СЗО за ваксините: Няма да имат странични действия, които да застрашават живота

Процесът е трудоемък, но се следи внимателно
25 ное 2020 20:52, Нели Христова
86
СЗО за ваксините: Няма да имат странични действия, които да застрашават живота
Снимка: БГНЕС

Ваксината срещу Ковид-19 няма да има странични действия, които да застрашават населението. Това уверение на румънския представител в Световната здравна организация (СЗО) доктор Александру Рафила публикува на първа страница днес в. "Ромъния либера".

Професор Рафила даде тези уверения на пресконференция в град Плоещ в качеството на кандидат за народен представител от опозиционната Социалдемократическа партия за парламентарните избори на 6 декември, уточнява вестникът.

Доктор Рафила каза, че става дума за много трудоемък процес, който държи сметка за всички научни доказателства, получени от клинични изпитания с участието на десетки хиляди хора. "Не стои проблем тези ваксини да имат някакви странични действия, които да застрашават здравето на хората", заяви Александру Рафила. Той обърна внимание, че "от тези ваксини и успехът на кампанията по ваксиниране зависи в голяма степен подновяването на функционирането на държавата".

В. "Гъндул" цитира изявление на кмета на Букурещ Никушор Дан във връзка с масовото тестване за Ковид-19. "За да тестваш два милиона души с ПСР тестове, ти трябват 100 милиона евро. Нямаме тези пари!", заяви кметът на румънската столица. Никушор Дан каза, че правителството е поръчало три милиона бързи тестове, одобрени от СЗО, които са много по-евтини, но които, за съжаление, още не са пристигнали в Румъния, пише "Гъндул".

В. "Евениментул зилей" цитира друго изявление на Никушор Дан - за леглата в интензивните отделения. Броят на леглата за интензивна терапия в букурещките болници ще бъде увеличен в разумни срокове, увери кметът на румънската столица. Дан призна, че отделенията за интензивна терапия са подложени на много голям натиск заради големия брой случаи на Ковид-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
9
 
! Отговори
С. преди 3 години
Пухче, подметколизач неземен, българския мъж си дава 40% от заплатата за кофти храна не по своя вина, а просто защото храната ни е хем скъпа, хем некачествена. Живея в UK и мога с това дето го изкарвам за 3 часа работа на що годе ниска заплата да си закупя храна за цялата седмица, изобщо,супер ми беше преди да дойде този говед-19 фашизъм. *** не е виновен че го тъпчат с ***, нито тия на запад имат кой знае каква култура на хранене. Айде навий ръкавките и дай да те ваксинират пръв/а
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
щом го пише у вестник Гъндул - значи е истина !
48
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Всички почитатели на цветовете на дъгата,ще обърнат резбата в правилна посока!Ха-ха.
47
3
 
14
 
! Отговори
пфуууу преди 3 години
Вече разбрахме кой е идеолога на неофашизма ,а вероятно и на COVID19!Нарича се Клаус Шваб (Klaus Schwab) и както се досещате Германец-Марксист-Фашист.До като не ограбят ,фалират и чипират всички мисирките ще крякат за COVID19.
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно. Ще сте сакати и повредени, ама живи.
45
4
 
12
 
! Отговори
Овчаря преди 3 години
Оператор на биологични единици:Мили биологични единици,ваксини ще има за всички от сърце! След новата година ще ви превърнат в овце
44
5
 
13
 
! Отговори
Toшето преди 3 години
Ако искате ЖИВАК, ОЛОВО и АЛУМИНИЙ в тялото ви 500 ПЪТИ над НОРМАТА - ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ !
43
2
 
5
 
! Отговори
преди 3 години
Заглавие: "Няма да имат странични действия, които да застрашават живота"Реално изказване в текста: "Не стои проблем тези ваксини да имат някакви странични действия, които да застрашават здравето на хората"Да ви имам жълтурщината. Сигурен съм, че правите разлика между "здраве" и "живот".
42
6
 
12
 
! Отговори
Лекар от КОВИД преди 3 години
кабинета в Благоевград. Тук вече епидемията намалява. Днес повечето хора бяха за контролни прегледи и за болнични и за първи път от месец насам си отидох към 14 часа. И пред СПО и ковид-теста нямаше много хора. Нашите *** затвориха държавата когато всичко отмина. Вече почти всички имаме и естествен имунитет, така че няма нужда от ваксини. А койтп иска нека си слага!!!
41
4
 
9
 
! Отговори
SS преди 3 години
Най добрата ваксина е да напусните местата на зараза--големите градове.Който има вила,къща на село,кемпер,каравана да бяга от заразата.Най добре в рядко населени места,където няма струпване на много хора.
40
13
 
2
 
! Отговори
Татул преди 3 години
До 39А би трябвало да те е страх. Един приятел си отиде за 5 дни от него. Два метра грамада, млад и без никакви болежки. Така, че плюй си в пазвата и не дърпай дявола за опашката. Твой си е избора за ваксина. Но не богохулствай.
39
4
 
19
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Моамар Кадафи ви го каза на сесията на ООН : Те ще ви заразяват с вируси и после ще ви продават ваксини за да ви ,, лекуват,,!!!Няколко месеца след тези думи го ликвидираха и пуснаха бежанците през Либия! Сега пуснаха вируса и ,, ще ни имунизират,, !!! Колко прав е бил Кадафи!!!
38
3
 
12
 
! Отговори
да бе да преди 3 години
тази ваксина да си я заврат. до мен и децата ми няма да припарят.
37
15
 
4
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Странна, работа. Помня времето когато ни ваксинираха против едра шарка. Благодарение на тази ваксина много хора се спасиха на тоя свят, най малко от обезобразяване. Сега вече не слагат, защото почти няма едра шарка. Откак изкарах свинския грип много тежко и за малко не пукнах, всяка година си слагам противогрипна ваксина, ако има такава на пазара. Виждам, че много от нас нямат нужда от чипиране. Защото вече са чипирани и дрънкат само глупости.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здрави и прави хора които лятото се тестваха с този прословут писиар за да отидат на море, защо сега се разболяват бе. Тестването нещо взе да ме съмнява. Защо непрекъснато настояват все повече хора да се тестват и организацията определяла на всяка страна от кой производител да закопува въпросните тестове. Това какво може да ви говори, ако е верно но щом се говори и ако е така какво може да значи това.
35
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме е страх от коронавирус, защото съм здрав и имам добър имунитет. Затова не искам да се ваксинирам (то ест да участвам в изпитания на съмнителна ваксина, финансирана от хората, на които изобщо не вярвам). Който е в рискова група да се ваксинира, ако иска. Но не бива да е задължително за всички и да има някакви ограничения! Това нарушава всички права на човека.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А чиповете дали ще се виждат или ще са невидими за невъоръжено око?
33
3
 
25
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Ваксини без странични ефекти и протипопоказания НЯМА!
32
15
 
2
 
! Отговори
На бг простака преди 3 години
не може да му се налее ум.
31
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възли по щитовидната жлеза, диабет, съсирване на кръвта, липса на съсирване на кръвта ама хич не са животозастрашаващи.Проба грешка. Това са тези ваксини. Те не знаят как да лекуват вируса, ваксина правят?