Алибегов: Заведенията не са по-опасни от ресторантите в хотелите

Има дискриминация, твърди той
27 яну 2021 12:49, Анисия Иванова
45
Алибегов: Заведенията не са по-опасни от ресторантите в хотелите
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Искаме да разберем каква е разликата между ресторантите в хотелите и ресторантите пред хотелите, защото се получава така, че едните са безопасни, а другите – много опасни. Това е дискриминация. Този коментар направи Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията (БАЗ), в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Наблюдаваме един спад на заболелите. Обяснява ни се, че въпреки това при редица други браншове мерките ще бъдат разхлабени, но нашите ресторанти и клубове ще останат затворени и занапред. В същото време хотелиерската индустрия работи през цялото време“, каза Алибегов пред Bloomberg TV Bulgaria.

Той допълни, че протестът, който ще се проведе днес е с искане да се отворят ресторантите на 1 февруари и да бъдат изплатени обещаните обезщетения до 31 януари.

Още по темата

„В периода, когато сме работили сме се възползвали от мярката 80 на 20, която запази много работни места. Но от както ни затвориха отново до миналата седмица, към служителите нямаше изплатени почти никакви пари“, поясни гостът.

Председателят на Българската асоциация на заведенията обяви още, че не се притеснява, че заведенията могат да останат празни, ако бъдат отворени.

„Вече има голям брой хора, които са преминали вируса и такива, които вече имат антитела. Нашите заведения не са по-опасни от ресторантите в хотелите. Освен това, посещаването на заведение е доброволен акт. Ако потребителите искат да дойдат – ще го направят. Ние трябва да започнем отнякъде, служителите трябва да се върнат на работните си места и да започнат отново да получават заплати“, допълни още Алибегов.

Целият разговор може да видите във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари