1 на всеки 50 британци се е заразил с COVID-19 наскоро, мерки и през следващата зима?

Целта на правителството е да ваксинира по 2млн. души седмично
6 яну 2021 20:00, Нели Христова
35
1 на всеки 50 британци се е заразил с COVID-19 наскоро, мерки и през следващата зима?
Снимка: БГНЕС

Великобритания отново е в локдаун от вчера, а нови данни показват, че 1 на всеки 50 души наскоро е бил заразен с COVID-19. Здравните власти предупреждават, че някои ограничения в ежедневието може все още да са необходими и през следващата зима.

Още по темата

По време на пресконференция министър-председателят Борис Джонсън обеща да съсредоточи правителствените усилия върху разгръщането напрегнатата програма за масова ваксинация, предназначена да предотврати нарастването на инфекциите заради бързо предаващият се вариант на вируса.

С повече от един милион потвърдени случая през седмицата, приключваща на 2 януари, или 2 процента от населението на Англия, Великобритания е в надпревара с времето за разпространението на ваксини.

Борис Джонсън се изправи пред нацията в ден, в който правителството заяви, че за първи път са регистрирани повече от 60 000 нови случая. Заедно с него професор Крис Уити, главният медицински директор на Англия, каза, че броят на ежедневните смъртни случаи, средно около 530, се очаква да се увеличи и че ако хората не спазват мерките и не останат у дома, рискът е "извънредно висок."

Той също така предупреди, че британците може да се сблъскат с някои ограничения и в бъдеще.

"Може да се наложи да въведем няколко ограничения, например през следващата зима - това е възможно - защото зимата ще бъде от полза за вируса", ​​каза професор Уити, цитиран от New York Times.

1,3 милиона души вече са били ваксинирани срешу COVID-19 във Великобритания. Борис Джонсън се надява, че най-уязвимата група, включваща възрастните хора и наброяваща около 13 милиона, може да бъде защитена от ваксината в рамките на около шест седмици, което да промени хода в битката срещу вирусът.

Джонсън каза, че Англия ще бъде в локдаун, докато имунизацията не достигне до четирите най-уязвими групи: обитателите в домовете за възрастни хора и тези, които се грижат за тях, всички над 70-годишна възраст, всички здравни и социални работници от първа линия и всички, които са здравословно компрометирани.

"Ако успеем да ваксинираме всички тези групи, ще премахнем огромен брой хора от пътя на вируса", ​​каза той.Тази цел, добави той, може да бъде постигната до средата на февруари. Но за да се случи това, темпът на ваксинациите ще трябва да се увеличи драстично.

Четирите групи, които премиерът цитира, включват 13,9 милиона души в Англия, според Надхим Захауи, министър, който наблюдава усилията за ваксиниране. След като кампанията стартира на 8 декември, по-малко от 800 000 души в Англия бяха ваксинирани към 27 декември, последната дата, когато бяха налични данни.

Но с въвеждането в понеделник на първите дози от ваксината, разработена от университета в Оксфорд и AstraZeneca - препарат, който е по-лесен за транспортиране и не е необходимо да се съхранява при много ниска температура - британските власти заявиха, че кампанията вече може да бъде разширена.

За да се постигне целта, която Джонсън си е поставил, всяка седмица трябва да се ваксинират около 2 млн. души.

Борис Джонсън заяви, че планира нова система, която да гарантира, че пътуващите до Великобритания ще имат отрицателен тест за коронавирус преди пристигането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джонсън = поредния национален предател!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борис Джонсън, брат ще ти пратим Бойко Борисън да реши проблема с короната. И без това след изборите той повече няма да ни е нужен, не че сега ни е. И да му напълните едно гардеробче с кюлчета злато.
19
0
 
