Стойчо Кацаров: Ще имаме прекрасна есен, ако се ваксинираме

Той все още се съмнява в ефективността на мерките
Обновена: 4 юли 2021 20:50 | 4 юли 2021 20:45, Нели Христова
113
Стойчо Кацаров: Ще имаме прекрасна есен, ако се ваксинираме
Снимка: БГНЕС

"Рискът от унищожаване на COVID ваксини не е голям", каза служебният здравен министър Стойчо Кацаров по bTV във връзка с публикации в западни медии, че страната ни ще изхвърля дози от препаратите, защото няма желаещи за имунизиране.

"Има заявени 14 млн. ваксини - за 7 млн. души по две игли, но ги получаваме по заявка. Ако сега нямаме потребност, може да отложим доставките", поясни Кацаров.

Ваксините, които са най-близо до изтичане на срока на годност, са до 31 август - след два месеца, добави служебният здравен министър.

Според Кацаров недоверието и страхът от ваксините се дължат отчасти и на недоверието към политиците и управлението на страната.

"Това е нещо, което се пречупва като политическа инициатива. Политиците най-често говорят за това и негативното отношение към тях се пренася негативно и към ваксините."

Кацаров коментира, че продължава да се съмнява в ефективността на част от мерките, защото въпреки маските и дистанцията, "вълните идват една след друга".

На въпрос каква есен ни чака, Кацаров каза, че ако се ваксинираме, тя ще бъде прекрасна. "Ако не, рискуваме нова вълна. Повечето експерти смятат, че е възможна нова вълна", допълни той.

На въпрос дали би приел да остане здравен министър и след изборите и сформирането на ново редовно правителство, Стойчо Кацаров коментира, че би се радвал да помага "независимо на каква позиция е".

"Аз съм пристрастен към това да се реформира здравната система, защото тя не работи добре", каза още служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
22
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
А Аз ще имам прекрасна Есен и НеВаксиниран, докато гледам Вакснатите как ги отнася Сезонният грип!
39
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДа, докато не се ваксинират всички, включително и аз - така ще е. Няма да ни пуснат да излезнем никъде. Така по-добре ли звучи и изобщо можеш ли да асимилираш какво пиша?
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 38 - "Докато не се ваксинират всички - така ще е" - не звучи като да си срещу ваксата
37
1
 
2
 
! Отговори
59584 преди 2 години
По колко ще плащат за да се ваксинираш?Ако сумата е интересна, може и да се замисля да се ваксинирам.
36
8
 
8
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Опичайте си акъла за, кой, ще гласувате...Прошляци либерасти и гробаджии трябва са извън играта... И просто гласувайте....Да не ревете после...))
35
9
 
7
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Трябва да изметеме ГЕРБ окончателно.
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен 32 преди 2 години
Цените са вече в пъти нагоре. На всичко. След като не искат ваксина българите - те ония са готови и за план Б. Вдигат ви цените, на всичко. От хляба, до строителните материали. Заплатите седят и не мърдат. Идеята е да изнемогвате и да търсите решение на финансови проблеми в чужбина. И тогава е дървото - искаш да излезнеш - ваксина, иначе никакво излизане. Това е план, обмислян от десетина години. Висчко е премислено, дори и отказа на хора като нас да се ваксинират. Няма брат, всички ще ни ваксат
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32 тежко и нелечимо промит мозък - глад има единствено задради мерките. И по-трудно ще става, заради "мерките". Нормалният сезонен грип, вече наричан "ковид" не е фактор. И "ваксините" не пазят от разболяване и предаване, и почва да става очевидно че реално не пазят от тежко боледуване и смърт, както ви лъжат. Но хапвайте си измишльотините с голямата лъжица, да ви е сладко. Скоро друго няма да има за ядене, като съсипят 2/3 от бизнесите.
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има 1 седмица на "ларж" дет се вика. После ще стане зле. Есента ще е почти фатална за всички. Зимата - който я изкара, трябва курбан да си прави. Гладна година ни чака. А от тук насетне - все по-трудни и по-трудни ще стават годините за живеещите в България. Докато не се ваксинират всички - така ще е. Иде глад, студ и мор. Да знаете :) Няма значение кой ще спечели изборите, те всички са вече купени. Взеха едни пари и само чакат да видят кой къде ще се намести за да краде. Нищо добро не ни чака...
31
1
 
14
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
До Сланина и ***! - Защо да ходя, нормално си живея посред ужкимпандемията. Ни маска, ни вакса. И "мерки" да има, директно от мазето излизам в планината... Виж-градските обитатели да му мислят. Че мен с 3 декара двор ми е все тая и с локдаон и без... Но има доста хора, които не е зле да осъзнаят тенденциите.
30
2
 
33
 
! Отговори
eeee преди 2 години
Добре де, в Англия като се ваксинираха защо въпреки това имат нова вълна? Тоя що не гледа какво се случва в другите държави?
29
2
 
31
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Имайте предвид - минат ли изборите - КОЙТО и да спечели - кадифената ръкавица пада. Пак ще почнат затваряния на бизнеси, локдауни, вероятно и до махане на пейките в парка пак ще се стигне, нали Измислен Съчинен Делта вариант се задава, хей! Ако имаме малко отпускане на въжето около врата, единствено е поради невероятния късмет с времето на изборите. Не могат да мачкат както им нареждат, ако искат да гласуваме за тях. Но после...
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо трябва да изчегъртаме ГЕРБ на изборите.
27
1
 
29
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
Прекрасна есен за мегафарма. И великолепно бъдеще за тях, колкото по-принудителни успеят да направят "ваксините" си. Ваксина срещу агресивност? Ваксина против асоциално мислене? Ваксина срещу апатия и депресия? Задължителни разбира се. Само си трайте още година-две-три.
26
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Стойчо Кацаров: Ще имаме прекрасна есен, ако се ваксинираме" - Да, стига да обичаш да ходиш на погребения...
25
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах му интервюто по бтв, върти и суче ... Производителите на ваксини са прехвърлили всичката отговорност за причинени щети на държавата ! Сега даже да ги даряват е трудно ! Всички бягат от отговорност, само ваксинираните трябва да я поемат. Великите фарма гиганти ако са сигурни в продуктите бягат оп тъча.
24
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са ваксини бе, кацаров. С тия чорби може само ГМО да създадеш, и да убиеш някой между другото.
23
1
 
32
 
! Отговори
Уошингтън Ървинг преди 2 години
Загадка, която ковипсихарите не могат да разрешат: ако ваксините работят, това би означавало че ваксинираните повече не могат да бъдат заразявани с вируса. Ако ваксиниран може да бъде заразяван отново с вируса, това означава че "ваксинационната кампания" никога не може да бъде завършена, и "групов имунитет" никога не може да бъде достигнат. А сега де?
22
1
 
14
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Никой никого не кара да се боцка! Но да се правят на мъже и да се рекламират ,си е примитивно! Напомня ми на един парад!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирай се ти, от съвети нямаме нужда.