Драматична е ситуацията с COVID-19 в Москва

Нови ограничения заради рязък ръст на заболеваемостта
16 юни 2021 13:35, Елка Василева
102
Драматична е ситуацията с COVID-19 в Москва
Снимка: архив, БГНЕС

Като драматична определи кметът на Москва Сергей Собянин ситуацията със заразата COVID-19.

В момента над 12 000 заразени са хоспитализирани. По заболеваемост сме на нивата от миналогодишните пикове, пише градоначалникът в блога си.

Още по темата

Собянин  е разпоредил задължителна ваксинация на служителите в сектора на услугите, предаде БНР.

В Москва са въведени нови ограничения заради резкия ръст на заболеваемостта от коронавирус. Дните до края на седмицата са обявени за неработни.

Над 1,8 млн. души са си поставили ваксина срещу COVID-19 в Москва от началото на кампанията по имунизиране.

Здравните власти съобщиха днес за 13 397 нови случая на COVID-19, включително 5782 в Москва.

Починалите за последните 24 часа са 396.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
12
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
А ,дреме ми ако ти или твой близък почне да диша като риба на сухо в интензивното.Важно е да сте по-малко ,че да не заемате място и да не губите времето на другите болни.На много такива герои се нагледах в последната година.
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари, не го мислете Путин. Той е с турско-немската Бионтех.
39
14
 
14
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Разбрахте ли какво трябва да правите при принуждаване към бодене с отровите!? Не вие да подписвате декларации за ''доброволно съгласие'' да ви бодат с отровите, а да изисквате от работодатели и ваксинатори декларации, и то нотариално заверени, че поемат медицинска и съдебна отговорност при негативни последствия за вас от тези отрови! Направете го и ще видите как веднага ще дадат яко назад, защото никой от тях няма да иска да носи такава отговорност!
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германският канцлер Ангела Меркел обяви необходимостта от увеличаване на покупките на руски газ за следващия сезон с повече от половината.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки поскъпването, обемите на доставките на руски газ за Европа показват безпрецедентен ръст. Газпром продължава да поставя рекорди в Европа. Износът на руски газ за страните извън ОНД е нараснал с 27,2% до 84,2 милиарда кубически метра за първите пет месеца на годината, съобщиха от компанията. Доставките на газ са се увеличили за повечето страни, включително Турция - с 166,9%, Германия - с 40%, Италия - с 18%, Франция - с 18,4%, Полша - с 19,8%, България - с 47,8%, Румъния - с 194,7%, Сърбия - със 125,9%, Гърция - с 29,9%.
36
6
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 2 години
Напротив, износът на Русия на петрол се увеличи, особено за САЩ. В САЩ и ЕС печатат пари да плащат обезщетения на хората да си стоят в къщи защото фирмите фалират, в Русия фирмите не фалират, а държавата с доларите от САЩ и ЕС за газта плащат за ковид ваканции.
35
10
 
3
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Давам един прoст съвет на тези, които работодател ги принуждава на се набодат с отровите: изискват от мераклията писмена заповед, подписана и подпечатана, че трябва да се набодат и нотариално заверена декларация от него, че поема съдебна и наказателна отговорност при евентуални сериозни негативни последствия от боденето! Същото да изискат и от ваксинаторите във ваксинариумите - нотариално заверена декларация че поемат медицинска и съдебна отговорност при евентуални сериозни последстия от дозите!
34
3
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
И в Чили , и в Сейшели са с китайската "Синовак" на която официално се дава около 46% защита и бройката е много под 60% "напълно ваксинирани с втора доза"Специално Сейшели - голяма част от населението са индуси и сещай се като се виждат с многобройната си индийска рода какви мерки се спазват.Освен това имаше и скандал с фалшиви индийски сертификати за ваксинация
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 Петролът успя да поскъпне рязко, но пък износът на Русия падна.
32
2
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Пишеш пълни глупости да се намираш на приказка.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртността е относително ниска.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
22, преди месеци положението беше няколко пъти по-зле и пак не са налагали строги мерки. В края на зимата ежедневно числото на заразените не слизаше под 25 000 и пак не са налагали строги мерки.
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е от Спутник-а. Пази горе-долу колкото вълната пази
28
2
 
9
 
! Отговори
До НЮ преди 2 години
Защото огромната маса хора са само с първа доза ваксина. Великобритания с цел да имунизира максимален брой хора разсрочи времето между двете дози на 3 месеца и едва от няколко дни вече всеки желаещ може да си постави втората доза без да изчака да минат тези три месеца.Първата доза както знаем не осигурява максимална защита .Въпреки това смъртните случаи вече са едва 2-5 до 10 човека на ден ,което за такава държава е нищо.
27
9
 
7
 
! Отговори
до 16 от славянин преди 2 години
Да беше само в англия! На Сейшелите, в Чили, в Перу е същото положение - набодeни с двете дози са около 60 % и рязък скок на позитивните! Вчера прочетох, че и в столицата на Монголия - Улан Батор въпреки че вече 88 % били набодени, и то не с руски или китайски ваксини, а с прехваления ''пфайзер'', също имало рязък ръст на заразените!
26
5
 
12
 
! Отговори
Вовата преди 2 години
Северозападнала русия пак уж "първа" с ваксините, пак 1 в мечтите на алкохолизирания глупав руснак, пак путин 1, да се чудиш защо все дъното копаят! Тази територия отдавна е населена от примитивни люде с ограничен мозъчен ресурс. Светът вече не е зависим от природните ресурси! Скоро режима на диктатора-олигарх и престъпник-убиец на собствения си народ - другаря мафиот путин ке падне и тогава може и да има надежда за този *** народ :D
25
1
 
13
 
! Отговори
Вирус преди 2 години
Потрива ръчички вируса Ковид. Чака го много работа в България. Има 4 милиона гостоприемника да обиколи от есента. Все Бай *** безсмъртни по форумите и на масите с ракия хахахаха
24
6
 
13
 
! Отговори
До НЮ преди 2 години
А в Англия защо се увеличават случаите и затягат мерките като над 70% са ваксинирани?
23
1
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
На Запад правителствата изляха огромни пари за да си стоят хората вкъщи. И в САЩ за, и в Германия си получаваха пълните заплати през цялата пандемия досега !
22
5
 
4
 
! Отговори
До До 18 преди 2 години
Съвсем наскоро Русия стана вторият по големина износител на петрол за САЩ. Тя успя да изпревари Мексико, което е много по-близо до САЩ, и това е голямо постижение. Всичко това се случва на фона на опитите за оказване на натиск върху Северен поток 2. Със собствените си санкции САЩ отрязаха от себе си Венецуела и Иран и се натъкнаха на Русия, която няма нищо против.