Официално в САЩ: Случаи на сърдечно възпаление след "Пфайзер" и "Модерна"

Предупреждението за възможен риск е включено в листовките
26 юни 2021 12:12, Елка Василева
105
Официално в САЩ: Случаи на сърдечно възпаление след "Пфайзер" и "Модерна"
Снимка: архив, БГНЕС

Фармацевтичният регулатор на САЩ - агенцията за контрол на храните и лекарствата, добави предупреждение към листовките, които придружават ваксините срещу COVID-19 на компаниите "Пфайзер"/"Бионтех" и "Модерна", с което съобщава за възможен риск от редки сърдечни възпаления след употребата им, съобщи Ройтерс.

За всяка от ваксините информационната брошура за специалисти е допълнена, за да включва предупреждение, че има сведения за усложнения, които навеждат на мисълта за увеличен риск от миокардит и перикардит, особено след втората доза, като симптомите се появяват няколко дни след ваксинацията, съобщава фармацевтичният регулатор на САЩ.

Към 11 юни в американската Система за регистриране на нежелани ефекти от ваксини са съобщени 1200 случая на миокардит и перикардит при общо поставени около 300 милиони от mRNA ваксините.

Изглежда, че случаите са по-чести при мъже и в седмицата след втората доза. Центровете за контрол на заболяванията са идентифицирали 309 хоспитализирани със сърдечни възпаления, от които 295 вече са изписани.

Здравните регулатори в няколко страни проучват случаи на миокардит и перикардит, най-често при млади мъже, след ваксинация с продуктите на "Пфайзер" или "Модерна", които се основават на mRNA технологията.

Засега няма коментар от страна на "Пфайзер" и "Модерна", посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
18
 
! Отговори
джепето преди 2 години
Ако се гътнат всички ваксинирани с определени ваксини . И добавим към тях тези дето ще се гъътнат от новите разработки . Дали ще спасим природата? Да я запазим за хората със синя кръв?
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До весело пиронче - Гигакардит е глупост, която си съчиних. Нещо като делта мутацията.
74
4
 
2
 
! Отговори
великият ваксинатор преди 2 години
Ваинирайте се доброволно вие. Да не дойдеме за вас ние.
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук не става въпрос за антивааксъри а за разумен избор на разумни хора. Азе съм шоп, сакам ама ме е шубе.
72
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя сайт е за руска-китайска ваксина, убедих се с този буламач.
71
3
 
0
 
! Отговори
До весело пиронче преди 2 години
Какво е гигакардит?
70
2
 
33
 
! Отговори
Весело прионче преди 2 години
До Кирчо - искам отново да ти кажа, че да причиниш сърдечно заболяване на дете, посредством нестерилизираща експериментална ваксина, срещу болест с нищожна за възрастовата група заплаха, е престъпно. А вече кой как ще дискутира детайлите на миокардит, перикардит или гигакардит наистина е с нулево значение на фона на главното.
69
5
 
21
 
! Отговори
е и Ко? преди 2 години
Трябва да се бодете, иначе ще ви затварят за да ви създават изкуствена инфлация и да ви оберат спестяванията. А после просто ще ви обират с ваксини по 150 лева. Всички ще умрем..... Просто някои ще умрат ваксинирани.
68
3
 
6
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
До весело пиронче Искам да кажа , че това са изключително сериозни състояния които могат да се дискутират между кардиолози , педиатри ,ангиолози и т.н. Форумните мнения са меко казано смешни.
67
1
 
18
 
! Отговори
Не е толкова зле преди 2 години
Протичането на миокардита е различно. В леките случаи оздравяването настъпва след няколко седмици, а в тежките минават месеци. Трудоспособността при миокардите е напълно загубена. Болните трябва да си почиват дори и 2-3 месеца след оздравяването. След острата фаза на възпалението, някои пациенти развиват хронична сърдечна недостатъчност заради увреден сърдечен мускул. Хора, страдали от миокардит, са с повишен риск от развитието на внезапно и потенциално смъртоносно сърдечно-ритъмно нарушение.
66
2
 
17
 
! Отговори
Весело прионче преди 2 години
До Кирчо - Ама това е най-важно в момента! Кое точно сърдечно заболяване ще причиним на детето си с експериментална инжекция, несъздаваща имунитет срещу безопасна за него болест! Нали?
65
1
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Просто е. Ваксините предизвикват ВСИЧКИ СИМПТОМИ, КОИТО СА ХАРАКТЕРНИ И ЗА ВИРУСА, НО В ПО- СЪКРАТЕНА ВЕРСИЯ. Някои реагират и на ваксината с възпаление на всички кръвоносни съдове - сърце и мозък най- често, но може и черен дроб, и бъбреци.... Факт.
64
15
 
6
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Айде сега всезнайковците антиваксари да кажат разликата между ендокардит , миокардит и перикардит . Етиология , патогенеза и деферинциална диагноза . Ама това до днес го нямаше във форумите . А и в Столипиново не са запознати с горепосичените сериозни заболявания . Искам да прочета експертно форумно мнение:)))))
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ельоменат - не забравяй да копи-пейстнеш жалкарското си писание отново и отново. *** вероятно е много горда с твоите постижения.
62
24
 
7
 
! Отговори
Ельоменат преди 2 години
Браво ***. Пушете кутия цигари на де, пийте концентрат и яжте храна пълна с Е-та, но не се ваксинирайте за бога, защото тлъстите американци са получили проблеми със сърцето. Предлагам да спрете и с рвимунизацията. Нека се върнат туберкулозата и коклюша. Вярвам във вас
61
2
 
14
 
! Отговори
Весело прионче преди 2 години
Имаше коментари по въпроса за възможна Кройцфелт-Джейкъб болест като следствие от боц, но го игнорирах като абсурдно. Но малко по малко, съвпаденията се трупат. За пръв път от 20 години представиха лекарство срещу Алцхаймер... Главен лекар на АЗ умря от прионна болест... А "учените" откриха симптоми след коронавирус, подобни на Алцхаймер... Най-обичам съвпадения
60
0
 
20
 
! Отговори
Рано е преди 2 години
Познавам достатъчно ваксинирани с активен живот и работа из офисите. Есента и зимата на новите щамове ще гледаме какво ще стане... Има причина за големия натиск за ваксинация, постоянна смяна на наратива и добавянето на информация на седмица по лъжичка. Полуистини и полулъжи се смесват с истини и лъжи за тотално объркване. Знаят, че въртенето на заблудата е до време...
59
1
 
19
 
! Отговори
неваксиниран преди 2 години
Днес по БНР говориха,че Коронавирусът предизвиквал симптоми,подобни на тези пре Алцхаймер и Паркинсон,някакво възпаление на мозъка открили есни учени от Великобритания и Германия.Ама това се случва година след началото на чудовищното мероприятие масова ваксинация.Те ,обаче,уверено твърдят,че причина е вирусът.Нещо не е за вярване-излиза,че колкото повече се ваксинираме-толкова повече странични ефекти се появяват и с лекота ги приписват на вируса.Мисля,че трябват по-солидни доказателства.
58
0
 
13
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
НЕ Е ТЪРГОВКСКА ВОЙНА А друго нещо но както и да е . въопросът тук е за ваксиналните продажби . кой ще пордаде най-много !
57
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в първите седмици на бодене на млади хора имаха близо 800 случая на миокардит при 12-20 годишните! Затова свикаха "спешното" съвещание! А сега изведнъж били едва 1200 от всички ваксани? Смърди на стъкмистика пак. Не съм изненадан. Но вие боцкайте, тия хора не биха ви излъгали. На тях честно им пука за вашето здраве.