Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?

Това предупреждава британски епидемиолог
22 мар 2021 19:31, Нели Христова
177
Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски и спазването на социална дистанция може да продължи още няколко години, преди да се върнем към нормалния начин на живот, прогнозира водещ епидемиолог във Великобритания.

Мери Рамзи, ръководител на имунизацията в Public Health England, казва, че могат да бъдат въведени основни мерки, докато всички страни не завършат своята имунизация. По думите й, завръщането на големи събития, като концерти, трябва да стане при внимателно наблюдение и ясни инструкции за безопасност.

Д-р Рамзи е на мнение, че мнозина приемат напълно носенето на маски и социалната дистанция, а и все още позволяват икономиката да функционира. Спорде нея "хората вече са свикнали с тези ограничения от по-ниско ниво и  могат да живеят с тях, а икономиката все още може да продължи да работи с тези по-малко строги ограничения".

"Така че мисля, че със сигурност в продължение на няколко години, поне докато всички части на света не бъдат ваксинирани толкова добре, колкото и ние, и цифрите спаднат навсякъде, тогава може да се върнем много постепенно към по-нормално ситуация ", добавя тя, цитирана от BBC.

Предупреждавайки, че е "много важно да не се отпускаме прекалено бързо", д-р Рамзи казва, че всеки циркулиращ вирус неизбежно ще подхване тези, които са уязвими. "Трябва да преценим ситуацията много внимателно, преди някое от тези ограничения да бъде премахнато“, каза тя.

Проф. Крис Уити, главен медицински съветник на правителството на Обединеното кралство, заяви пред депутатите по-рано този месец, че се надява "прости интервенции като миенето на ръце, маски за лице, където е подходящо, тестовете и проследяването на контакти и преди всичко - ваксинацията" ще запазят вируса под контрол лятото.

Сър Патрик Валанс, главен научен съветник, също заяви, че маски за лице може да са необходими в определени ситуации, ако броят на инфекциите се повиши през зимата, но е възможно хората да се държат естествено по начин, който насърчава социалното дистанциране.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задочната работа и задочно образование исключват маските. Няма нужда за каски вкъщи.
117
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е човек да знае някой чужд език, за да прочете инфо от източника.Та, фактите са(според производителите) :Така наречената ваксина НЕ предпазва "ваксинираният" от заразяване. "Ваксината" НЕ спира разпространението, "ваксинираният" може да заразява другите.Според американската CDС:В 79% от случаите предпазва от симптомно протичане на заболяването.В 90% от случаите предотвратява нуждата от хоспитализация.В 100% от случаите предпазва от смърт.
116
3
 
6
 
! Отговори
До Дрт прч преди 3 години
Тя за 100 лв ще продадат и майка си. Разведчикът по веригата им е спуснал препоръките и те ще си счупят пръстите, докато тарикатски си мислят как някой ден офицеру ще им каже, бравус, награда имаш , почивка на моренце без маска, с привилегии разбираш ли....
115
2
 
14
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
Щаба пак "прескача" новините. Три медицински сестри в Норвегия са починали от тромбоза след ваксинация ...
114
12
 
8
 
! Отговори
Може да се живее преди 3 години
Живее се спокойно и здравословно БЕЗ кръчми, нощни клубове, молове, *** Освен това човек пести пари и време. Тези спестени пари може да инвестира в себе си и в дома си, както и за здравословен начин на живот.А тези хора, които им позволява професията да могат и дистанционно да работят са късметлии.
113
2
 
17
 
! Отговори
ГРЕШИТЕ ДОКТОРЕ! преди 3 години
Няма да стане!Плана за дехуманизация няма да успее!
112
12
 
15
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Разбирам да сме в режим на оцеляване и от тези мерки да зависи живота ни, че да имаме реална нужда да ги спазваме.Това обаче съвсем не е така.Вкъщи изкарахме ковида. Ами... Най обикновена хрема. Аз бях до тук. Никакви мерки не спазвам оттук нататък!
111
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдещето е на електроннта работа и образование от дома. Няма маски и човек може да гласува всяка минута за ЕС или НАТО. Много от професиите като депутат и президент ще трябва да се закрият, но и сега са ненужни и корумпирани единствено за лична облага.
110
4
 
8
 
! Отговори
Пловдивскьи Ливент преди 3 години
Тоя път ша мъ хванити за уюю, с години ша го държити
109
9
 
15
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Абе цяла година някакви хора ми обясняват колко било хубаво да живеят в режим на ограничения. Можели без кръчми, без магазини, без да ходят на почивка, без да виждат родителите си, не им трябвали приятели, можели и без пари, я виж колко хубаво било едно време в казармата, колко добре били свикнали с маските...Скотска им работа!Абе вие защо въобще живеете?
108
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно е това че руските *** тролят яко против ваксините.
107
3
 
7
 
! Отговори
Хайде презервативи преди 3 години
На главите да носите и да не правите секс докато трае Ковид-19 епидемията. Не трябва да се забременява спазвайте мерките за дистанция, за да няма бременни хора.
106
8
 
0
 
! Отговори
Хайде боцкайте преди 3 години
С каквото и да е - с хероин, с ваксина, вече ми е все тая!Писна ми от локдаун. Давайте, боц, на и да се свършва!
105
2
 
5
 
! Отговори
ДО КАПИТАЛИСТ преди 3 години
май е обратното, който ги спазва е комунист.....слушкаш стабилно......
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, ДНЕС, защо не пишете че братът на Димитър Рачков кара пиян и блъска полицайска кола? М?
103
5
 
2
 
! Отговори
Хари преди 3 години
Мислят си, че имат знания, мислят си, че познават историята, мислят си, че те са единственият критерий за справедливост, мислят си, че това им позволява да се изразяват вулгарно-просташки естественно, такова е битието в ДОЛИНАТА НА ТЪМНИТЕ БАЛКАНСКИ ПРОСТАЦИ.
102
10
 
7
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
Който не спазва мерките е комунист!
101
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе виждате ли че червените *** целенасочено работят против мерките и ваксинацията--Бе не ги слушай, гледай това видео как в Русия измират без да спазват никакви мерки: "Путин поздравил россиян с годовщиной возвращения Крыма"
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме ми, така даже ми е по спокойно. И без друго нито ходя на мол, нито зимата се тъпча по заведения, нито ми е зор да се виждам с разни хора. Имам си страхотна виличка в планитата с огромен двор, имам си перфектно бунгало на морето. Ич ми не е за глупостите на масите, където не били овце ама се тъпчат по всякакви глупости тамън като овце, кина, заведения, и т.н. зависими от индустрията, ама иначе били много независими според вижданията им, аз съм независим.А да завися да тура дърво в камината
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия всяка майка получава еднократна парична от 616 хиляди рубли (близо 18 000 лв) помощ при раждане на второ дете. За първо дете помощта е в размер на 466 хиляди рубли (над 13 000 лв).