Новите COVID вълни са гарантирани, ако учителите не се ваксинират?

Изчакват есента, но тогава ще бъде късно, смята Евгения Пеева
9 юли 2021 10:51, Ния Христова
122
Проучване на Министерството на образованието показа, че едва 4% от училищата в страната имат 70% ваксиниран персонал срещу COVID-19.
 
"Огромен дял от училищата имат дори под 30% ваксинирани специалисти. Противно на мнението за висока заболеваемост, се оказа, че преболедувалите не са повече от 15%. Общо ваксинирани и прекарали вируса не правят и половината от персонала, което е далеч от целта за колективен имунитет". Това заяви зам.-министърът на образованието Евгения Пеева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя обясни още, че учителите и на персонала в детските градини основно се притесняват от евентуални негативни странични ефекти от ваксините, наличие на придружаващо заболяване, съвети на личните лекари да не се ваксинират.
 
"Има и такива, които посочват, че изчакват началото на учебната година, за да се ваксинират - да имат по-дълго време имунитет. Ако изчакаме есента, вече ще е късно. Ако не се ваксинираме сега - новите вълни на боледуване са ни гарантирани", подчерта Евгения Пеева.
 
МОН започна активна разяснителна кампания. Началниците на регионалните управления на образованието провеждат срещи с директорите на училища и детски градини от цялата страна. 
 
"Нашата цел е да повишим информираността. На тези срещи се опитваме да обясним, че трябва да си гарантираме максимално дълго време присъствено обучение през новата учебна година", обясни зам.-министърът на образованието.
 
Тя подчерта, че са доста осезаеми негативните последствия от дистанционното обучение през последната година и половина. 
 
"Резултатите са спаднали сред ученици от по-уязвими групи, тези, които са най-засегнати от пандемията. Мотивацията на учениците спада. Нивата на агресия се увеличават, склонността към отсъствия и отпадане от образователния процес съществува. Учителите с дълъг стаж заявяват, че дългото стоене пред мониторите допълнително ги натоварва", заяви Евгения Пеева. 
 
Зам.-министърът на образоването отчете голям интерес към програмата "Отново заедно", по която ученици се изпращат на почивка на море.
 
"Над 200 училища са одобрени, над 2 500 ученици с близо 500 педагогически специалисти ще отидат на почивка, която ще им се отрази доста добре след пандемията. Има постъпили още 100 заявки през последните дни, които ще бъдат разгледани", добави Евгения Пеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
Ясен преди 2 години
Човек с бизнес зависимости включително и с хрисимия министър, който също единствено се интересува от проекти и пари, няма авторитета да апелира! Какво свършихте в МОН, уважаеми, освен абсурдния ПР и с колко още хиляди ще си тръгнете, но само привидно?! Ще продължавате да източвате МОН с безсмислени проекти и чуждо ноу-хау, както сте го правили и през годините назад! И с абсолютна наглост ще хвърляте "прах в очите", унижавайки доказани личности! Бог да съди!
90
0
 
5
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 2 години
Кой го гарантира ,другарко Пеева , а ти педагог ли си или епидемиолог ?
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тази работа беше доброволна, но всяко животно, което не я вършеше, щеше да получи дажба, намалена наполовина" - светът заприлича на фермата на Оруел. В Гърция - ще се допускат само убодени до не знам си къде, във Франция медиците са задължени да дадат да ги убодат, тука пък се внушава вина на цяло съсловие. Който задава логични въпроси, автоматично е обявен за *** - "Във време на измама казването на истината е революционно действие".
88
0
 
6
 
! Отговори
Калашников преди 2 години
ТОВА заместник-министър ли се води?!!
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А учениците носят ли маски по автобуси и молове са без маски къде е контролът няма такъв а от такива глоби ще се напълни хазната
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 91ти не си добре с глъвътъ колко народ умре след ваксинацията бедна ти е фантазията секретно е
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тцтцтц колкото е мъдра тая грозотия пази боже от такива
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ми напомня за едни познати - бабата се разболява от вируса и дъщеря й я кара в болница, и казва "ето, понеже съм ваксинирана не се разболях!" Казвам: "е хубаво де, ама нали и дедото не е ваксиниран, а и той не се е раболял и то като са постоянно заедно?" И изпадна в размисъл милата.
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова хора измряха от ваксини, които на всичкото отгоре не защитават срещу вируса! Ето, даже Пфайзер сега с нова ваксина срещу Делта варианта! А тия се мъчат да намерят още бaлами да си пробутат ваксините с изтекъл срок!
82
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много народ измря защото не се ваксинират, докато заради или след ваксинирането никой не е умрял,
81
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете истината! Колко народ измря от тези измислени вакси?
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в едни сайтове има гледах ваксинационният план Ass To Mouth, все такива ги ваксинират, и тъъй кършат китки може и водещата че и водещият за него доктора негиР с голяма спринцовка... за тяхно здраве все пак
79
1
 
7
 
! Отговори
Сифилисчо преди 2 години
До АнонименРеклама, призив, пропаганда - виждам опит за оказване на натиск -> пропускам. Още помня как ви баламосваха с маските - помагали, непомагали. Декември бях купил 10000 бройки и изкарах 17 бона от тях и все още и за себе си имам достатъчно.
78
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд за терористите антиваксъри! опасни са за общественото здраве!!!
77
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че това не е реклама, а призив към разума. Нещо не си наясно между реклама за бира и борба с епидемия.
76
2
 
24
 
! Отговори
Сифилисчо преди 2 години
Имам лично право - когато видя да рекламират марка или продукт, избягвам да я купувам. Това правя и за храни, и за дрехи и всичко. Същото е при ваксините. Ако не течеше толкова агресивна кампания от "загрижените" правителства, до сега да се бях ваксинирал.
75
2
 
22
 
! Отговори
тази преди 2 години
учила ли е медицина?Някакви статистики,някакви произволни умозаключения-стига евтина пропаганда в полза на ваксините!Ще си решим нсеки за себе си.Хайде-кажете колко време трае имунитетът след ваксиниране?Ами те,учителите ще станат на решето,ако трябва да се бодат през 6 месеца.Нали вече твърдят,че трябвало и трета доза на Пфайзер.А колко време мина от поставянето на първите дози?Година,по-малко-как да вярваме?
74
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бах маааму, всичкото грантояд изкарали на амбразурата, да си заработва сребърниците и да рекламира вълшебната течност. Поне така се издадоха всичките, и *** и дофтуря, стана ясно и колко струват професорите и доцентите - навремето се ядосах на Дянков като искаше да им срита ***, но сега съм за - само един застана зад науката, другите или са продажници или си мълчат
73
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През последните няколко дни в медиите виждам само бъдещи затворници.
72
1
 
26
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Предлагам зам.-министърът на образованието Евгения Пеева да се ваксинира с киселина от акумулатор против глупостите които дрънка.най великия въпрос е какво им пречат неваксинираните на ваксинираните след като са ваксинирани. Който го е страх да се ваксинира