Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?

Това предупреждава британски епидемиолог
22 мар 2021 19:31, Нели Христова
177
Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски и спазването на социална дистанция може да продължи още няколко години, преди да се върнем към нормалния начин на живот, прогнозира водещ епидемиолог във Великобритания.

Мери Рамзи, ръководител на имунизацията в Public Health England, казва, че могат да бъдат въведени основни мерки, докато всички страни не завършат своята имунизация. По думите й, завръщането на големи събития, като концерти, трябва да стане при внимателно наблюдение и ясни инструкции за безопасност.

Д-р Рамзи е на мнение, че мнозина приемат напълно носенето на маски и социалната дистанция, а и все още позволяват икономиката да функционира. Спорде нея "хората вече са свикнали с тези ограничения от по-ниско ниво и  могат да живеят с тях, а икономиката все още може да продължи да работи с тези по-малко строги ограничения".

"Така че мисля, че със сигурност в продължение на няколко години, поне докато всички части на света не бъдат ваксинирани толкова добре, колкото и ние, и цифрите спаднат навсякъде, тогава може да се върнем много постепенно към по-нормално ситуация ", добавя тя, цитирана от BBC.

Предупреждавайки, че е "много важно да не се отпускаме прекалено бързо", д-р Рамзи казва, че всеки циркулиращ вирус неизбежно ще подхване тези, които са уязвими. "Трябва да преценим ситуацията много внимателно, преди някое от тези ограничения да бъде премахнато“, каза тя.

Проф. Крис Уити, главен медицински съветник на правителството на Обединеното кралство, заяви пред депутатите по-рано този месец, че се надява "прости интервенции като миенето на ръце, маски за лице, където е подходящо, тестовете и проследяването на контакти и преди всичко - ваксинацията" ще запазят вируса под контрол лятото.

Сър Патрик Валанс, главен научен съветник, също заяви, че маски за лице може да са необходими в определени ситуации, ако броят на инфекциите се повиши през зимата, но е възможно хората да се държат естествено по начин, който насърчава социалното дистанциране.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
5
 
16
 
! Отговори
Спазвайте дистанция преди 3 години
Не правете секс по време на епидемия спазвайте социална и физическа дистанция !!!
137
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Нали това е целта на командно оперативно мероприятие КОВИД! Дъвкахте го дъвкахте ...
136
4
 
22
 
! Отговори
Коронациркаджия преди 3 години
Първо носихме маски за да се предпазим от коварното заболяване. После носехме маски в знак на солидарност с останалите, уж за да ги пазим. Сега излиза, че трябва да продължим да носим маски още 5-6 години, докато се ваксинират всички по цялото земно кълбо. Като мине и това, ще продължим да носим маски за здраве, че току виж Ковид -29 се появил. Добре че беше вироСът Ковид-19, за да разберем каква невероятна благинка било да си лепнеш тоз *** на мутрата! Как ли не сме знаели по-рано!?
135
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки напъните на ГЕРБ да се заразят повече хора, в България заразилите са относоително малко, горе-долу един на всеки 23 човека, като има разлика според възрастта - при най-възрастните заразените са 1 на всеки 44 човека, а при тези на 40-49 години е един на всеки 17 човека. Заразените са относително малко, зарадо разумното поведение на повечето хора и въпреки неадекватните мерки на ГЕРБ.
134
0
 
6
 
! Отговори
Русенско мрази ГЕРБ преди 3 години
Поправка. Вече е Анонимен 138, освен ако цензурата не го е направила своевременно 130
133
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай, Австралия, Нова Зеландия и други държави бързо разбраха, че за да не носят маски, трябва да носят маски и за да не се налага да спазват дистанция, трябва да спазват дистанция. Затова там спряха епидемията за няколко месеца, а ние с години ще носим маски и ще умират хора, а други ще остават инвалиди. Основната заслуга за епидемията в България е на управляващите и техните неадекватни мерки.
132
1
 
12
 
! Отговори
Русенско мрази ГЕРБ преди 3 години
До Анонимен 139Тарикат, това ли са новите опорни точки на щаба и ГЕРБ? Да вменявате вина на народа, все едно че той сам си е виновен за случващото се? Изключително елементарно и жалко, но и напълно във ваш стил. За една година корона криза така и не успяхте да създадете организация в болниците, за да не реват докторята като им дойдат малко повече пациенти. Държите безмислената карантина, при положение че вече всеки трети или е болен, или вече се е срещал с вируса или е ваксиниран. Малоумно!
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:D
130
3
 
5
 
! Отговори
до139 преди 3 години
К'во общо има МАСКАТА с КЪПАНЕТО бе, калъf?!
129
2
 
14
 
! Отговори
ЩЕ ОСТАНАТ преди 3 години
До 130Мерките и ограниченията, зелените паспорти, електронни регистри ваксинали, чипиране на хората като животни. Контрол хигиена и маски.
128
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
-Пушат като комини на печка Перник-Дават по 5лв за кутия цигари - нямат 1.50 за многократна маска-Пият като за последно-Не се къпят седмица-Сменят си бельото в събота-Устата им е леш-зъби тук-там-Краката им миришат на пор-Чорапите като си сабуят-стоят като ботуш изправени-направо колосани-Пот се лее от всякъде жълто подмишниците-Косата им мазна-2 кюфтета можеш да опържиш на главата им-Ноктите им черни - 3 кг кал под тях-Ушите им пълни с тор-за това не чуват нищоМАСКИТЕ ИМ ПРЕЧАТ :D
127
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британски учени.... Дойче веле... знаем, знаем! Знаем, copoc и компания какво са ни замислили.
126
0
 
18
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Абе и друг път разни хора са опитвали да ме сложат на желаното от тях място. Не са успели досега, няма да успеят и в бъдеще.Срещу по-силен и по-добре екипиран противник се използва партизанска тактика, подривна дейност и хиляди малки трикове, които да го откажат да се занимава с теб. Накрая разбира, че усилията му да те вкара в неговите коловози му излиза прекалено скъпо. Кляка и те оставя на мира.
125
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако на 4.04 гласуваме за същите, мерките остават за още поне 4 години. Кое не е ясно?
124
0
 
19
 
! Отговори
Старшинката преди 3 години
Тва полюционерите не спят, в главите им само маски, фуражки и някой лев за постовете в интернет. Че и морал ни четат и ще ни казват къде и с кой да се срещаме. Умноци!
123
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДртПрчЩе играеш според свирката (мерките)... Ще те сложат много бързо на мястото ти,ако се правиш на бабаит.
122
6
 
22
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Масова ваксинация няма да се случи, а мерките ще свалите, когато ви натрошим талибанските кратуни.Няма да чакате дълго.
121
1
 
18
 
! Отговори
Оптимиста преди 3 години
Вече съм сигурен,че някой чака самозабравилите се зелени, нежни Ковид изпълнители. Чакат ги да прекалят с абсурдите и след това този някой ще се появи на бял кон и ще ни спаси от тези психопати. Разбира се ние от плебса ще си платим, вече ще сме се отказали от част от правата си, но поне ще има по-малко извратености и с това ще се отешаваме. Запомнете това !;). ;). ;)
120
9
 
19
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
До 121Егоист ли съм бил?Една година от живота си отделих за да ви пазя. Не себе си. Вас пазех. И сега с цялата си неблагодарна наглост твърдите, че съм бил егоист, защото не ви играя повече по свирката?Айде, гледайте си работата! Спасявайте се!
119
0
 
1
 
! Отговори
До 108 Хари преди 3 години
Защо си се описал?!