Проверяваната партида на "АстраЗенека" не дала проблеми у нас

От нея са дошли 31 200 дози, почти всички са поставени
34
Проверяваната партида на "АстраЗенека" не дала проблеми у нас
Снимка: БГНЕС

Здравните власти успокоиха, че няма причина за безпокойство за партидата ваксини "АстраЗенека", която се проверява в Австрия след смъртен случай.

У нас от нея са получени 31 200 дози на 12 февруари, като почти всички от тях са приложени.

Още по темата
Извършихме анализ на съобщенията за нежелани лекарствени реакции, при нас няма за такъв тип събития, каза маг. фармацевт Богдан Кирилов.

По думите му честотата на нежелани реакции, която се наблюдава за тази партида, е дори по-ниска. Европейската агенция по лекарствата на този етап не препоръчва блокиране, все още се установява дали има причинно-следствена връзка и не трябва да има притеснения за безопасността. Това показва само, че системата работи и има възможност за ранно идентифициране на рискове, обясни той.

Общо 840 съобщения има за нежелани реакции след ваксиниране до момента у нас, като те са свързани с грипоподобни симптоми и болка на мястото на убождането.

31 200 дози ваксини очакваме утре от оксфордската ваксина, а в понеделник около 21 хил. от Пфайзер, 33 хил. дози от ваксината на Модерна в средата на следващата седмица.

За април се очаква увеличение на индикативните количества - 250 хил. дози от ваксината на Пфайзер, на Модерна - над 80 хил. дози, очаква се информация и за оксфордската ваксина.

Положителната новина от вчера е, че ЕС успя да се договори за доставка на 4 млн. дози от ваксината на Пфайзер за ЕС, като очакваме потвърждение какво ще получим ние от тях.

"В медийното пространство се води търговска война между фирми, заложници са хората. Най-добрата ваксина е наличната", отново подчерта здравният министър Костадин Ангелов. Моето семейство ще се ваксинира с ваксината на "АстраЗенека", когато му дойде времето, защото това имаме, нека никой да не пропуска шанса си, апелира Ангелов.

23 652-ма са ваксинираните представители на СИК до момента. От думите на министъра стана ясно обаче, че има и такива, които няма да участват в изборите, но се опитват да заобиколят системата, за да се ваксинират.

 

 

 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Левтер преди 1 месец
Аз на нашите "експерти" не вярвам!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярваме ви, вярваме ви, разбира се!
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спрете се, че гожиту с мундирите ще си съдере пагоните.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В целия свят съобщават за проблеми, само тук всичко е цветя и рози. Тези номера може и да минават в Северна Корея, ама ние тук все пак четем, слушаме, интересуваме си и в крайна сметка истината излиза наяве. До кога ще се опаковат в костюмите и ще ни омайват с абсолютни лъжи, просто вече е унизително?
26
0
 
1
 
! Отговори
komitata преди 1 месец
ще с е разбере догодина
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дания е забранила ваксинирането с Астра Зенека! Вижте в Ройтерс! Ах тези неразжиращи датчани, гола вода са!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е да се повдигне колективен иск към Европейската комисия на Фон Л*ен за допускане на некачествени ваксини!
Странно е, че се посочват странични ефекти за една ваксина. За Американските ваксини някак си информацията не се публикува! И при тях има смъртни случаи и странични ефекти!
Странно е и отношението на ЕК към руската ваксина!
Явно здравето ни е въпрос на геостратегически интереси!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма лоша реклама. Повече некачествени партиди, повече печалба.
22
0
 
4
 
! Отговори
Ваксиниран преди 1 месец
Аз се ваксинирах с АстраЗенека. Обясниха ми, че може да имам странична реакция, което е нормално, и да се обадя ако продължи повече от ден и половина. Имах странични реакции, температура и т.н., след това естествено се чуствах зле за ден два от умората, но не съм се обаждала за това, така че не мисля, че тази статистика е коректна. Много хора, с които говорих, имаха неприятни реакции първите дни след ваксинацията, които сметнаха за нормално и не са търсили помощ.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как не ги е срам да не спрат партидата! Играят си с човешки животи! "Нямаме съобщение за реакции" Че вие от къде ги получавате тия съобщения, като се слагат ваксините и хората си тръгват и после каквото стане. Повръща ми се от НОЩ и разните министърчета и съветничета, дето си играят с живота на хората. Защото толкова няма ваксини, че дори и такива спрени в половин Европа не могат да се спрат дори и временно, докато се изясни читави ли са.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Векторните ваксини каквато е "Астра Зенека" се поставят на човека от много години.
А РНК-ваксините са от сега.
19
1
 
2
 
! Отговори
maca преди 1 месец
Ама разбира се, какви проблеми да правят у нас, то у нас няма ваксини, които да дават проблем, хахаха блажени са вярващите.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 02.03.2021 година трима членове на семейство ми сложихме първа доза от ваксините на AstraZeneca и тримата имахме грипоподобни симптоми след това, висока температура и главоболие в продължение на едно денонощие
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дишаме мръсен въздух - няма проблем.
Храним се с *** - няма проблем.
Но Ваксината - голям проблем.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има си хас пък баш в родна "Тикволандия" да е дала проблеми!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И резултат не дала
14
5
 
9
 
! Отговори
ЧЕ ТАЗИ ГОИНА преди 1 месец
у нас и грип нямаше.... Обаче когато е на власт е ТИКВАТА с всички крадливи и лъжливи калинки наоколо въобще не вярвам на медиите
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пени се не пени пари са се дали,.............
Няма да ги хвърляме я.
12
7
 
8
 
! Отговори
Мунчи преди 1 месец
Айде Ганьо пак почва да разсъждава с широките си познания по имунология и вирусология колко са опасни ваксините. Ами продължавайте, едни така разсъждаваха и сега издирват плазма и се молят на докторите да спасят майка им и баща им. Докато на Ганьо не му задими в къщата си св//рка и му е все тая, но стане ли страшно сменя рязко плочата- доктори са виновни, държавата му виновна, вселената е срещу него.....просто му е трудно да преглътне факта че е ***
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи правилно съм разбрал. Проверена и бракувана в Австрия.