Министерството на отбраната: Няма да пращаме войници в Украйна

Това се решава само от парламента
Обновена: 26 май 2024 16:55 | 26 май 2024 15:55, Петър Бойчев
385
Министерството на отбраната: Няма да пращаме войници в Украйна
Снимка БГНЕС

България няма да участва по никакъв начин с военнослужещи на територията на Украйна. Решение за участие на български войски в операции извън територията на страната може да вземе само Народното събрание. Такова предложение никога не било на дневен ред. Всички инициативи, свързани с подготовката на украински военнослужещи, се извършват извън територията на Украйна. Това заявяват в позиция от Министерството на отбраната.

От МО припомнят решение на Народното събрание от 9 декември миналата година: „Имаме поставена задача и можем да извършим подготовка на украински лица за бойни санитари - до 60 души за една година. Предвижда се в 4 групи по 15 души да бъдат обучени отново в България, а не в Украйна", се казва още в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от Войната в Украйна
Кога Полша ще получи своя дял радиоактивна пепел?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Много жалко че министерството незнае за промените в техният закон и там е записано, че бг армията ще се командва от натовски генерал и то без да търси никакво разрешение нито от парламент, президент, министър председател или военен министър. Всъщност най-интересното е кои партии гласуваха поправката, потърсете и ще се изненадате.
340
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вижте ги добре на снимката. Момчетата дори се мъчат да мършеруват, вие на война с Русия ще ги пращате......майкуууу....
339
0
 
1
 
! Отговори
ДежАвююю преди 2 седмици
" няма да се изпраща оръжие в укр "
338
0
 
4
 
! Отговори
Бръмбар преди 3 седмици
То нямаше и танкове да се пращат, нямаше и самолети, нямаше и ПП ДБ никога ама НИКОГА да участват с ГЕРБ. Егати пародията. Ама тия дето гласуват за тях и ги подкрепят си мислят, че те и техните деца няма да участват. Ама ще.
337
0
 
3
 
! Отговори
Лъжат преди 3 седмици
Лъжат. Съветникът на военния министЕр,тоя шемет с пиратската кърпа на главата е готов да праща контингент.
336
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И да искате, няма да можете! Никой българин няма да тръгне на смърт, по заповед на *** политици и чиновници!
335
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
Вече пишат срещу личности чрез истината не срещу действията им и то 3 пъти 104 105 106 срещу ББ КН как е възможно въобще да ги коментира като си мият ръцете заедно не знам. По темата ДПС решава дали ще се пращат по конституция не министерство на отбраната което изпълнява политическата воля на лидерите в държавата. За сега ДПС чрез поставени лица в чужбина и в България провокира ядрен конфликт но не с Русия. Изцяло са насочени към търговия с оръжия.
334
0
 
8
 
! Отговори
Стефан преди 3 седмици
Както е добре известно преди война винаги се лъже. "Не сме изпратили 1куршум". Истината: Изпратихте 105 танка за ремонт в Чехия, които оттам директно в Украина. Невинен въпрос: Какво прави британския военен министър в София преди 2 седмици? Отговор. Ще се бием докато имаме съюзници. Последен шанс за българите: на изборите изберете партия на мира.
333
0
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 3 седмици
Перално-банният батальон на полк. Теляков подготвя украински военни теляци.
332
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 344 АнонименВземи си хапчетата
331
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом казват , че няма значи ще пращат. БегеПомиярите са толкова наведени , че ми се повръща
330
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дали???
329
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
МО да създаде специален ешроатлантически батальон. Генерали има - Баце, Шиши, Кокорчо и Киро, Тагарев и останалите. Всичките им гласоподаватели да попълнят редиците. И бегом в окопите.... Това ще оправи Бг.
328
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Точно тъй, Унгария да излиза от НАТО и ЕС. Даже още по добре , да натирят Орбан оттам . После Путята като вкара руския мир в Украйна насилствено, да вземе да им спретне и на унгарците едно сво. Тъй де, те си имат опит от 1956г, ама май не са си научили урока, че баба Меца лошо к..ца
327
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Същото трябва да направи и България с едно ново правителство, което няма нищо общо с крадеца и прислужника борисов.
326
0
 
14
 
! Отговори
Хххххкхйк преди 3 седмици
Столтенбергче Моненбергче ... Орбан им го каза Унгария преосмисля положение си в НАТО с. две думи разбирайте че ще има референдум за напускане на УнгарияHungary is working to redefine the countrys NATO membership status to allow it to potentially opt-out from the military alliances deepening support for Ukraine, Prime Minister Viktor Orban said.
325
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как няма да пращате ? -- къде се скри оня плъх тагаренко, който изпразни всички военни складове.Затова ли няма да изпращате или защото има скоро пак някакви фалшиви избори с нагласени резултати за парламентарните крадци?
324
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какви са тези безумни войничета на снимката -- я им пригответе и ковчезите.
323
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
" Това се решава само от парламента" -- Българите са доказали че нямат парламенткойто взема решения в тяхна полза. Сградата му е превърната в някаква селска говорилня, където се дават водевилни представления -- на нивото на сбирточа който се помещава там.
322
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Драги пушечни меса и маса простиут наначен м0 , сложите ли подписи гъз0т ви вче е обственост на М0. Пътя е само един. Украйн-Фронта или куршум в главата от НАТ0спецназ ,чиято работа е да ликвидира гнусни дезертьори по издадена от НОВКИ Военен Съд Заповед Указ 227