COVID-19: Над 40 млн. италианци от утре ще са в бяла зона

Отпада и вечерният час
Обновена: 13 юни 2021 16:43 | 13 юни 2021 16:39, Анисия Иванова
7
COVID-19: Над 40 млн. италианци от утре ще са в бяла зона
Снимка: БГНЕС

Над 40 милиона италианци от утре, 14-и юни, ще бъдат в бяла зона – цветът, който посочва нисък ръст на разпространение на пандемията от коронавирус.

Първи в тази категория влязоха от 31 май остров Сардиния, областите Фриули Венеция-Джулия и Молизе, съобщи БНР.

След тях бели зони станаха още Лигурия, Венето, Умбрия и Абруцо, а от 14-и юни в схемата влизат Ломбардия, Лацио, Пиемонте, Пулия, Емилия-Романя и провинцията на Тренто, с което за общо две трети от населението ситуацията става почти нормална.

Това е в резултат на по-малко от 50 случая на 100,000 жители. До края на месеца се очаква да се присъединят останалите 7 региона, които са в жълт цвят. Там, където той е бял, остава само задължението да се носят маски и навън и да няма скупчване на хора.

Отпада вечерният час. Заведенията нямат ограничения навън, а в закритите помещения до 6 души на маса. Работят закритите плувни басейни и спа центровете, може да се организират семейни тържества, конгреси, панаири.

Здравният министър Роберто Сперанца каза, че „в момента страната разполага с едни от най-добрите европейски данни за влиянието на  вируса – един окуражаващ резултат, който позволява да се гледа напред с увереност". Той призова към предпазливост, да се спазват правилните навици, за да не се осуетят направените жертви. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
6
 
! Отговори
DON_KORLEONE преди 2 години
Някой нещо против Италия ли има ?!? Халооо Италия ми отгледа децата,построй ми дом за семейството ! даде на мен и на децата ми Италянско гражданство голямото ми момиче е студент тук !!! Халооо , Вкусни ли са Пилета Градус 🤔
5
12
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Да, жабари сме и децата ми са жабарчета, ама не сме прости като вас. Бай ***!
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С една дума жабари.
3
2
 
11
 
! Отговори
Не! преди 2 години
"Там, където той е бял, остава само задължението да се носят маски и навън и да няма скупчване на хора." Леле какша сшобода само :D
2
1
 
14
 
! Отговори
Германия преди 2 години
Ами..... Задушаващо е. Една година с тия парцали на устата писна ми
1
1
 
20
 
! Отговори
Маскарад преди 2 години
При високи летни температури как се носят маски на открито?