Борис Джонсън: Няма друга възможност, освен ограничения

Великобритания затвори училища и е в пълен локдаун заради вируса
7 яну 2021 14:58, Петя Славова
16
Борис Джонсън: Няма друга възможност, освен ограничения
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън яростно защити пред парламента решението си да въведе пълен локдаун в Англия на фона на стремително увеличаване на инфекциите с SARS-CoV-2 в страната.

Излизайки пред Долната камара премиерът увери, че става въпрос за победа в надправарата между ваксинацията и коронавируса и по този начин да се спасят животи, съобщава "Дойче Веле".

"Ние се надпреварваме да ваксинираме уязвимите хора по-бързо, отколкото е необходимо на вируса да достигне до тях", каза Джонсън за мярката, обявена в понеделник и вече приложена във вторник. "Но ако ще спечелим това състезание трябва да дадем на армията си от ваксинатори възможно най-голямото предимство” и "за да го направим, трябва отново да останем у дома", добави той.

Още по темата

Джонсън заяви, че няма "друга възможност", освен да затегне ограниченията, което включва затваряне на училища, поради скока в случаите с новия щам, открит в страната , поради големия брой инфекции и че отпускането на мерките ще бъде постепенно.

Консервативният лидер, който представи аргументите си пред парламентаристите, които ще разгледат въпроса със задна дата, увери, че мерките ще бъдат преразглеждани непрекъснато и че ще има законово задължение да бъдат премахнати, когато вече не са необходими. "Намираме се финалната права, която става по-трудна в резултат на новия щам", призна премиерът.

Въпреки враждебността на някои депутати от същия сектор като Джонсън, новите ограничения със сигурност ще имат голямо мнозинство благодарение на подкрепата на лейбъристката опозиция, която от дни настояваше за ново блокиране. Пионер на западните страни във ваксинационната кампания, започнала на 8 декември, Великобритания вече е ваксинирала 1,3 милиона души (1,1 милиона в Англия) с ваксините, разработени от "Pfizer / BioNTech" и "AstraZeneca / Оксфорд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
така,така!..И "Дранг нах Остен"../въпреки,че тоя призив не е британски,но...какво,враговете взаимно се копират..Когато им падне"../...на мен ми харесва тая ИСТЕРИЯ!...Тя показва до къде може да стигне безумието на тълпата,подгонена от най-безумните си представители....За мой късмет,както не веднъж съм отбелязвал с радост:..-НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ МЕН!!!!!..така че освен заради "Презумпцията за невинност" в НК,аз НЕ нося и никаква отговорност за ДИВОТИЯТА!Но помислете за ВАШЕТО "СЪУЧАСТИЕ"!
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ти се пада хитър ингилиз!Отцепник!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охо...тук мерки ,вият се хора и ден и нощ ,днес ходих и общината ,в стаята имаше 4 служителя без маски ,след това в друга стая също трима без маски ,а един от тях се държеше нагло и надменно с три ланеца,две гривни и три пръстена ,такива ги мразя ,казвам му ти май си нагал без маска и се фукаш,а той да аз има покритие ,имаше камери щях са му вкарам един )
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За световната измама кодив и създаване на нов световен ред.сега остава да разберем кога ще започне и чипирането .. и пълно подчинение на йезоитско - масонските общества.Ама няма да стане както вие искате.А както Бог иска!
10
6
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Много си се обркАл! Оди в комунистически Китай или Виетнам! Там за само един заразен, затварят цели градове!
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма друга възможност освен локдаун, няма друга възможност освен ваксини, няма друга възможност освен Брекзит, няма друга възможност освен ЛГБТ... нещо демокрацията взе да няма възможности и почна мнооооооого да прилича на комyнизъмЪ...
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решението е следното !? Взимате Бойко за здравен министър и ще ви ваксинира с 200км .ч
7
5
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Острова на обречените, толкова ядове създадоха с излизането си от ЕС.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали?
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този чорлавия е крайно време да бъде затегнат с бяла риза. Не е добре човрка
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускай хората, че следващата "пролет" ще е в Англия.
3
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И така докога бе....?Още 10-15 години?Огън да ви гори всичките!
2
5
 
29
 
! Отговори
Швайца преди 3 години
Естествено, като искате общество което да си стои послушно като *** естествено, че няма друга възможност. А се правите на по-добри и хуманни от китайци, севернокорейци и др. От вирус, който се страда много ако си болен и водиш нездравословен начин на живот (и си възрастен) е най-добре в къщи да се стои и да затлъстяваш... желязна логика.
1
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом няма друга възможност Джонсън да бъде карантириан до живот.