3
 
! Отговори
Фау 3 ри преди 3 години
А не не са загинали. Как? Великите британци? Питай в Кале. Холандските мостове при маркет гардън. Може и танкистите в Ардените. Хиииич не са загинали. Ама друго си е брекзит. Да си върнем Контрола? Върху кое? Норвежката авонтюра? Че вносът им на храни е 70 процента от континента? Карай, брат, ще се бием на плажовете, по улиците, по бреговете. Кръв, Пот, Сълзи, усилия? За кого за Камила и мъжа й? За пакитата лондочани? За сенилните дъртаци от Кент? Събуди се! Войната е цивилизационна. Предатели
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До лъжата ЕСЕ, тия дето бяха там, все някъде ще намерят къде да отидат. Обаче като дойде сезонната работа - тогава ще стане патакламата. Щото няма да има кой да я върши. Ако мислиш че англичаните ще я вършат - с грешка си. Тя ако беше хубава работа, те и сега щяха да я вършат сами а не да търсят хора като българи, румънци и други.
17
2
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Гражданската Война Започна - медийте вече пишат: Капитолия (сградата на Парламента на САЩ) е под Атака от Протестиращите!!
16
5
 
4
 
! Отговори
Последни Новини преди 3 години
Нещо става в САЩ! Преди минути прекъснаха Заседанието на Сената като Изведоха Вице-Президента Пенс от Залата. След това Прекъснаха и Живият Сигнал!! В Момента никой не знае защо и какво се случва...
15
1
 
4
 
! Отговори
Aре ве преди 3 години
нали сте брекзитнати.Кво ме занимавате с ингилизи.
14
0
 
2
 
! Отговори
Смеем им се да! преди 3 години
Бъди спокоен гърците ги хранят немците и са ги хранили от сума ти време. За това и са в правото да изискват. Наглосасксонците единствената им европейска политика е да жертват стотици хиляди новозеландци, австралийции в Галиполи и Гурки в Либия. А за храненето вземи се образовай битката за атлантика кой кого е хранел. Ама Байдън сега ленд лийз не му е приоритет. Да *** от глад гнусните островитяни!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ваксинират старците и болните,че да измрат по рано да не са в тежест на системата...чистката върви с пълна сила и обороти
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей!
11
3
 
3
 
! Отговори
лъжата ЕС преди 3 години
Смеете им се, но няма вече да хранят европейски балканци като хитрите гърци напр.
10
1
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Британски турист - слаб купувач.Не ми липсват.Като се напият пък, само украйнците са по-гадни !
9
6
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Тва па поданиците се оказха бахтиии и жалкарчета, като мишки ги навряха и там под домашен арест хахаха!Как сме позволили като вид тия някога да имат империя незнам ,тотални страхливци и пяляци не се ли дигнат и там на тотален бунт загубени са в игнилия им гнусенн остров !
8
2
 
8
 
! Отговори
Пекин Говори преди 3 години
Слайгайте Маските и по Леглата! Китайското Комунистическо Р0бство е факт - 2020 годината на Рекорден Икономически Растеж за Китайската Коми Империя!!
7
4
 
9
 
! Отговори
Бай Уил Уолъс преди 3 години
мхм Нека им на великите британци. Нали са видна империя. Да изгонят всички европейци и да си приберат пакитата, индитата и бангладешците. И ако може и една континетална блокада. Да видят какво е глад. От хамериканците лендс лийз няма как да очакват. КАто обесят Фарадж, Боджо и другите Брекситъри на Трафалгар и загубят Шотландия, Уелс и Северна Ирландия да се обадят. Па ще видим по подир.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, много са добре, сега до 14 февруари ще видят къде акат гладните с този нов щам.
5
2
 
10
 
! Отговори
Менда еврейката преди 3 години
Гласувайте за погребалн агенция ГЕРБ а всъщност нема нужда и да *** не ни дреме и мъртвите гласуват за нас
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За британците разбрахме.А за тъмната фауна там как стои въпроса?
3
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ковидясали - при Мангърчето, да ги лекува с чайчета!Верно ли, че тоя имал и погребална агенция?!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наскоро, наскоро, колко наскоро?