СЗО със засилени препоръки да се носят маски

Те са нужни и на открито, ако не се спазва дистанция
2 дек 2020 14:54, Елка Василева
22
СЗО със засилени препоръки да се носят маски
Снимка: архив, БГНЕС

Хората, които живеят в райони с разпространение на COVID-19, трябва винаги да носят маски в магазините, на работното място и в училища, където липсва адекватна вентилация, обяви Световната здравна организация (СЗО).

Ако не може да се спазва физическа дистанция от поне един метър, хората в тези затворени помещения, включително деца и ученици на 12 и повече години, трябва да носят маски, дори при достатъчна вентилация на тези пространства.

Маски трябва да се носят и на открито, ако не може да се спазва физическа дистанция, се казва в засилените препоръки на СЗО.

Още по темата

Говорителката Маргарет Харис каза, че тези препоръки са най-големите промени в постановките на СЗО за носене на маски, като разширяват огласените през юни.

„На закрито, докато не бъде оценено, че вентилацията е достатъчна, СЗО съветва хората да носят немедицинска маска, независимо дали може да се спазва физическа дистанция от поне един метър“, посочва СЗО.

Тя съветва да се носят маски във всички помещения на здравни институции, включително в общи такива като ресторанти на самообслужване, стаи за персонала и др.

Здравните работници могат да носят маски от типа N95, ако са достъпни, когато грижат за пациенти с COVID-19, но единствената сигурна защита е преминаване през аерозолна процедура, посочва СЗО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама разбира се. Гaнювците знаят повече от СЗО и всички учени на планетата
13
2
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 3 години
Съществуват много по-големи опасности за здравето на хората от този вирус. Но СЗО мълчи по темата. Защо ли???
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://youtube/watch?v=suCeNgAzQhA
11
1
 
18
 
! Отговори
Hhhhhh преди 3 години
Това същите тия които казаха точно преди няколко месеца, че няма никаква файда от маска, също както и пионките които оглавяват брифинга. Ако мислите, че тиквата е корумпиран прочете за шефът на сзо, който в един нормален свят отдавна щеше да е където му е мястото. Тази организация няма абсолютно никаква стойност и както се видя може да обяви пандемия без необходимите данни, но все пак едни престъпници се съветват с други, или се крият зад тях. Колкото гащите спират пръднята толкова и маските ви
10
8
 
19
 
! Отговори
Маски долу! преди 3 години
демонстративно не нося маски никъде!Маската е символ на робството!
9
2
 
1
 
! Отговори
хуз преди 3 години
9 май е извънземна ***, която се е внедрила в трупа на човек (като на Мъже в черно) и сега се опитва да говори нещо? Но какво е изтрещяла, не ясно. Извънземна работа!То и ковида ни го набутаха извънземни и явно сега вече пробват да се внедряват!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Торби с урожай от кон те й нерите се оренадюсят в обществения транспорт, но цялата обстсновка във возилста и седалките им са по-зле и от съдържанието във еъпросните торби. Никаква дезинфекция, никакъв контрол, а возилата все едно саза б али с ... лук.
7
2
 
12
 
! Отговори
Deep Zone преди 3 години
Здравните работници могат да носят маски от типа N95, ако са достъпни, когато грижат за пациенти с COVID-19, но единствената сигурна защита е преминаване през аерозолна процедура, посочва СЗО.Нали уж маските пазят? Сами си вкарват автогол от СЗО с последното изречение.. щом и тип N95 маска няма гаранция, че помага..
6
1
 
15
 
! Отговори
Все едно,че преди 3 години
Исляма е станал световна религия. Който вярва да се забражда.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ НЯМА !!!
4
4
 
31
 
! Отговори
Да отбием номера! преди 3 години
От маските няма почти никаква полза. Вирусите си летят във въздуха и минават покрай и през маската. Докторите в болниците са облечени като космонавти със гумени костюми, шлемове, очила, ръкавици, навсякъде се пръскат със дезинфектанти и в крайна сметка пак се разболяват и умират. Маските са по скоро за успокоение на народа и един вид застраховка за властта. Така народът не може да обвини управляващите че не са взели мерки. Казват ти ами носи маска и се отърват.
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук се дава засилен отказ от носене на маски. И правилно.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страдам от перманентно дежа ву. Тая статия съм я виждал стотици пъти през последвите месеци
1
7
 
24
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ВЪПРОС КЪМ СЗО -- АКО СЪМ САМ И ГЛЕДАМ ТВ И ГОВОРЯТ ЗА КОВИД19 ДА СЛАГАМ ЛИ МАСКА