Стоп на ваксинацията с АстраЗенека на хора под 30 г. в Кралството

Опасенията са свързани с редкия тип кръвни съсиреци
Обновена: 6 апр 2021 11:37 | 6 апр 2021 11:25, Ния Христова
35
Стоп на ваксинацията с АстраЗенека на хора под 30 г. в Кралството
Снимка: БГНЕС
Обединеното кралство обмисля спирането на ваксинацията с АстраЗенека за по-млади хора. Причината са опасения, че може да бъде свързано с редкия тип кръвни съсиреци, съобщи "Метро".
 
Channel 4 News информира, че Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти (MHRA) разглежда предложения за ограничаване на употребата на този препарат при по-млади хора. Те казаха, че е възможно решение да бъде взето още днес.
 
Изпълнителният директор на MHRA д-р Джун Рейн каза: "Нашият задълбочен и подробен преглед продължава на доклади за много редки и специфични видове кръвни съсиреци с ниски тромбоцити след ваксината срещу Covid-19 на АстраЗенека. Все още не е взето решение за регулаторно действие."
 
Нийл Фъргюсън, "професор Локдаун" (кръстен така от британците), бивш член на правителствената консултативна група SAGE, вчера заяви, че появата на кръвни съсиреци при хора, които са получили ваксината, повдига въпроси дали младите хора изобщо трябва да я получават. 
Още по темата
 
Той каза още: "По отношение на данните към момента има все повече доказателства, че съществува рядък риск, свързан предимно с ваксината на АстраЗенека, но може да бъде свързан на по-ниско ниво с други ваксини. Изглежда, че рискът е свързан с възрастта, а може да е възможно - като данните са по-малко за това – да е свързан и с пола".
 
Професорът добави: "Никаква ваксина, нито едно лекарство, не е безрисково - винаги става въпрос за балансиращо уравнение спрямо риска."
 
В петък организацията заяви, че е идентифицирала 30 случая на редки случаи на кръвни съсиреци - със 7 смъртни случая - от 18,1 милиона дози на АстраЗенека, приложени до 24 март. Те включват 22 съобщения за церебрална венозна синусова тромбоза (CVST) - което спира изтичането на кръв от мозъка правилно - и 8 други тромбозни случаи с ниски тромбоцити.
 
Няколко европейски държави също преразглеждат използването на ваксината. Нидерландия последва Германия, превръщайки се в последната страна, която спря използването на АстраЗенека за хора на възраст под 60 години поради опасения от връзка с редките кръвни съсиреци.
 
Професор Пол Хънтър, медицински микробиолог от Университета в Източна Англия, обясни, че появата на "клъстери" на редки съсиреци сред хората, които са получили АстраЗенека в различни страни, все повече предполага, че не е "случайна асоциация".
 
"Очевидно е, че трябва да се свърши още работа, но мисля, че доказателствата се изместват повече към причинно-следствена връзка", каза той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога у нас ще я спрат и ще я спре ли Бойко или министърът дето си беше имунизирал близките с нея
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като имате предвид, че самите UK са си я разработили, а я спират... слочаенос?
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
навсякъде я забраняват, а тук я слагат наред.... какъв е изводът?
30
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
*** как бе?! Нали всички ваксини били изпитани върху н'ам си колко хиляди доброволци, и страничните ефекти били много леки - само леко зачервяване на боцнатото място, може малко температура за ден-два, най-сериозният ефект бил алергична реакция, но си в сигурни ръце, ако до няколко минути ти няма нищо можеш да си ходиш.Сега масово спират ваксината, само нашият министър не иска защото ще му изстинат палачинките!
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те в кралството ваксинираха първо възрастното население и нямаше такива данни подле казаха нямало проучване за хората над 65г и по младите айде на ваксината сега явно вече има проучване ще изчакат тези на които е сложена дали ще оцелеят месец два след ваксината
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ваксината беше най-безопасна и прекрасна. Как така я спират?Всички "ваксинатори" скоро ще бъдат изправени пред съда.
27
2
 
7
 
! Отговори
до пепеп преди 3 години
Няма какво да решавам, вируса вече го изкарах безсимптомно.
26
15
 
11
 
! Отговори
пепеп преди 3 години
Вероятност да те убие ваксината 1/2000000Вероятност да те убие вируса 1/40Сами решавайте...
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще стане като със старите автомобили на запада - когато вече не са им нужни, ги пращат към нас. И с ваксините така - ще ги забранят на запад и ще ги дадат да се боцкаме ние с тази отрова...
24
2
 
10
 
! Отговори
до Бау преди 3 години
"кефи ме как тези дето искат да ви убият и разболеят при най-малкият проблем спират ваксинацията .... :D"Ти беше същият балък, който преди време обясняваше как трябвало да вярваме на "учени" и "лекари" за безопасността на ваксината. Сега като почнаха да я спират навсякъде и смени опорките, какъв си ми ***.
23
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долни *** мутри стоп и забрана за всички ваксини спрете тия ваксини неискаме никакви ваксини забрана за всички ваксини няма да се ваксинират хората стига *** мутри вън в затвора
22
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13За какви 7 смъртни случая само говориш, след като в старческите им домове измряха стотици хора след ваксинация с тази ваксина, още повече, те не е клинично изпитана/изследвана при хора над 55г . Всичко се прикрива за тези хора, най-потресаващото е че дори роднините им не се интересуват, защото за тях те са някакво огромно бреме и искат да се оттърват от тях. По едно време смотолявиха само че нещо имало "объркване" в отчитането и до там всичко замря.Жалки лицемери.
21
8
 
11
 
! Отговори
Me преди 3 години
Съсиреците се наблюдават само при по-младите хора, заради това само за тях ще ограничават ваксината.И са само 7 починали на 18 милиона ваксинирани, това е по-рядко от един на един милион. Може би твърдението , че преварената вода е по-безопасна, не е далеч от истината.
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен друго ме тревожи. От къде Тиквенкът намери за ден 5 милиона парчета Астра Зенека. Данне са онези бракуваните от САЩ да са му ги харизали?
19
2
 
0
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 18Щом казваш, трябва да е така! :D
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауМен пък ме кефи колко си заблуден по едни теми, а по други мислиш адекватно. Такъв контраст рядко се наблюдава.
17
1
 
22
 
! Отговори
зер преди 3 години
Поредното манипулативно заглавие "СТОП на ваксинациите в УК". Влизаш да четеш - първото изречение "Обединеното кралство обмисля спирането на ваксинацията с АстраЗенека за по-млади хора." ОБМИСЛЯ. И ние обмисляме да строим АЕЦ Белене от 30г, както и обмисляхме истанбулски конвенции и тем подобни щуротии. Хайде започнете да пишете смислени статии с адекватни заглавия. Аман от клкикбейт.
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те трябва да спрат и ваксинацията с Пфайзер и Модерна. Имат същите странични реакции. Даже при Пфайзер са най-много. Ама нали за тях не се говори, така че няма проблем, а? Явно това спиране е само, за да успокоят хората и да продължат да ги ваксинират. А че пак ще получават съсиреци, ама от други ваксини - нищо, важното е ваксинирането да върви по план...
15
14
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
кефи ме как тези дето искат да ви убият и разболеят при най-малкият проблем спират ваксинацията .... :D
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млади хора да се ваксинират не го доумявам,най малкото първо трябва да им се направи тест за антитела а дори да я нямат,те го прекарват вируса леко..