проверки в болниците в Разград и Кърджали, след като стана ясно, че там от коронавирус са починали две млади жени, на 21 и 33 години, министър  Ангелов заяви, че подобни проверки ще се правят във всички болници, в които има подобни инциденти. Такава проверка ще започне и във варненска болница по сигнал, че е имало неблагоприятен изход за пацент, изчакващ в линейка.  "Ще проверяваме всичко, за да се изясни истината", каза още министър Ангелов.

Той отхвърли нападките на президента Румен Радев, че е загубено твърде много време и сега се действа хаотично. "Цялата система работи, цяло лято сме правили планове, организации. Единични случаи не магат да бъдат повод за заключения за цялата система. Който не вярва че системата работи да влезе в инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас и да види дали системата работи или не", коментира здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
ГОВИД 11 преди 3 години
ТОНКООО!!!! ТИ се И..З..П..И.К..А..Я в УШНИЯ CHANNEL!!!*** се наплюскало "като" С..в..и..н.я. Ки кризи кви 5 Юана го интересиат!!! Цяло лето обикаля с ДЖИПО да лъже П..Р..И..М..А..Т..И//ТЕ по села и Паланки а за КОВИД хич му е и до...!!
30
1
 
11
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Те сами ни докараха дотук с тези отворени училища, които разпръснаха вируса от локални огнища до дифузно разпространение. Разкарваше и цял месец и непрекъснато повтаряше, че всичко било наред. После като видя накъде отиват нещата се панира, че това нямало, онова нямало!И сега извденъж хоп бил оправил!Трябва да се затворят училищата и да мине пак месец, за да почнат да спадат числата.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя с чекмеджето оправи ли се ?
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя има ли представа как се живее под карантина, без близки около теб, и когато джипито е на 60 км от село, а автобусите са два пъти седмично. Тоест, човекът може да свърши у дома си, но ще е под карантина. Смехории
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циркаджиите от герб даже взеха да си вярват. Малко остава още, бай Ставри чака ...
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое му е овладяно то.Че линейките закъсняват с часове и след това още часове се чака пред болниците?Или ,че болните в домашни условия се лекуват по телефона и се молят да не се влушат!Че има толкова починали хора,кои лекари и учители и много заразени деца,и още колко много,на които родителите нямат възможност да платят тестове?Това ли му е овладяно то?
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На предната линия е ясно, пари падат, а на втората линия, без заплата от два месеца как се кара?
24
0
 
25
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Овладяна, грънци. Аз съм с положителен тест от една седмица и не съм получил никакво предписание за карантина и прочие. Тестът си го направих по желание. Изобщо - абсолютен алогизъм цари в здравната система. То изобщо няма система. Пълен колапс и некомпетентност.
23
0
 
16
 
! Отговори
Санитар преди 3 години
Тоя днес почна работа и овладя корона у.браво.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че е овладяна разбрахме още снощи. Братята роми го оповестиха с ритуален танц от болницата.
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя няма ли да се скрие най-после. Май наистина взе да писва. Раздаване на пари на калпак, а има ли представа как живеят безработните, поставените под карантина, които са без близки, независимо от тяхната възраст...То на държавна хранилка лесно се кара под карантина, дори с три катинара отвън. Смешковци.
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
600 лева са нищо за такъв вид работа.
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес покарах колело малко из столицата, за около час видях има няма десетина линейки с включени буркани и вътре маскирани от главата до петите дори и шофьора. Какво сте овладяли, тепърва най-лошото предстои и не му се вижда края за години наред. Тъпите толерасти и великите кравари една ваксина не можаха да изкарат и не им дреме за теб, единствено внимават системата да не се претовари.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво електронно управление, парите за него са по чекмеджетата
17
17
 
2
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Слава богу, че такъв истински сериозем мъж се грижи за здравеопазването! А и е симпатяга
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как при похарчени над 2 милиарда за електронно управление, не намериха няколко хиляди за комп. система за управление на болничната леглова база, смешно е линейки да обикалят от адрес на адрес, не сме в миналия век То мис лафчо , какво мисли по въпроса , а ?
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще бъдат санкционирани авcтpaлoпитеците, които друсаха кючеци в КОВИД отделението искам да знам? Защо тези пpимaти са на легло там, при условие, че за ХОРА място няма? Питам като човек, плащаш четирицифрени данъци месечно. НИЕ, честните хора, питаме. Вие, със заплатите в плик и осигуряващи се на минимална, стоите и търпите. НИЕ плащаме тези 237 млн лева, ние питаме. Че гледам из коментарите наглеят хора, работещи в сивия сектор и не плащащи реални данъци.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти овладяна ....
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен да спрете да пишете жертвите от Ковид, друг начин няма с овладяването. Пишете ги умрял от чакане в линейка или за линейка. Работата е изтървана и на всички им е ясно и се надяват да не са от сухите съчки,другото са Форс мажорни лъжи
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овладяна до утре? Сигурно.