Главоболие и хрема са част от симптомите на варианта "Делта" на COVID-19

"Този вариант изглежда работи малко по-различно", казва проф. Тим Спектър
14 юни 2021 20:10, Ния Христова
63
Главоболие и хрема са част от симптомите на варианта "Делта" на COVID-19
Снимка: Pixabay
Главоболие, възпалено гърло и хрема сега са сред най-честите симптоми, свързани с инфекцията с COVID-19 във Великобритания, казват изследователи, цитирани от Би Би Си.
 
Проф. Тим Спектър, който ръководи изследването Zoe Covid Symptom, казва, че улавянето на варианта "Делта" може да се почувства "по-скоро като лоша настинка" от по-младите хора.
 
Въпреки това, че може да не се чувстват зле, те биха могли да бъдат заразни и да изложат други на риск.
 
Класическите симптоми на коронавируса, за които хората трябва да внимават, казват специалиднинеот, са: кашлица,висока температура, загуба на обоняние или вкус.
 
Но проф. Спектър казва, че те вече са по-рядко срещани, въз основа на данните, които екипът получава от хиляди хора, които са регистрирали симптомите си в приложение.
 
"От началото на май разглеждаме най-често срещаните симптоми при потребителите на приложението - и те не са същите, както бяха", казва той.
Още по темата
 
Промяната изглежда свързана с нарастването на разпространението на варианта "Delta", който първоначално бе идентифициран в Индия и сега представлява 90% от случаите на COVID-19 във Великобритания.
 
Треската остава доста често срещана, но загубата на обоняние вече не се появява в топ 10 на симптомите, казва проф. Спектър.
 
"Този вариант изглежда работи малко по-различно", казва той.
 
"Хората може да си помислят, че току-що са получили някакъв вид сезонна настинка и все още излизат на партита и могат да разпространят вируса на около още шест души."
 
"Смятаме, че това подхранва голяма част от проблема. Съобщението тук е, че ако сте млади, така или иначе ще получите по-леки симптоми. Може просто да се почувствате като при силна настинка или някакво смешно усещане за „изключване“- но останете у дома и си направете тест."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо пускате фейк нюз? На острова не може да има никакъв вирус,и никакви нови щамове вече защото там много са надупчени,и инжектираната субстанция,работи срещу всички видове грипове,вируси,корони,щамове хемороиди, запек, безсъние, и увеличена простата. Те са защитени.
14
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже! Слез да си прибереш вересиите! Такива дивотии като коментари не бях чел. Явно има нужда от психиатричен задължителен преглед особено на някои подрастващи или такива, които още не са пораснали след 50-те... Мъка, Боже...
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма статия, няма що. Ковид е системно възпаление на кръвоносните съдове. Не настинка. Хремата е най малкия проблем.
12
0
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Кафяв щам
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако когато ме заболи мукаря къв симптомите ,а гадове
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като кихам или кашлям изпускам и газове понякога, кой щам е това?
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забравяйте и акнето!
8
1
 
19
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
И аз понеже съм по историите януари 2017 година,като падна големия сняг и цял месец страната беше скована от студ с дъртия ни тръшна нещо!Баща ми никога не беше боледувал преди това,една седмица аз поне пълзях като крокодил!Вдигнах температура,колабирах,ама оцелях!Дъртия също!Така че толкова за ковидизмамата или я има от по-рано!
7
1
 
46
 
! Отговори
Вариант преди 2 години
Боли ви глава? - Ковид!Хрема? - Ковид!Кашлица? - Ковид!Мазол? - Ковид!Спи ви се? - Ковид!Много ви се яде мусака? - Ковид!Ваксинирайте се и нищо няма да ви има като сте на 2 метра под земята!
6
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Циркаджий, омръзнахте ми с вашата клоунада.
5
2
 
44
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Да,имам днес главоболие и хрема и 37,8.Пия нурофен,мазах със спирт.потих се.Сега се чувствам по добре.И много пъти в живота ми,съм имал тези симптоми.Виках му настинка.Но сега вече знам,аз съм обществен враг и веднага трябва да се ваксинирам че току виж съм изпонатръшкал целия квартал че и околните!!!!МДЕДГД
4
1
 
51
 
! Отговори
С или без преди 2 години
Кихане? Тия се подиграват с нас.
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз имам лека хрема, към кого трябва да се обърна? Може ли да изляза от къщи?
2
1
 
53
 
! Отговори
Леша преди 2 години
"Главоболие и хрема" - Комедията продължава.
1
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи вече и махмурлука ще го пишат Ковид