Доц. Мангъров: Когато човек изкара инфекция, образува антитела

Ще се ваксинирам само с предложение, което да не мога да откажа, каза той
Обновена: 4 юли 2021 07:12 | 3 юли 2021 09:50, Петя Славова
364
Доц. Мангъров: Когато човек изкара инфекция, образува антитела
Снимка: БГНЕС


"Целта на този COVID сертификат е да се документира по някакъв начин, че човекът, който го притежава, не е опасен за другите и е защитен. Но дори да е ваксиниран, този човек - може ваксината да не е дала задоволителен имунен отговор". Това заяви пред Нова тв доцент Атанас Мангъров, началник на COVID клиниката в Инфекциозна болница.

Аз нямам имунизационен сертификат. Не мога и да си изкарам. Аз съм прекарал COVID-19 – очевидно мимоходом и безсимптомно. Имам антитела. Но такива като мен не могат да си извадят такъв сертификат, защото нямаме положителен PCR или антигенен тест, не сме били под карантина или не сме ваксинирани. Това е абсурдно.

Още по темата

Според него, когато човек веднъж е изкарал някаква инфекция, той образува антитела. "В тялото му остават така наречените "клетки на паметта" и когато човек се срещне със същия този вирус, тези клетки образуват антитела и го защитават. Това е азбука на имунологията", подчерта той.

Клетките, които са произвели антителата си остават – независимо колко време е минало от заболяването, подчерта доцент Мангъров. "Ще се ваксинирам само, ако ми направят предложение, което не мога да откажа. Хора се имунизират, за да отидат в Гърция. Ако човек в прекарал COVID-19 – той няма нужда да се имунизира. Той няма да се разболее – дори от новите варианти на вируса".

Доцент Мангъров коментира и инициативата в к.к. "Албена", където предлагат по 500 лева на персонала, за да се имунизира, за да се чувстват по-спокойни и работещите, и гостите на курортния комплекс.

"По принцип е хубаво човек да се ваксинира. Но преди това, конкретно при тези ваксини, хората подписват информирано съгласие, с което ги информират, че каквото и да им се случи – е на негова отговорност. Тези неща, които могат да се случат – ще станат след време", посочи Мангъров.

По думите му той не демотивира никого да се ваксинира. "Всеки човек трябва лично да вземе това решение. Затова е и това информирано съгласие".

На въпрос дали е съгласен, ако не се ваксинира - да плати за лечението си, ако се разболее от COVID-19, доцент Мангъров беше категоричен: "Това е скандално предложение на доцент Ангел Кунчев. Всеки от нас плаща здравни осигуровки. И ако ще действаме по начина, по който казва доцент Кунчев, няма да ги плащам, а ще плащам, когато се наложи. Това е срамно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
17
 
26
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
9 от 10 човека прекарват грипоидчето като лятна хрема.Тоталната медийна пропаганда за масова ваксинация и последващото налагане на рестрикции и ограничаване на права на мнозинството, прикрито удобно като грижа за малцината, които го прекарват по-тежко си е чиста проба налагане на медицински фашизъм.
246
4
 
8
 
! Отговори
до 262 от славянин преди 2 години
Истинският качествен естествен имунитет е този който се настройва и пренастройва максимално бързо за обезвреждане на всякакви патогени - вируси, бактерии, токсини, ракови клетки! Максимално бързо адаптиращият се имунитет!
245
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко казано от доцент Мангъров е болезнена истина и е абсолютно прав .
244
11
 
16
 
! Отговори
славянин преди 2 години
На тезата на зомбиваксърите и въобще на средностатистическите зомбита, че понеже целия свят правел нещо, затова и ние трябва да го правим, ще им отговоря с едно изказване не на мъдрец или духовен водач, а на съвсем светски човек и материалист - Арнолд Шварценегер: ''най-лошото нещо, което можеше да ми се случи в този живот е да бях като всички останали''! И това е ТОЧНО ТАКА, няма по-голяма глупост и слепота от това да бъдеш като всички останали, за да не се цепиш от колектива!
243
5
 
