Проучване: Само ваксинирането няма да спре заразата

На Острова препоръчват постепенно излизане от локдауна
19 мар 2021 12:05, Елка Василева
49
Проучване: Само ваксинирането няма да спре заразата
Снимка: архив, БГНЕС

Само ваксинирането не е достатъчно да се обуздае заразата от коронавирус в Обединеното кралство, заключава ново проучване на университета в Уорик.

Съчетанието обаче на постепенно облекчаване на ограниченията на локдауна (с месеци) и активно масово ваксиниране може да минимализира бъдещите вълни на пандемията, предаде БНР.

Още по темата

Авторът на проучването професор Мат Кийлинг посочва, че макар и то да е направено, преди да са налични пълни реални данни за това какъв е ефектът от масовото ваксиниране, то все пак стига до заключението, че ваксинирането на всички пълнолетни срещу COVID-19 само по себе си не е достатъчно да се спре напълно разпространението на заразата.

Освен това проучването е категорично, че всяко прибързване с вдигането на ограниченията може да доведе до нови вълни на пандемията.

Мат Кийлинг посочва, че успешният ход на масовото ваксиниране във Великобритания в съчетание с правителствената „пътна карта“ за постепенно излизане от локдауна дават повод за оптимизъм.

Той допълва, че независимо от напредъка е добре в бъдеще за известно време да се продължава с тестването, проследяването, самоизолацията, добрата хигиена, носенето на маски и избягване на много големи събирания на хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
Хайде народе, в кошарата като овцете, и да ви боцкат с ваксинки... Като опитни зайчета, мишки.. И Април, май, юни месец, няма да са по 4000 , ами по 6-7 хиляди за 24 часа, и всичко това ще е в резултат от ваксините. Защото отражение ще има след месец, два от самото боцкане.... Честито ви!
24
4
 
19
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Сега го разбрах това за "стадния имунитет". Подготвят ни за СТАДО! А 'пастирите' от Давос доволно потриват ръце...
23
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са ваксърите (примерно Бау), които обясняваха, че след като се ваксинираме, ще си върнем живота отпреди пандемията... :) ... Леле мале, колко наивни хора има по тази Земя. Мислят си, че с едно боц и хоп, животът ще си е както преди. И с боц, и без боц, животът никога няма да е както преди. Въпросът е докога и доколко ще позволим да ни баламосват. Твърденията за броя на починалите от Ковид е нещо като - щом си починал и имаш бяла коса, значи си починал от бялата ти коса. Хайде живи и здрави!
22
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До обобщениеЗащо да не работят? Работят, но трябват години, за да се пребори вируса. Без да имам желанието да притеснявам някого.
21
2
 
16
 
! Отговори
обобщение преди 3 години
Само с 3 думи - "Ваксинацията не работи"!Иначе защо мерките да продължат???
20
3
 
23
 
! Отговори
Подготовката почва преди 3 години
Само ваксинирането разбира се ,че няма да спре ,това е само началото .След ваксинацията почва чипирането ,трапанацията на *** мозъци ,лоботомията ,КЮ ар кодове ,стикер на ухото ,зелени ковид значки ,жълти книжки ,гривни на ръце и крака ,точки за добро поведение ,дигитализация на парите .Подготовката за новите роби тече с пълна пара ,който е извън системата или умира или отива в гората или някоя пещера.Добре дошли в новата фашистко-джендъролеберална диктатура !
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза, че най-прави бяха в Китай, Австралия, Нова Зеландия и останалите държави, които просто спряха вируса. Ние чакаме ваксините, а то се оказва, че и с вакснини нещата не се оправят.
18
6
 
2
 
! Отговори
Пак неразбрали. преди 3 години
Какво не разбрахте бре. Сега с първите ваксини няма да постигнем стаден имунитет, то беше известно, обаче вече с вторите ваксини като си сложите, после след третите ваксини вече може би ще постигнем стаден имунитет, освен ако не се наложи четвърти ваксини. Най-много и един бустър шот накрая, и вече стаден имунитет, но само ако се ваксинират абсолютно всички и вирусът не мутира междувременно. Елементарно е, антиваксъри такива.
17
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТялотоЗа Израел си прав. За учения не си. Никой не е казвал от сериозните учени, че всичко ще приключи с ваксиниране на 70% от възрастното население. Остават децата, а те растът, освен че се заразяват. А и ефективността на ваксините не е 100%. Част от преболедувалите се заразяват повторно.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи и ваксинация и мерки и маски, всичко ще се прилага докато не се вземат тоягите
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате и да си пуснем и един куршум в малкия мозък, за да спрем заразата ви окончателно?
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специално това ваксиниране си е насила разболяване. Не че е за вярване, че демонстративно наболите се досега са с пълна доза т. нар. ваксина. Ако изобщо, де. С ваксините се постига ваксиниране. Ефектът от ваксинирането евнеефективен. Така поне ни се обяснява надълго и наширокос все по-убедително проявление на пълната мъгла.Ми Оди се ваксирай пеша бе!
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тази "журналистка" не приемам нищо!
12
0
 
17
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Нов призрак броди из Европа . Ковид-мафиот . Кога най-после ще се отървем от този ...? Какъв имунитет при тоз капацитет . Без друго се задъхваме , а взехме да издъхваме . Дай Боже , след тази беда да оценим безличната си свобода . Ний доброволно се заключихме отвътре и ключа хвърлихме навън . Кога най-сетне ще дочуем спасителния звън ? ! Автор: Георги Илиев Митев. София (2020). Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
11
15
 
5
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Ваксините си работят точно толкова колкото показаха проучванията - 95% на РНК или около 65% за останалите. В Израел всеки ден има все по-малко случаи и болниците се изпразват. Остава да измислят само как да ваксинират ония ортодоксите с брадите, дето и на лекар не стъпват. Този "учен" говори глупости за да го забележат.
10
1
 
10
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Свинете ги тръшна чума . Скъпите домати като гума . Ще се храним занапред икономично и ще оцеляваме биологично . Автор: Георги Илиев Митев. София (2019). Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой сигурен ли е че тези ваксини изобщо действат? Или това е резултатът на експеримента в който участвахме?
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да се говори става въпрос за пари, а в случая парите са наистина много.
7
2
 
19
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Пак английски учени бяха сметнали че в Швеция ще умрат минимум 90 000 само миналата година.И най-умерените прогнози се оказаха пресилени.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А преди да започне ваксинацията разтягаха локуми за някакъв "стаден имунитет" който щял да бъде постигнат само чрез масова ваксинация. Сега след като набоцкаха няколко милиона души, почнаха да си измислят нови оправдания за да държат в ситуация на заложници.