Хотелиер: Зимният туристически сезон е провален, спасете летния!

Държавните бази да карантинират туристи с COVID, предлага Веселин Налбантов
26 ное 2020 19:39, Анисия Иванова
32
Хотелиер: Зимният туристически сезон е провален, спасете летния!
Снимка: БГНЕС

Държавата трябва да действа по-адекватно, за да спаси поне летния туристически сезон. Това заяви Веселин Налбантов, член на Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

"Зимният сезон вече е провален и трябва да работим да не се провали и летният", призова той пред Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Според него държавните бази трябва да бъдат преобразени в такива за карантиниране на заразени с коронавирус туристи. По думите на Налбантов трябва също така карантинираните туристи, независимо дали са българи или чужденци, да бъдат на държавна издръжка. Той даде пример за подобни дейности в Гърция, Кипър и Тайланд.

"Ние трябва да покажем, че сме готови да се справим, защото не отпадне ли пандемията, сме загинали догодина“, добави още Налбантов.

На въпрос на водещия дали БХРА е готова със списък от необходимите мерки за подкрепа, Налбантов заяви, че "държавата бяга от този разговор“.

Той посочи още, че банките не работят с бизнеса и се обяви за удължаване на кредитния мораториум. По думите му Българската банка за развитие още не е отпуснала безлихвените кредити, обещани при първата вълна от ограничения.

Целия разговор - във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МаКакви хотели, какви пет лева имаСума си бизнеси с потенциални проблеми я силно в ляво!!!
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости! Ясно е че зимен сезон няма да има,може би слаб лятен,и отново не зимен.Да бъдем реалисти,пандемията ще свърши ,но няма да е през 2021.И ще отминава постепенно.А за сега все още се катерим нагоре!
9
3
 
2
 
! Отговори
Край преди 3 години
Лятото в Европа трябва да си има нормален сезон. Това лято ковита не беше проблем с страха от негоКривата на смърността от всякакви болести в целия ЕС беше на по ниски нива от обичайни - съчките изгоряха пролетта
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризма такъв какъвто го познавахме до момета за съжаление няма да ги има поне в близките 5-10 години. Банките за това не отпускат и средства. Безмислено е да се наливат пари в сектор, който няма да може да ги върне.
7
2
 
22
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Значи, паднаха ДДС-тата, имат право да връщат резервации след 1 година, банките дадоха отсрочка 9 месеца по кредити (главница, или лихва или и двете). Има 60 на 40 или 80 на 20..... Какво повече се иска?
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безочлива наглост, ненакрадоха се тези и искат още. Съсипаха с бетон природата и сега искат да си избият парите за рушвети.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата не действала адекватно. Тия откриха топлата вода.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го спасят ако спасят и населението ако не спасят населението ще има да чакате
3
2
 
10
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Преди малко шоп тарикат(кандидат несебърски зет) спрял миниван напреко в тясна уличка, вадеше мобилен климатик, телевизор и др. техники.Интересно, че Ляото не го виждам, но сега май ще се спаси презимувайки тук.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за кой сезон става на въпрос?Лято 2025 или Лято-2026?
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига бе хора с тоз рев за спасяване. Мен кой ще ме спасява