Учени: През следващите месеци ще има 22 нови мутации на COVID-19

Част от тях ще намалят защитната способност на антителата
6 юли 2021 15:25,
71
Учени: През следващите месеци ще има 22 нови мутации на COVID-19
Снимка: Pixabay

22 нови щама на коронавируса ще се появят през следващите четири месеца. Това изчисление са направили учени от компанията Vir Biotechnology и Института по геномика и еволюционна медицина към Университета Темпъл (САЩ) .

Експертите са разработили математически модел, който дава възможност да се предскаже появата на изменения в протеина на SARS-CoV-2 - той служи като "врата" към заразяване на тялото.

Част от новите мутации ще намалят защитната способност на антителата. Те ще се разпространяват масово в целия свят в различни фази на пандемията. 

Още по темата
Експертите са успяли да предвият със задна дата появата на известните варианти мутации на COVID-19, но и щамовете, които са доверли до формирането на индийския вариант. Според учените, разработеният от тях математически модел може да предвиди появата на нова мутация пет месеца преди да се е разпространила по света, пише БГНЕС.

Световната здравна организация определи четири щама на SARS-CoV-2 като „обезпокоителни“: „Алфа“ (британски), „Бета“ (южноафрикански), „Гама“ (бразилски) и „Делта“ (индийски). Последният, според експерти, е два пъти по-заразен от оригиналната уханска версия на SARS-CoV-2, като същевременно продължава да мутира. Наскоро стана известно за появата на варианта „Делта-плюс“.
 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато свърши гръцката азбука. После почват с китайската.
65
1
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 2 години
Не можеш да съставяш изречение. Може ли да повториш, не се разбира?
64
3
 
2
 
! Отговори
Дай Боже преди 2 години
Още вируси и мутанти да има да дойдат да оправят и накажат блудните хора.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
голям ПРАЗ
62
0
 
1
 
! Отговори
До 56 преди 2 години
Кой си ти да казваш кой трябва да мълчи и кой не? Я си гледай в твоята *** и не се напрягай!
61
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
леле!..СТРЯСКАЩО!..Цели ДВАДЕСЕТ И ДВЕ "мутации" били щяли да са появат..?!?!..Е,да са не оплаквам!..Пак съм доволен,че нема да са 22.5 ,или..не дай Боже-23 "мутации"..Иначе сериозно:..-С тоя "коковид" ВИ МЕТНАХА НА ДЖАНКАТА,хора!...Сега през 2-3 месеца ще ви стряскат с ПОРЕДНАТА ИЗМИШЛьОТИНА!.../"А вий,вий сте..."../
60
0
 
8
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Като чета грандиозните глупости под всяка статия свързана с ковид си мисля, че може би естествения подбор не е толкова лоша идея...
59
0
 
6
 
! Отговори
IQ ratio: 25 to 49 преди 2 години
Добре де, разбрахме!А пък през април 2029 АпофисЪТ може да ни размине с около 1/10 от разстоянието до Луната. При повече късмет, може да свърне и да ни отърве от коронавируса. Ако не, ще стискаме палци за 2036-та...
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще 120 мутации да има, хич да не ви пука. Гледайте си живота и му се радвайте докато можете.
57
6
 
18
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Хората в прав текст ви го казват, че до няколко месеца ваксините, които сте си сложили, вече няма да действат, обаче дебилоумниците продължават да настояват да се ваксинираме. Айде, няма нужда! И без ваксина изкарахме хремата без проблеми.
56
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
До Анонимен 55. Абе ние друго сме учили - че не боледуваме, защото имаме имунитет, а не защото нямаме.
55
2
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
До От Каблешково: Стой си в Каблешково и си мълчи , да не се излагаш бе, ***!
54
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички коронавируси се характеризират с много мутации. Това се знаеше отдавна. Който няма имунитет (не е боледувал) е препоръчително да се ваксинира. Ако не е страхлив антиваксър.
53
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом фащ го казват значи им знаят и имената на 22-та щама. В момента ги зъбъркват в казана и ще ги пуснат щом застудее времето. Работя в лаборатория и знам как се правят щамове. Много трябва да се внимава да не се зарази някой защото веднага заразата тръгва от човек на човек. Така беше изпуснат вируса от Ухан. В лаборатория не трябва да се допускат мало.умни и бавноразвиващи се както се случи в Китайската лаборатория. Тези от фащ ще уточнят ли кой месец ще изпуснат вирусите или щее сюрприз..
52
5
 
14
 
! Отговори
Цървул преди 2 години
Нов симптом на делта бил диария или стомашно разтройство ... Странното е че не е нов , едно време му викахме летен грип , преди ковид ерата ...
51
15
 
4
 
! Отговори
От Каблешково преди 2 години
До ПедиатърЗа такива съвети трябва да ви отнемат правото да практикувате, Вещерството би ви отивало повече от медицината. Да не говорим пък педиатър. Всеки разумен и отговорен родител ще ваксинира себе си и детето си! Другото са наивни конспиративни теории! Аз и мъжът ми се ваксинирахме още април месец с АЗ и сме си живи и здрави! Поздрави от Каблешково
50
3
 
9
 
! Отговори
Манафейко: преди 2 години
А стига, бе... и `що не 21 или 23, ами ТОЧНО 22??!!
49
6
 
10
 
! Отговори
Мутафчийски преди 2 години
Чакаме всеки момент появата на индонезийския щам на Ковид, който ще докара петата вълна през пролетта на 2022 г. Това няма да е обикновен грип, както много се заблуждават, защото откакто Ковид се появи, всички други болести изчезнаха! Проверено и потвърдено от института Роберт Кох-Германия! Муааахахаха!
48
11
 
19
 
! Отговори
Педиатър преди 2 години
Като педиатър с 22 годишен стаж мога да кажа 2 неща: 1. За децата до 18 години вирусът е в пъти по-безопасен, отколкото ваксината и това са чисто статистически цифри. 2. Никога в историята на света не е имало масова ваксинация по време на вирусна пандемия. Всеки запознат знае, че това предизвиква масовите мутации. Но, компаниите за медикаменти печелят милирди дневно от това безумие. Съвет от мен - освен ако не сте над 70 години и със съдови заболявания и наднормено тегло, не се имунизирайте.
47
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След толкова много заразени и починали досега от вируса, човек трябва да е пълен лунатик, за да допусне да бъде заразен и евентуално да умре като не се ваксинира! Точка.