Само 32% у нас подкрепят мерките срещу вируса, как е в ЕС?

Над 50% у нас посочват, че коронакризата е засегнала доходите им
85
Само 32% у нас подкрепят мерките срещу вируса, как е в ЕС?
Снимка: БГНЕС

32% от българите одобряват мерките срещу Covid-19, предприети от правителството, a на обратното мнение са 64% от тях.

Още по темата
Около половината от респондентите на европейско ниво (49%) заявяват, че са доволни от мерките, които са предприели техните правителства срещу пандемията до този момент, като в същото време подобен дял (48%) определят мерките като незадоволителни.

Това показват данни от публикувано от Европейския парламент трето за тази година социологическо проучване относно кризата с Covid-19.

Две трети от европейските граждани искат повече компетенции на Европейския съюз за бюджет с достатъчно средства за справяне с кризата с коронавируса. В България 70% от запитаните са съгласни с това твърдение.

България е сред петте държави-членки, в които повече от половината от анкетираните посочват, че коронакризата вече е оказала влияние на личните им доходи. Останалите са Кипър, Гърция, Испания, Румъния.

Младите хора на възраст до 34 години и семействата с деца са по-силно засегнати. 64% от гражданите на възраст между 16 и 34 години вече са изпитали финансови затруднения под някаква форма, а 27% от анкетираните, които са с деца, са прибягнали към личните си спестявания по-рано, отколкото са планирали.

За гражданите на ЕС е от изключителна важност средствата от Съюза да бъдат разпределени единствено за онези държави членки, които имат функционираща съдебна система и стабилно зачитане на общите европейски демократични ценности.

Българските респонденти отразяват същото мнение - 78% от тях подкрепят това виждане.

Основният приоритет на разходите според европейските граждани трябва да бъде общественото здраве (54%), следвано от икономическото възстановяване и нови възможности за бизнеса (42%), изменението на климата и опазването на околната среда (37%), както и заетостта и социалните въпроси (35%).

За българските респонденти приоритетните теми са общественото здраве (53%), образованиетои културата (49%), икономическото възстановяване и нови възможности за бизнеса (48%) и заетостта и социалните въпроси (37%).

Мнозинството от анкетираните остават недоволни от нивото на проявена солидарност между държавите членки.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До 1-ИН ОТ ПЕРНИК-НЕ БОЙ СЕ НИКОЙ НИКАДЕ НЯМА ДА ЗАТВАРЯ-НОСЕТЕ ГИ ТЕЗИ МАСКИ БЕ ОРААААА.-ДНЕС 3-*** С МАСКИ-А ДРУГИ ТРИМА СИ ГИ СЛОЖИЛИ НА ЩИЯТА ВСЕ ЕДНО СЛИВИЦИТЕ ГИ БОЛЯТ-Е КАК ДА НЕ ГИ ОПУАМ?-А КАЖЕТЕ?
24
6
 
14
 
! Отговори
БЕДНЯК преди 3 години
Как да ги спазвам тези мерки, напишете ми...?! Ако не ходя на работа, ме очаква гладна смърт. С вирус или от глад какво значение...все ще е смърт. Мерките ме убиват, а не вируса.
23
3
 
8
 
! Отговори
Ганчо преди 3 години
За *** келипира е по-важен от здравето на ближния.
22
5
 
3
 
! Отговори
психолог преди 3 години
С тези проучвания ви следим границата на търпимост, за да знаем колко да натягаме, преди окончателно да ви изцедим и здравенцето и спестяванията, след което ще въведем световен концлагер. Само ние "богоизбраните" ще се движим свободно, а вие срещу документ за ваксина. Така ще сме сигурни, че сме ви оставили безплодни и няма да мърсите планетата с непотребните си издънки наречени деца.
21
1
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
До 2: И как е в Беларус? Когато си толкова запознат напиши данни , понеже ние нямаме Интернет и не можеме да проверим. Безсмъртните само питате, какво , защо. Утре питай за Швеция. Ако много знаеше щеше да напишеш как е а не да питаш.
20
1
 
