Главоболие и хрема са част от симптомите на варианта "Делта" на COVID-19

"Този вариант изглежда работи малко по-различно", казва проф. Тим Спектър
14 юни 2021 20:10, Ния Христова
63
Главоболие и хрема са част от симптомите на варианта "Делта" на COVID-19
Снимка: Pixabay
Главоболие, възпалено гърло и хрема сега са сред най-честите симптоми, свързани с инфекцията с COVID-19 във Великобритания, казват изследователи, цитирани от Би Би Си.
 
Проф. Тим Спектър, който ръководи изследването Zoe Covid Symptom, казва, че улавянето на варианта "Делта" може да се почувства "по-скоро като лоша настинка" от по-младите хора.
 
Въпреки това, че може да не се чувстват зле, те биха могли да бъдат заразни и да изложат други на риск.
 
Класическите симптоми на коронавируса, за които хората трябва да внимават, казват специалиднинеот, са: кашлица,висока температура, загуба на обоняние или вкус.
 
Но проф. Спектър казва, че те вече са по-рядко срещани, въз основа на данните, които екипът получава от хиляди хора, които са регистрирали симптомите си в приложение.
 
"От началото на май разглеждаме най-често срещаните симптоми при потребителите на приложението - и те не са същите, както бяха", казва той.
Още по темата
 
Промяната изглежда свързана с нарастването на разпространението на варианта "Delta", който първоначално бе идентифициран в Индия и сега представлява 90% от случаите на COVID-19 във Великобритания.
 
Треската остава доста често срещана, но загубата на обоняние вече не се появява в топ 10 на симптомите, казва проф. Спектър.
 
"Този вариант изглежда работи малко по-различно", казва той.
 
"Хората може да си помислят, че току-що са получили някакъв вид сезонна настинка и все още излизат на партита и могат да разпространят вируса на около още шест души."
 
"Смятаме, че това подхранва голяма част от проблема. Съобщението тук е, че ако сте млади, така или иначе ще получите по-леки симптоми. Може просто да се почувствате като при силна настинка или някакво смешно усещане за „изключване“- но останете у дома и си направете тест."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек симптоми на летен вирус. Много изменчиви тия шамове спрямо сезона, наесен пак ли ше е грипоподобен??
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПСР трябва да ги направят по 10 лв. Така повече хора ще се тестват. За хрема и главоболие ли искате експериментални продукти да си слагаме?
33
2
 
32
 
! Отговори
баба Гица преди 2 години
Кат бехме млади на хремата й викахме настинка.
32
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нивото на статията е трагично.
31
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз да попитам... Възпалени хемороиди дали са симптом на Ковид?? За един приятел питам де.
30
2
 
20
 
! Отговори
Янко преди 2 години
За англичаните , делта... за българите , море Всички симптоми тук се лекуват с газ мас и ракия
29
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле ако при всяко главоболие и *** се тестваме, трябва да започнем работа на две места, та да пълним гушите на лабораториите!А трета доза и след нея две бързи от ваксината да спрем хремата трябва ли?
28
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси майката в България 17 хиляди умряха за година от лека настинка.. Много хиляви тия Българи бе!
27
2
 
16
 
! Отговори
x преди 2 години
Ланча Делта Интеграле беше легендарен автомобил.
26
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми нормално, те коронавирусите причиняват по принцип настинка.
25
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вие в тая редакция няма ли фа се спрете с тези психоатаки на населението. А симптомите на грип какви са....
24
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дам и сърбеж в десната част на мидата на лявото ухо.Ай сиктир простотии вече и експерименти с хората.Защо по дяволите надупчухте всички с тия *** ваксини,има възрастни и хронично болни, които уж са изложени на опасност,ама се оказва,че и за тях са опасни,това не е мисъл за човечеството,а психически тормоз заради среднотежък грип. Някой си напълни яко джоба от всичко. Вече май и хората не вярват, а май и тъпите парцали- маски спряха да мъкнат.тоя щам сега е началото на поредната есенна вълна ли?
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При таз висока заразност на индийската делта що разрешиха смрадпарада в събота ве?
22
4
 
19
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Имам ерекция, мисля да се карантинирам, а после тройно ваксинирам!
21
1
 
30
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Днеска бях при джипката да ми изписва лекарствата бе и тя вика -Трябва да са подпишеш дали даваш органи като пукнеш де... Ами...викам-Мога да дам черния дроб на бажанака, та да си жули още повече ракия а пък оная ми работа пиши на балдъзата.Докторката *** гледа и вика-Ами на нея пък за какво и е? Ами...викам-Да са пукне от яд като види какво е изтървала, кога не ми даде... Ама виж сега докторке-питай и тях какво дават, щото за там ред няма-не са знай кой какво и на кого...
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А чебурашниците де ги болят периодично задните части, и те ли ковид индийска делта с изкашляне или факултетска делта де са приспивали нощеска.
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пърхота или гъбички между пръстите на краката или сербеж в областта на корема са симптом на най-новия щам на COVID!! А именно Covid 21 Ultimate Pro + !! Супеер заразен, предава се ако заразен те погледне или ако те посочи с пръст ( с който си е чесал главата, краката или корема) Господ да ни е на помощ!!
18
6
 
21
 
! Отговори
Оле, оле, олеле преди 2 години
След снощния разговор с анестезиолог-реаниматолог за смъртността от коронавируса в тяхната клиника и още няколко, за които той има по-точна информация, екстраполирах данните за цялата страна и да видиш ти каква изненада (спойлер - хич не беше изненада) - възможният максимален общ брой на починалите е няколко пъти по-малък от поръчковата стъкмистика на властите, както дочуваме и от къде ли не по света. Вие сами умувайте кому и защо са изгодни масовата истерия и експериментите с ваксините.
17
1
 
9
 
! Отговори
Джендю преди 2 години
.... И дупето засърбява доста след хремата, та няма начесване... Обичам Короната!!!
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"""""" Главоболие и хрема са част от симптомите на варианта "Делта" на COVID-19""""" """ - - - Бре, че туй са симтомите на обикновен грип, бе! -))))