Без ваксини и на улицата - игра на руска рулетка с коронавируса

Повторното заразяване протичало по-тежко
Обновена: 14 юни 2021 11:23 | 14 юни 2021 09:19, Камелия Цветанова
400
Без ваксини и на улицата - игра на руска рулетка с коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксините и имунизацията на по-голям брой хора ще ни върнат към стария и нормалния ни начин на живот, смята д-р Гергана Николова - общопрактикуващ лекар и член на Управителния съвет на БЛС.

Тя коментира очакваната  нова заповед, с която още ще бъдат облекчени противоепидемичните мерки пред bTV. С нея ще се премахне задължителното носене на маски на закрито на определени места.

Още по темата

„Няма много желаещи за ваксини и в един момент ще спрем на това, което сме постигнали и няма да можем да продължим напред“, посочи личният лекар. По думите й вече са налични вскички ваксини, но сега желаещите не са много.

„Възрастните хора и хората с хронични заболявания трябва да се ваксинират, защото това е високорисковата група, която ако се разболее, ще има неблагоприятни последици“, припомни лекарят.  

„При възрастните хора над 65 години сме обхванали около 30% , което е малко, искаме да обхванем по-голямата част от тях“, добави тя.  

„Не можем да останем безкрайно затворени и да живеем така, както живяхме една година. Затова трябва да се ваксинираме и постепенно да отпадат мерки, за да може да се възстанови това, което е било преди коронавируса“, смята д-р Гергана Николова.

„Този вирус е изключително изменчив, безкрайно агресивен и излизайки на улицата неваксинирани, ние си играем на руска рулетка. Никой не знае в кой момент ще го срещне и още по-тежкото е, че не се знае, когато го срещне дали ще мине с една хрема или ще е на интензивна терапия с кислород и интубация“, отбеляза лекарят.

Според нея в страните, които постигнаха голямо ваксинационно покритие вече няма интензивни сектори, няма кислородна терапия, няма интубация.

„Те затвориха тези сектори, защото нямат такива пациенти“, посочи тя.

„Малко се говори по темата какво правят ваксините и какъв е профилът за безопасност. Хората не бива да се успокояват, че са преболедували, много често има и повторна инфекция. За съжаление тя протича по-тежко с много по-сложни последици“, каза д-р Гергана Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
0
 
15
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Тази не се спря от *** по студията.Тя ли ще е новия Кантарджиев?
257
0
 
22
 
! Отговори
Pr@- staka преди 2 години
Ще се ваксинирам ако ми дадат застраховка живот към нея ! Нали всеки създател на продукт стои и гарантира за качеството и безопасността му ? Ако нямат проблем да отделят на човек по 5000 евро примерно /поне разходи за ползване на апаратура при болничен престой от усложнения и погребение да покриват ,така де/.Така е честно.Ако САМО АЗ и ЛЕКАРЯТ който ми поставя продукта НОСИМ ОТГОВОРНОСТ, а фирмата производител НЕ ,значи нещо не е наред .Все едно от реномирана фирма да си купите кола и да ви кажат да вярваме че спирачките може да са в изправност ,а може и да не са.
256
0
 
15
 
! Отговори
Вирус преди 2 години
И до сега не е изолиран. Но ти бегай за следващата доза, че да не свърши.
255
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните трябва да се изолират защото разнасят зараза.
254
1
 
25
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Историята помни само един период, в една държава, когато за достъп до нещо ти е трябвал документ! Фашистка Германия.... Но за съжаление всичко се повтаря.
253
2
 
17
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Казва в прав текст, че ваксината на Модерна хаква, програмата на живота. А ваксърите се надяват на науката да ги Оправи и верно ще ги оправи скоро.
252
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сертификат се пътува лесно и е безплатно. Който не иска да си стои на село.
251
0
 
25
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Тая лелка иска да каже че скоро ще почнат да ни забраняват да излизаме и на улицата ли?Няма да стане тая!Ще излезем на улицата и то с камъне и дърве а вие ще се скриете!Натам я карате фашисти!
250
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те тия селяндурници зъбите си не мият вие искате да се ваксинират.
249
1
 
15
 
! Отговори
Неваксиниращ се преди 2 години
Който иска да се ваксинира и да го прави по бърже че да умира тоя вирус и ние неваксинираните да се отървем от вас че ни пуснахте!!Няма да ви чакам аз до второто пришествие!
248
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 277Овчар,още ли не си разбрал че всеки може да пътува свободно където си иска и без да е ваксиниран? Аз лично от началото на годината съм излизал от България 5 пъти. Знам че ще разочаровам теб и подобните ти но истината е че всеки ще умре, било той ваксиниран или не. Или вие си мислех те че ще живеете вечно? Хахахааа, греда.
247
1
 
13
 
! Отговори
Имаш преди 2 години
Сертификат за отвъдното. *** още не го знаеш.
246
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свободно, свободно. Ей ги в Англия са интелигентни, ваксинираха се и са свободни. Какви жалки NPCта сте... дори за *** сте гнус
245
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътуваме свободно със сертификатите. А селяните нека си стоят тук, тъкмо няма и да ни излагат по света с ганьовското си поведение.
244
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 273Като гледам какви *** се редят да се ваксинират точно е така както казваш да знаеш.
243
1
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 244, преди 2 години
"Ще ходя на море в Гърция със сертификата. Вие стойте в клозета." - Горкото набодено ид.отче, че ти до сега година и половина там ли се кри? Върви, върви в Гърция, тя на на нас, нормалните, не ни е нужна, щом там ще се събирате такива, дето толкоз време от клозета не сте излизали! Вижте, и на 10 трола дневно да плащате да пишат глупости из нета, наивните и отка чените свършиха. Останалите трябва насила да ни бодете, ама ще се стигне до война, ако опитате. Дръжте си бодилата и си ги навирайте...
242
0
 
7
 
! Отговори
Яка ни преди 2 години
Душа от недоучили за една заплатица.
241
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърски настроения се ширят главно из селячеството. Там цери безпросветен мрак и неграмотност. Те се превръщат в разпространители на тази отвратителна зараза.
240
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На българинът за добро или лощо не му влияят никакви похвати - нито права, нито обpaтна психология. Какво и да му кажаш, той няма да се кастрира. И правилно.
239
1
 
16
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Ами ваксинаторите нали вземат по 10 лева за БОЦ!Колкото повече БОЦ тлкоз повече пара в сметката!Бизнес!Както един краставичар гледа да си отика меките краставици,така и тия са заинтересовани да си отикват боколуците!