Доц. Мангъров: Когато човек изкара инфекция, образува антитела

Ще се ваксинирам само с предложение, което да не мога да откажа, каза той
Обновена: 4 юли 2021 07:12 | 3 юли 2021 09:50, Петя Славова
364
Доц. Мангъров: Когато човек изкара инфекция, образува антитела
Снимка: БГНЕС


"Целта на този COVID сертификат е да се документира по някакъв начин, че човекът, който го притежава, не е опасен за другите и е защитен. Но дори да е ваксиниран, този човек - може ваксината да не е дала задоволителен имунен отговор". Това заяви пред Нова тв доцент Атанас Мангъров, началник на COVID клиниката в Инфекциозна болница.

Аз нямам имунизационен сертификат. Не мога и да си изкарам. Аз съм прекарал COVID-19 – очевидно мимоходом и безсимптомно. Имам антитела. Но такива като мен не могат да си извадят такъв сертификат, защото нямаме положителен PCR или антигенен тест, не сме били под карантина или не сме ваксинирани. Това е абсурдно.

Още по темата

Според него, когато човек веднъж е изкарал някаква инфекция, той образува антитела. "В тялото му остават така наречените "клетки на паметта" и когато човек се срещне със същия този вирус, тези клетки образуват антитела и го защитават. Това е азбука на имунологията", подчерта той.

Клетките, които са произвели антителата си остават – независимо колко време е минало от заболяването, подчерта доцент Мангъров. "Ще се ваксинирам само, ако ми направят предложение, което не мога да откажа. Хора се имунизират, за да отидат в Гърция. Ако човек в прекарал COVID-19 – той няма нужда да се имунизира. Той няма да се разболее – дори от новите варианти на вируса".

Доцент Мангъров коментира и инициативата в к.к. "Албена", където предлагат по 500 лева на персонала, за да се имунизира, за да се чувстват по-спокойни и работещите, и гостите на курортния комплекс.

"По принцип е хубаво човек да се ваксинира. Но преди това, конкретно при тези ваксини, хората подписват информирано съгласие, с което ги информират, че каквото и да им се случи – е на негова отговорност. Тези неща, които могат да се случат – ще станат след време", посочи Мангъров.

По думите му той не демотивира никого да се ваксинира. "Всеки човек трябва лично да вземе това решение. Затова е и това информирано съгласие".

На въпрос дали е съгласен, ако не се ваксинира - да плати за лечението си, ако се разболее от COVID-19, доцент Мангъров беше категоричен: "Това е скандално предложение на доцент Ангел Кунчев. Всеки от нас плаща здравни осигуровки. И ако ще действаме по начина, по който казва доцент Кунчев, няма да ги плащам, а ще плащам, когато се наложи. Това е срамно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
12
 
10
 
! Отговори
Мед. лице преди 2 години
Този пич....Нали щеше да си къса дипломата преди време,ако К19 не отмине?
226
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иронията ти е неуместна, защото СЗО каза същото за препаратите, които наричате ваксини. Те обявиха, че дават временно разрешение за употреба, понеже ползите надвишават вредите. Излиза, че ако се заразим на своя глава и от 100 човека го изкарат 99, а 1 умре, то е същото като ако 100 се набодът и 1 получи тромб и умре. Тогава? Не излиза ли че човек сам трябва да си реши какво да прави? И без това ни карат да подписваме, че отговорността си е наша. Тогава и да го изкараме, отговорността пак си е на
225
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доцент Мангъров изобрети оралната ваксина срещу ковид. Няма инжекции, вирусът се пренася чрез пръски от един ценен вирусоносител към ваксиниращите се......................Доцентът ще получи Нобелова награда за медицина за откритието си.
224
3
 
9
 
! Отговори
до 242 от славянин преди 2 години
Когато имат интерес, особено материален и съвсем здрав да си, ще те убеждават, че си ''тежко безсимптомно болен'' и ще трябва да се подложиш на необходимите изследвания и ''терапия'' - аз съм минал по този път преди 28 години, затова след като едвам оцелях приключих с тази медицина!
223
5
 
18
 
! Отговори
???? преди 2 години
Как така за един Хепатит C (тая болест се знае от много години) няма измислена ваксина, а за ковид-19............вече има повече от 10 ваксини!!!Има ли медици или учени, да ме светнат по тоя въпрос, че съм много ***, не ги разбирам тия неща???
222
4
 
14
 
! Отговори
До анонимен 169 преди 2 години
Само про-сто, неграмотно бастардче може да напише "цитат на учен, не докторче като Магъра....."! Доцент МаНгъров е лекар-вирусолог, и точно той и такива като него ни лекуват! Какво ще кажеш за проф. Люк Монтание, който каза (видях го по ТВ), че на въпроса, дали ще се имунизира, отговорът му е: "Разбира се, НЕ!". А той е Нобелов лауреат за откриване на вируса на HIV. Аз категорично не вярвам, че ще трябва имунизация при появата на всеки нов мутант! По законите на генетиката новият мутантМОЖЕ да
221
1
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 2 години
В Германия тест за антитела не се зачита, единствено е за твоя информация.
220
5
 
