Ангелов: Само в България нямаме желание да сме заедно срещу вируса

Заети са 65% от интензивните легла за болни от коронавируса
Обновена: 11 мар 2021 15:28 | 11 мар 2021 10:18, Веселина Йорданова
441
Ангелов: Само в България нямаме желание да сме заедно срещу вируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приемам всяка критика и предложение, но няма да приема оплюването на това, което сме постигнали до момента, приемам всяка протегната ръка. Това каза здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Който ви обещава живот без болест, ви лъже, който твърди, че ние няма да се справим, защото той не участва, ви заблуждава - няма подготвени хора, няма експерти, знаещи всичко. Но губим желанието си заедно да се изправим срещу коронавируса и това го губим само в България, каза Ангелов.

Правилното е да вярваме в науката, а науката са ваксините, заяви той.

Министърът каза, че вчера при посещението си в Бургас е видял болни бебета, като посочи, че заболяването при тях протича леко, но не са здрави.

58% от леглата са заети за неусложнени пациенти, а за интензивно болни - 65%.

Като единствено положителна тенденция той отчете броя на излекуваните спрямо новозаболелите, който е в нарастваща тенденция.

14-дневната заболеваемост е 380 на 100 хил., което ни отрежда 16-то място в ЕС и пето на Балканите.

Водещите области са Плевен, Кюстендил, Враца и др., при които има въведени локални мерки. На другия полюс е Търговище с 41 хил. болни, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

По думите му в момента има старчески дом с епидемичен взрив и настанените са отказали имунизация преди месец. Те са в контакт със стотина други имунизирани, сред които няма болни, каза Кунчев като пример. 

Здравният министър допълни, че във въпросния старчески дом 11 души от имунизираните са с положителни тестове за коронавирус, но без никакви симптоми, което доказва ползата от ваксинирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме изнервя тоя ковид. Постоянно съм в напрежение. Добре че е жената да и фърла един бой, това много ме успокоява :)
335
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувам за герб. Долу протестиращите
334
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛОГИЧНО КОЙ ИСКА ДА БЪДЕ С ГЕРБ. ПРОВАЛЕНИ И КОРОМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ . ОСТАВКА . ПИСНА НИ ВСЕКИ ДЕН ЛИЧНО ВИЕ ДА ГОВОРИТЕ КОЛКО СМЕ ДОБРЕ ............А ИСТИНАТА Е ЕДНА ,ПОСЛЕДНИ ПО ВАКСИНИ , ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ...НЯМА КАКВО ДА СЕ ЧАКАТ ИЗБОРИТЕ , ВЕДНАГА ОСТАВКА......
333
3
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Този градски амиш ми бепе симпатичен в началото, но все много да изпуска гумите, нещо.
332
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е защото населението на задунайската губернийка е по-умно от евреи , англиани , немци американци и тнтн всики взети заедно .
331
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
даааа ... БГ-тата не вярват на ваксини . Нищо че целия останал читав свят се ваксинира.БГ-тата вярват на путинчо , на шишето с ракията , и да напердашат жената профилактично и терапевтично .Нъл тъй БГ-та ?
330
6
 
16
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
тотално е загубил ума си спрете му заплатата .Една година мелницата му не спря и накрая няма резултат.
329
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно явление се наблюдава тук, троловете си пишат сами, харесват се сами и .... никой не ги чете. Хората отдавна не вярват, на това което се пише по форумите. Тоест - хабите си патроните напразно.
328
17
 
0
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Вие не разбирате ли че стиуацията е глобална този път .Нищо не зависи от нашите управляващи .Дори Иран и Русия са в кюпа че и Северна велика Корея.Затова слушайте и спазвайте наредбите.
327
3
 
22
 
! Отговори
Еми преди 3 години
Как да ви вярваме и да вървим заедно? Колко години минаха в лъжи,кражби,скандали? Когато изгубите доверието на народа какво очаквате,да ви се кланяме?Дори и да сте прави никой вече не ви вярва и за това сте си виновни само вие!За 30 години управляващите доказахте,че сте едни от най-големите измамници и крадци!
326
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжец и манипулатор.... В щатите масово влизат в магазините без маски например.
325
8
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Прав е този път.Гърците бунтари са с по строги мерки и ги изпълняват.
324
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само три неща искам!ОставкаСъдЗатворТова е всичко, защото съм скромен!
323
4
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
БАЙ *** В ЕВРОПА СУПУР!
322
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа така ли ? Ми в щатите бяха пред гражданска бе кон с капаци
321
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 3 години
Добре де, за какво са ни тия управници, ако само ще вдигат ръце и ще казват, че нищо не могат?
320
1
 
8
 
! Отговори
Саксонец преди 3 години
продължение: ...пластмасовата кесия в другия храст, стария хладилник отива в дерето... Коста, много е лесно да обвиниш "матрильт", но ти си един от най-малките в тази верига и си най-невинния. Затова пък не си отваряй много устата, наближават избори и ти искаш да ставаш депутат. И един съвет, отдели малко време и прочети това онова. Напр. прочети последното интервю на велиуия Николай Хайтов (надявам се че си слушал за него) . Той казва че ние като народ сме останали без идеал!! Защо и от кога?
319
2
 
17
 
! Отговори
Емма преди 3 години
Изобщо нямам никакво желание да съм с теб, зад теб изобщо около теб. Продажници долни, идва ви времето
318
1
 
13
 
! Отговори
Саксонец преди 3 години
Костадине, видял ли си някой да плюе в аптека? Или да си хвърли фаса? Не си видял няма и да видиш! Обстановката респектира! Не обвинявай нас, тези които са на периферията ! Аз съм прекарал в чужбина малко повече от твойто студентстство, докторуване, професура и министерствуване взети заедно. И съм работил с много българи. Те там се подчиняват 100% на съществуващия порядък. С голяма част от тях контактувами в България. Празната бирена бутилка се хвърля в храстите, пластмасов. кесия в ..следва
317
1
 
13
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Три пъти във В. Търново избираха оня патагонец Цветан Цветанов и се хвалеха, че били наследници на болярите. Сега им се предлага един джендтър, дали ще го изберат?