7
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
До Анонимен Няма да си първия или последния борещ се за глътка въздух и крещящ че трябва да се грижат за тебе. Нети го пожелавам, ти сам си го пожелаваш.
242
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В РУСИЯ ПРОВЕЖДАТ МАСОВА ВАКСИНАЦИЯ, А В БЪЛГАРИЯ РУСКИТЕ АГЕНТИ ПРОВЕЖДАТ АНТИВАКСИНАЦИОННА ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ.
241
4
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
До до 257 от славянинГоворя за естествен имунитет срещу определени заболявания, който други хора нямат. Такива случаи се проявяват при епидемии, някои хора просто не се разболяват. Виждам, че си открила произхода на заболяването рак, браво ти си истински славянски професор, може да си измислил и водката.
240
6
 
6
 
! Отговори
до 257 от славянин преди 2 години
Естествен имунитет има всеки човек, без естествен имунитет човек не може да преживее и един час, защото всяка минута в организма хиляди клетки се превръщат в ракови и безброй патогени попадат в него и имунитетът е този който ги обeзврежда! От решаващо значение е обаче силата и ''гъвкавостта'' на естествения имунитет!
239
12
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
В момента е много трудно да срещнеш човек в България който да не лъже че е прекарал коронавируса, боледувал е тежко и да почне да ти разказва драматични истории за своите мъки.
238
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАНГЪР = ФАЛШИФИКАТ, МЕНТЕ.ДОЦЕНТ МЕНТЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ
237
9
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Прав е Мангъров, когато човек прекара инфекция образува антитела. Но ваксината е затова - за да не му се налага да образува антитела по трудния начин, чрез заболяване. За да си спести мъките. Освен това доцента забрави да спомене че има хора с естествен имунитет, случва се да има такива хора.
236
6
 
19
 
! Отговори
до 254 от славянин преди 2 години
Този въпрос е като въпроса: ''доцент Мангъров да обясни защо след като целия свят воюва той говори за мир''!? Истината винаги се е говорела от малцина, затова, тиквичке!
235
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво предложение иска да му направят, тоя за пари ли говори или за какво? Наистина не го разбирам. Странен човек.
234
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОЦ. МАНГЪРОВ ДА ОБЯСНИ ЗАЩО ЦЕЛИЯ СВЯТ СЕ ВАКСИНИРА САМО ТОЙ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ.
233
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доц. Мангъров - адмирации, точно в целта, хубаво е като има хора които да кажат реалната истина, за сметка на лъжците които им плащат да всяват страх, стрес и паника
232
16
 
14
 
! Отговори
Грип преди 2 години
А ако си прекарал един грип означава ли, че не можеш да прекараш друг. Егати и доцента. Има хора, които му вярваха и изкараха Ковид много тежко. А други не го и изкараха.
231
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не зачитат преболедували за сертификат, защото целта е да се ваксинират с препаратите. Преболедувалите са с траен имунитет, но новият световен ред иска само ваксинирани. Вече ни следят по и летищата. Има незаконно монтирани устройства за разпознаване на ваксинирани (дори на някои в България). Смятай какво започва - 24/7 мониторинг и контрол е крайната цел на господарите, сега са в началото.
230
7
 
19
 
! Отговори
ПИТАНКАТА преди 2 години
Като са толкова велики ЗАЩО НЕ СА направили ВАКСИНИ ЗА ОБИКНОВЕН ГРИП и ПРОСТУДА, ЗАЩО НЯМА ЗА ХЕПАТИТИ, ЗА ХИВ / СПИН ???
229
3
 
10
 
! Отговори
до 242 от славянин преди 2 години
''Търговско дружество''! Знаеш ли какво е това!? Цедилка на пари от балъците! ''ЛЕЧЕБНИТЕ'' ЗАВЕДЕНИЯ ДОКОЛКОТО ЗНАМ ОТ 2005-ТА НАСАМ СА ТАКИВА ДРУЖЕСТВА!
228
7
 
5
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
До До анонимен 169доцянт мангър е с "титла по заслуги" и е директор на отделение в детска болница - тоест педиатър. а вие го наричайте инфекционист, вирусолог, ваканцувофил и непротивоконституционалел ако искате.