4
 
! Отговори
до 239 от славянин преди 2 години
Един ваксиниращ може да ваксинира колективи и да им изгради имунитет, а може и да им изгради и автоимунки и онкопридобивки!
219
6
 
3
 
! Отговори
До 223 славянин преди 2 години
Абе колкото и да ни е зле здравеоопазнването не те тъпчат с един куп лекарства и те държат на легло щото "само ти тече носа". Тия приказки на някой друг. Ясно е, че този вирус си го има и хич не е толкова безобиден колкот се опитват да го омаловажат. И тва, че някаква част от хората го карат по-леко от други не значи, че трябва да махнем с ръка. То и от едрата шарка има оцелели - *** що са били толкова прости да се борят да я спрат с ваксини. Просто е трябвало да я оставят да си мине
218
7
 
23
 
! Отговори
браво преди 2 години
Браво на доц. Мангъров!!!Да казваш истината във времена на тотална дезинформация и манипулация вече си е геройство!!!
217
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За първи път се съгласявам с него. Вярно, че надроби куп глупости, но в този случай казва истината.
216
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се натурално, чрез естествено заразяване............... Един ваксиниращ може да ваксинира цели колективи и да им изгради имунитет.................... Ще има умрели, но ползите превишават многократно вредите..................... Болните от ковид не трябва да пазят вируса само за себе си................... Да го споделят с роднини и приятели.............. Те също да изградят имунитет.
215
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До лисващ разум даскалски ... Бягай някъде, където има огнище на ебола да докажеш правотата си.
214
5
 
12
 
! Отговори
до 223 от славянин преди 2 години
''На страха очите са големи'', чувал ли си тази поговорка!? Има хора, които колкото и да са зле, не влизат в болница, защото знаят как ''лекуват'' там, има и други, които и да са леко неразположени се натискат със зъби и нокти за влязат там заради пословицата по-горе!
213
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ваксинираните също може да се заразят, но значително по-рядко и после много по-рядко стигат до тежко изкарване на болестта, вкл. и до смърт. Нали е за предпочитане да умрат примерно 100-200 пъти по-малко хора или да изкарат тежко вируса.
212
9
 
4
 
! Отговори
До Разум преди 2 години
Ми то и операцията и лекарствата са е нещо не естествено. То и това да се мъчим да спрем еболата и рака е неестествено - все пак са природни органзими. Давай направо да закриваме медицината и кой оцелее оцелее - щото другото е не естествено. Па като сме тръгнали по неестествената плоскост - и смаолетите не са, и колите не са, и интернета не е, да не говорим за училището . Най-добре в пещерата да си се върнем и тогава няма да знаем що е вирус. Всичката смърт ще е естествена.
211
8
 
11
 
! Отговори
Barba Ganios преди 2 години
....Dotsetn Mangarov ,kakto vinagi logichen i absoliutno prav !!! Pri nego niama uvartania i falshivi mantri !!!
210
6
 
9
 
! Отговори
до 216 от славянин преди 2 години
А тези 80-те % съвсем безсимтомните и те ли трябва да се тестват редовно, за да си стоят вкъщи, ако ги набедят за позитивни, за да не заразяват такива като сина ти!? Не е ли по-резонно такива като сина ти да си стоят вкъщи или да си търсят по-подходяща безконтактна работа, а не другите!? А и ти как точно установяваш кой, как, кого и кога е заразил, защото всеки може да набеди някого, че го е заразил от нещо ако така му изнася!?
209
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 216 Ама пък безсимптомните неваксинирани също като щъкат, те не заразяват. За тях нищо не трябва да важи, щото те са супер. И научете веднъж за винаги едно - от самата ваксина не се разболяваш и не ставаш заразоносител.
208
6
 
17
 
! Отговори
Разум Даскалски преди 2 години
Всичко природно и естествено е ДОБРО, за РАЗЛИКА от ИЗКУСТВЕНА НАМЕСА. Който върви срещу природата и естествените процеси да си слага съмнителните ваксини. НЯМА НИЩО ПО-ДОБРО ОТ ЕСТЕСТВЕНИЯ ИМУНИТЕТ и затова лятото хората не трябва да се пазят от вируса да свалят маските и да живеят нормално и пълноценно тези, които го преболедуват лятото ще е леко и ще са с истински имунитет за разлика от отровените хора мутанти, които могат да развият рак, мутации и генетични болести в не далечно бъдеще