СЗО за ваксините: Няма да имат странични действия, които да застрашават живота

Процесът е трудоемък, но се следи внимателно
25 ное 2020 20:52, Нели Христова
86
СЗО за ваксините: Няма да имат странични действия, които да застрашават живота
Снимка: БГНЕС

Ваксината срещу Ковид-19 няма да има странични действия, които да застрашават населението. Това уверение на румънския представител в Световната здравна организация (СЗО) доктор Александру Рафила публикува на първа страница днес в. "Ромъния либера".

Професор Рафила даде тези уверения на пресконференция в град Плоещ в качеството на кандидат за народен представител от опозиционната Социалдемократическа партия за парламентарните избори на 6 декември, уточнява вестникът.

Доктор Рафила каза, че става дума за много трудоемък процес, който държи сметка за всички научни доказателства, получени от клинични изпитания с участието на десетки хиляди хора. "Не стои проблем тези ваксини да имат някакви странични действия, които да застрашават здравето на хората", заяви Александру Рафила. Той обърна внимание, че "от тези ваксини и успехът на кампанията по ваксиниране зависи в голяма степен подновяването на функционирането на държавата".

В. "Гъндул" цитира изявление на кмета на Букурещ Никушор Дан във връзка с масовото тестване за Ковид-19. "За да тестваш два милиона души с ПСР тестове, ти трябват 100 милиона евро. Нямаме тези пари!", заяви кметът на румънската столица. Никушор Дан каза, че правителството е поръчало три милиона бързи тестове, одобрени от СЗО, които са много по-евтини, но които, за съжаление, още не са пристигнали в Румъния, пише "Гъндул".

В. "Евениментул зилей" цитира друго изявление на Никушор Дан - за леглата в интензивните отделения. Броят на леглата за интензивна терапия в букурещките болници ще бъде увеличен в разумни срокове, увери кметът на румънската столица. Дан призна, че отделенията за интензивна терапия са подложени на много голям натиск заради големия брой случаи на Ковид-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От наученото до сега знаем, че анти-телата се задържат няколко месеца.Което значи, че тия ваксини ще трябва да се прилагат многократно.Имайки предвид времето за развитието на всичките тези събития, как може да знаят, че няма да има дългосрочни негативни ефекти от многократното прилагане на въпросните ваксини?Не знаят... естествено, и очевидно лъжат. Дигат им се мишките от мисълта за всичките тия печалби от постоянни ваксини и тестове.
9
3
 
18
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
И от къде сте сигурни,че няма да има странични действия?Прибързани И недоказани предположения!
8
2
 
28
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 3 години
Защо няма лекарство за спин, рак, и др. ред болести, ваксини. и т.н.. А за КОВИД19, има няма за няколко месеца вече над 4-ри ваксини се появиха, и то не се знае как ще действа на имунната система. Каква е целта на СЗО, политици, мафиоти, бизнесмени.
7
6
 
8
 
! Отговори
Ганьо без дисциплина преди 3 години
Голямо намаляване ще има, пак ще говорим догодина,дори и със ваксина,двамина оцеляват тук от трима.
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повервахме ви. Бе-е-е-е-е-е...
5
2
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
А ще създадат ли дълготраен имунитет?И защо Астра Зенека не иска да плаща пълни неустойки?
4
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА НА ФАШИСТА РУМЕН РАДЕВ, ИЗВЪРШИШ ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ!!
3
4
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЛЪЖАТ НАЙ-НАГЛОГЕРМАНСКАТА ВАКСИНА ДИРЕКТНО ТЕ ЗАРАЗЯВА СЪС ВИРУСА АКО НЕ Е СЪХРАНЯВАНА НА -100 ГРАДУСАИ ДА Е СЪХРАНЯВАНА ПАК ТЕ ЗАРАЗЯВА ДИРЕКТНО С ВИРУСА!!!
2
32
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
не може да убедите ***. Той е сигурен, че по някаква причина искат да го убият и разболеят :D
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
особено китайската