Пропуснатото време в клас струва 89 хил. паунда за Великобритания

Учениците щели да са с по-лоша квалификация въпреки онлайн обучението
2 фев 2021 15:35, Петя Славова
13
Пропуснатото време в клас струва 89 хил. паунда за Великобритания
Снимка: БГНЕС

Пропуснатото време в училище заради коронавируса ще има изключителни последици върху бъдещите доходи на днешните деца. За това предупреди британският институт за финансови изследвания, предава "24 часа".

Експертите му са изчислили, че шестте месеца извън клас за учениците във Великобритания може да им струват загуба от около 40 хиляди паунда, или 89 000 лева в живота им. Те са използвали алгоритъм на Световната банка, според който година учене увеличава с 8% доходите на човек в напреднали икономики като британската.
Институтът предупреждава, че въпреки дистанционното обучение някои деца ще получат по-ниска или по-лоша квалификация, като най-потърпевши ще бъдат тези в нералностойно положение и от семейства с по-ниски доходи, които нямат онлайн достъп до образование.

Още по темата

До средата на февруари английските деца ще изгубят половин учебна година заради пандемията, или около 5% от цялото си задължително обучение. Основните и средните училища в страната са затваряни два пъти общо за 6 месеца, за да бъде овладяно разпространението на коронавируса. Така е и в момента. В тях се обучават само деца на ключови работници като медици, полицаи и служители в супермаркети. Премиерът Джонсън призна, че може да се мисли за връщане на всички в клас едва след 8 март.

Британското правителство отпусна 1.5 млрд. паунда за програми за наваксване чрез наемане на допълнителни хора, които да помагат на учителите и включване на музеи и клубове, които да разработят образователни занятия за деца преди ваканциите.

Според института обаче това няма да е достатъчно, за да се компенсира пропуснатото време в клас. Експертите препоръчват да се мисли за по-радикални варианти като удължаване на учебния дел или учебната година, дори уроците през лятната ваканция или повтаряне на класове.

От преподавателските съюци обаче предупреждават, че много от учителите са прегрели от работата онлайн и не могат да поемат такова допълнително натоварване масово за всички деца. Те смятат, че усилията трябва да се насочат основно към учениците в неравностойно положение, като им се предлагат безплатна храна и наваксващи занимания през ваканциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една приказка: "Когато губиш- не знаеш какво печелиш". Дали я знаят британците, щом само парите са им приоритет?!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тия изтрещяха. Като работодател не съм видял една полза от образованието (било то Българско, Английско или Американско). Като дойдат на 23-25 са като бял лист хартия и ги почваме от 0 за реална работа. Каква квалификация от училише?!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5, най-големите негативи не са парите, да, а психическите усложнения от социалната изолация, най-често напълно излишна. Умрели ще са не повече от 0,.. % от заразените, а психични проблеми поради безсмислени насилствени ограничения и постоянно облъчване с паника и страх касае цялото човечество.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно са изчислили. Неслучайно човек с магистратура от САЩ взима четворна заплата на човек, завършил Софтуни на що-годе сходни позиции в сходни компании в София.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не всичко е пари....А какви ще са загубите ако умрат?На всичко се намира решение стига човек да е жив и здрав.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали някой виси или не виси в училище, обикновено разлика няма. Там или не се учи, или всичко после се забравя, или назубреното е ненужно така или иначе. Училищата навсякъде са лудници. Няма как и карантината да се отрази на бъдещата квалификация, защото засегнати са целите випуски, пък и самата квалификация не гарантира успех или дори работно място в бъдеще. Такива статистики се измислят, за да се усвояват пари, каквото е и назначаването на още учители за 1.5 млрд да наливат от пусто в празно.
3
0
 
3
 
! Отговори
Още малко, още малко преди 3 години
Още малко и ще се сетят, че щетите не се свеждат само до безконтролното несметно обогатяване на фармацевтичните гиганти и техните политически трансмисии.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо е невъзможно да се изчисли размерът и видът наогромните щети за цялото човечество от играта с тоя вирус и политиканстванията покрай него.
1
0
 
1
 
! Отговори
#1 преди 3 години
научи се да пишеш !!