МЗ: Децата над 12 г. могат да бъдат имунизирани вече

От ведомството уточняват, че това се прави с препарата на "Пфайзер"
105
МЗ: Децата над 12 г. могат да бъдат имунизирани вече
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Децата над 12-годишна възраст могат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 считано от 3 юни с ваксината на производителя Pfizer/BioNTech.

Това уточняват от Министерството на здравеопазването във връзка с множество постъпили запитвания.

Родителите, които искат децата им да бъдат имунизирани срещу COVID-19, могат да го направят при общопрактикуващия лекар или във ваксинационен център.

Имунизирането се осъществява по общия ред, като е необходимо единият от родителите да попълни формуляра за информирано съгласие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: мзваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ае нема нужда...
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за 78те ваксинирани деца в САЩ, които направиха възпаление на сърцето (това бе израза, който използваха лекарите) какво мислят нашинките? CNN интервю от миналата седмица. И не ми минавайте с номера, ама то %но не е много, защото кой нормален родител ще подложи детето си на нещо, което може да му причини увреждания? Разбирам, ако децата са зле и имат някакви сериозни проблеми да искате да ги ваксинирате с експериментално препаратче, но здравите защо?
35
1
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Борисов е комунист!
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите корумпирани докторя ЕС им плащат да плашат народа ,но май им излязоха криви сметките ,видяхте герба няма и вирус няма )
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РеалистВиждам, че живееш още в края на 20-и век. Отдавна сме в 21-и. Чипирани хора има от няколко години и никой не го крие, но това, че ти не знаеш си е твой проблем и не означава, че е фантастика. Пиши в гугъл "чипиране Швеция" и започвай да четеш. Относно намаляването на населението също не се крие, че е цел на елита. Пиши пак в гугъл "скрижалите на Джорджия" и започвай да четеш. След като се научиш да четеш, а не само да пишеш и да гледаш телевизия може да заповядаш пак да коментираме...
32
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До НеКелешче, антиваксър съм само в болната ти глава! И да, моят разум е здрав, с деца НЕ СЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРА! Всеки, който не мисли така е психопат!
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли се чудите защо Ботевградския дофтор е изял винкело. Никой не яде кютек без повод.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не видя тиквата крадлива как ритуално се ваксинира на площада, а около него танцуват шехерезада, кърджалийката и деситу, по бански и с гердан от суджуци като хавайки, и унуките с забодени спринцовки, аз на крадливи докторя и ковид психари не вярвам.
29
19
 
6
 
! Отговори
До Не преди 2 години
Твоят разум ли е от здравите бе антиваксърски кухавел? Разпрахте се да квичите за чуждите деца! Айде си гледайте жалкия живот и си приберете ръцете от клавиатурата по тази тема! Никой не ви кара насила, но не ви и иска мнението!
28
0
 
1
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
И кой коментар включва изброеното от вас? Посочете ми поне един, че съм го пропуснал!
27
21
 
7
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Най-смешнато е когато *** си мисли, че само той единствен обича деца :D Всички други се стремят да ги осакатят или убият. :D
26
15
 
9
 
! Отговори
185см само мускули преди 2 години
дано повече дебели се ваксинират, не знам що ама като видя дебел, особено жена и всичко в стомаха ми се обръща...
25
25
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Виждам,коментиращите тук гледат много телевизия и филми фантастика .Чипове,експерименти,безплодие ,глобални спекулации и намаляване на населението,нов световен ред....Пропуснах ли нещо?:):):):):):)
24
3
 
18
 
! Отговори
Юдею-Семитите преди 2 години
взеха решение за Финално Решение за Бялата Раса!
23
4
 
30
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
И на базата на какво решиха, че може? Тестват колко са откачалките, дето ще жертват децата си в медицински експеримент за болест, от която децата не са застрашени? И защо? - За да "предпазят" всички останали. Възрастните са ни ценни с опита и мъдростта си, но има по-добри начини да бъдат опазени от този да се осакатяват деца и млади хора, които са бъдещето.
22
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък ще ви кажа, че си чистят старите ваксини. В североизтока ваксинираха мъж с ваксина от 2011г. Със срок на годност 2021. Ковид винаги е имало, истерия не винаги. Говорим за деца...Кошмар.
21
0
 
8
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До ГостНяма да е затвор, а брадва, до съд няма да стигнат!
20
2
 
22
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Ваксините са за лица над 18 години .Искам първо Борисов да си ваксинира внуците .
19
3
 
29
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Наистина се моля ваксинираните да не подложат на този експеримент дечицата си. Но за съжаление мнозинството от тях са заслепени и са загубили здравия си разум. Обезумели от страх ще си бастисат децата...
18
20
 
6
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Край, убиха децата! :D