7
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Хората си спазват мерките , но резултатите са плачевни , направо катастрофални!Това хвърля огромна сянка на съмнение , дали мерките са поставени и приети от достатъчно компетентни хора!Особенно съмнение предизвиква наглото поведение на Премиера Борисов , който като на всяко гърне похлюпак дава и налага свое мнение , а ние сме видели досега , колко МУ е акъла!Затова процента ще намалява още!
19
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРЕДЛАГАМ 10 000 ЛВ ГЛОБА ЗА НЕНОСЕНЕ НА МАСКА-ИНАЧЕ НЕМА ОПРАВИЯ.
18
1
 
8
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Нивата на лудост растат също. По този въпрос проучванията са единодушни
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Останалите 68% се мислят за безсмъртни но когато те или близките им се заразят тогава ще надават як вой.
16
10
 
8
 
! Отговори
Ттом преди 3 години
Стига с тоя ковид бе изветрелци
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те просто искат да ни уморят от глад и мизерия. Позволиха си да посегнат на животните, сега си позволяват да посягат и на нас.Предупреждавам ви! Гадове! Прекрачилите ли прагът на имотът ми стрелям на месо. Не ми пука. Ще *** всичките до един! Вие това заслужавате.
14
10
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ КАЗВАМ.-АКО СЕ СПАЗВАТ ТЕЗИ МЕРКИ-НОСЕНЕ НА МАСКИ И ОГРАНИЧЕНИЯТА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ Е ДОСТАТЪЧНО-АКО НЕ КАКТО КАЗВАТ ЩЕ ФАЛИРАМЕ ПРЕДИ ДА СМЕ СЕ УСЕТИЛИ.-СПАЗВАЙТЕ ГИ БЕТЕЗИ ЕЛЕМЕНТАРНИ МЕРКИ-ЗА ДА МИНЕМ ПО ЛЕКО.
13
2
 
5
 
! Отговори
Ясен ли съм? преди 3 години
Искат да ни откраднат зимнината! Плануват по терлици да се вмъкнат гадовете в мазето и да отмъкнат киселото зеле, сланината, и буркани колкото могат да носят.Но вече съм заредил пушката и съм наточил ножовете! Влезе ли гадът вътре да ми пипа зимнината няма да има прошка!
12
3
 
15
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Мерките, локдауните и всякаквите театри с вируса са идеални, но само ако разполагаш с вила в планината и разполагаш с необходимият ресурс да изкараш лежерно тези "мерки"....но когато става въпрос за хорица, които едва свързват двата края, а това са доста люде, то тогава тези "мерки" са истински ужас и тегло...
11
3
 
9
 
! Отговори
Ямболски имбацил преди 3 години
Какви мерки против грип а и б?!?!
10
4
 
2
 
! Отговори
86418 преди 3 години
Най-важното е да са дезинфекторани средствата на градския и междуградския транспорт, асансьорите /навсякъде/, канализацията на всички сгради.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига никой никога няма да ви подкрепи никакви мерки и ограничения нито пак вашите фалшиви тестове и убийственитеви ваксини стига стия циркове никой не ви вярва вече оставка *** вън
8
5
 
7
 
! Отговори
Не 32% преди 3 години
Пропуснали сте точката! 3.2%
7
0
 
13
 
! Отговори
1-ИН ОТ ПЕРНИК преди 3 години
ИМА ХОРА НА КОИТО GP-ТАТА СА В ДРУГИ ОБЩИНИ.КАК ДА СЕ ПРИДВИЖАТ?-ХОРА РАЗВИЛИ ПНЕВМОНИЯ НЕМОГАТ ДА ОТИДАТ НА ЛЕКАР-КАДЕ ЖИВЕЕМЕ БЕ?-ЗАЩО 35 ГОДИН ПЛАЩАМЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ И НАКРАЯ ДА НЯМАШ ДОСТЪП?-ЕТО БЛАГОЕВГРАД ИСКАТ ДА ГО ЗАТВОРЯТ-КВО ПРАВИМ?УТРЕ И СОФИЯ.НЕСТАВА ТАКА БЕ ХОРА.
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как е в Сърбия, как е в Сърбия?БЦЖ ваксинацията спомага ли, спомага ли?