Облекчават правилата за носене на маски в Германия

Страната отчита рязък спад на заразените с COVID-19
14 юни 2021 15:55, Ния Христова
16
Облекчават правилата за носене на маски в Германия
Снимка: БГНЕС
Германия скоро ще започне да облекчава правилата за носене на маски, тъй като страната отчита рязък спад на заразените с COVID-19. Това заяви днес министърът на здравеопазването Йенс Шпан, предаде БГНЕС.
 
"Първият етап от отслабването на мярката би бил премахването на изискването за носене на маска на открито", каза Шпан в интервю за медийната група „Функе”.
 
"В региони с много нисък брой заразени и висок процент на ваксинация, постепенно може да отпадне изискването за носене на маски на закрито", добави той.
 
В Германия носенето на маска е задължително в обществени закрити пространства, както и в обществения транспорт, в магазините, в училищата и дори на някои оживени улици.
 
Подобно на много европейски страни, през последните седмици страната отбелязва рязък спад на коронавирусните инфекци. Това от своя страна позволява да се премахнат много ограничения и отново да възобнови обществения живот.
 
Кампания за ваксинация също набра скорост. Почти половината от възрастните вече са получили една доза от ваксината (48,1%), а 25,7% са напълно ваксинирани.
 
Страната започна да облекчава ограниченията през май, като отново отвори ресторанти, барове и несъществени магазини. 
 
 
 
 
 
 

16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До епидемиологМаските не спират вируса но поне спират едрите пръски от кихане и кашляне. Това го вършат по-добре и плексигласовите защити за носене на главата без да затрудняват дишането,
11
0
 
0
 
! Отговори
епидемиолог преди 1 месец
Маските не помагат срещу корона вируса, но пък помагат за по-затрудненото вдишване на кислород. Ефекта от две маски дори по-осезаем. Плюс наситено вдишване на издишвания от вас въглегроден двуокис А това съкращава живота и води до по-слаба имунна система. Затова съветвам любителите на маски да се ваксинират. Не напразно на тежките случаи им вкарват кислород за да се пребори организма.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маските нямат смисъл (освен в градския транспорт).90 % се заразяват в домашни условия, училища и детски градини без маски.
9
0
 
6
 
! Отговори
Радо преди 1 месец
Няма такова нещо, маски на открито в Германия не са били задължителни, само в някои частни паркове и то само при над 100 на 100 000, това с уживените улици, се опитаха да го въведат миналата година Октомври и съда го премахна след 1 седмица, защото е незаконно и безсмислено. На закрито маските няма да ги махнат скоро. Те реално ги въведоха на 15.05.2020, когато нямаше никакви случаи почти, а преди това когато имаше вълна, маските бяха по желание.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забележете, там където броят на заразени спада и ваксинацията се увеличава.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Театър Сълза и Смях - ако не им стига, ще им дам да душат и моята.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Маските са за да мълчите" - Милен Цветков. Помните ли го? Хунтата го уби за да не предупреждава какво ни готвят. Адренохромния наркоман-зомби го блъсна, а службите го убиха на улицата.
5
2
 
10
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 месец
С маска на оживена улица!Там вятър и въздушни течения сигурно няма и си дишат пръдните.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксини няма, тия експериментални чорби, където си ги инжектират през месец, не могат да се нарекат "ваксини".
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Миналото лято също болните бяха кът. Така е с всеки грип и подобните му. През есенно-зимния сезон бройките се увеличават, а мерките са за парлама и затормоз над населението. От ваксините, ако изобщо има ползи, то те са минимални. Като пригрипните - почти никакви.
2
16
 
2
 
! Отговори
асд преди 1 месец
ефекта на ваксините .
1
2
 
8
 
! Отговори
от Германия преди 1 месец
Нормално изведнъж да има спад. От 1-2 седмици насам времето е хубаво и народа започна да щъка на открито. Толкова лоша пролет не помня от кога не е имало - студ дъжд и вятър и всички се събираха по домовете.