Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинираните

Разширяват приложението на COVID удостоверенията
14 юли 2021 13:39, Елка Василева
223
Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинираните
Снимка: архив, БГНЕС

Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинирани срещу COVID пациенти, съобщиха местни медии.

В един от цитираните случаи жена е била отпратена от кабинета на семеен лекар, веднага след като той проверил по данните от личната й карта, че не присъства в списъците на имунизираните. Пациентката не била прегледана и не получила напътствия за лечение.

Според белгийския лекарски съюз, ако по случая бъде подадена жалба, ще трябва да последва решение на съсловната организация. Лекарският съюз е на мнение, че подобно поведение е на ръба на правилата за упражняване на професията.

Белгийските власти заседават днес, за да преценят дали да не въведат задължение да се ваксинират всички, участващи в доставката на социални услуги. Предвижда се в петък властите да обсъдят разширяване на приложението на удостоверенията за ваксинираните, изследваните и преболедувалите.

Медиите отбелязват, че засега няма нагласа да се следва сляпо примерът на Франция, където удостоверението ще служи за достъп до кина и ресторанти. Белгия предвижда да се изисква представяне на удостоверение за присъстващите на предстоящо състезание от Формула 1 и на голямо музикално събитие. Засега не се очаква изискването да бъде въведено за зрителите в киносалоните или за посетителите на изложби.

По последни данни в страната вече 81 на сто от пълнолетните са получили по една доза ваксина, а 54 на сто са изцяло имунизирани. Епидемията от COVID в Белгия отне живота на над 25 200 души, като в последните две седмици средно на ден се отчитат по двама починали.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да си умреш сам, без помощта на лекарите.
179
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е началото, спокойно. Не след дълго няма да можеш и храна да си купиш без печата на звя тоест без сертификата за ваксинация.
178
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо от пандемията такива като фаучи печелят милиони! Патента за това биологично оръжие, което наричат вакса е негов!
177
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшива пандемия, създадена само за да вкарат в телата на популацията субстанция, с неизвестен за 99% от хората ефект.
176
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Хипократовата Клетва??? Нали за това са станали доктори - да лекуват. Ако ги е страх от която и да е болест - да са станали градинари и да не са се клели на Хипократ!
175
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чувстват се прецакани и от яд не желаят да си вършат работата.....нали те са ваксинирани какъв е проблема
174
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите-шастливи и ваксинирани,светещи нощем,с опулен поглед,завардени в кошарата,до към Гергьовден.
173
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксърите в кошарата или както писа един по долу само зад плексиглас в антиваксърпарк, и да и се оставят без тоалетна хартия
172
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите да се изнасят от територията докато е време. Тук са малцинство и ще ядат много бой.
171
2
 
3
 
! Отговори
До 198 преди 2 години
Пропусна да напишеш за текущия период, ~6 месеца!
170
5
 
4
 
! Отговори
Titi преди 2 години
https://bgonair.bg/a/2-bulgaria/217812-ban-gotova-da-sazdade-vaksina-za-vsichki-mutatsii-no-darzhavata-ne-ya-sponsoriraМисля, че това интервю беше ако ли не потърси и ще го намериш. Той има няколко по тази ТВ
169
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарее. Към момента фактите са следните. Ваксината може да бъде живото застрашаваща при 1 човек на милион. България ако я броиме 6 мил, това са 6 души. Без ваксини само на ден отиват повече. Това идва като информация от СЗО и учените, без Мангъров
168
4
 
5
 
! Отговори
До 192 преди 2 години
Не говоря измислици, а това е официално тяхно становище. Дори си спомям, че по телевизия On Air Чорбанов го изрече в интервю, преди предните избори! После и двамата пишман доктори станаха партийни
167
3
 
27
 
! Отговори
До 194 преди 2 години
Вместо да се заяждаш за доказателства, дай източник с емпирични данни за дългосрочната безопасност на ваксините за 5 годишен период. Май няма да можеш, никой не може. Или по-скоро има индикация, че листовката за страничните ефекти тепърва ще се допълва.
166
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
191Е добре де. Вие едно доказателство няма ли да дадете, че ни изтребват или на доверие ше я караме?Източниците кои са. Че гледам всеки фърля некви теории и цифри, ама май звездите ви го говорят
165
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 190 Мангъров не е заявявал че са безопасни, казва че дългосрочния страничен ефект от тях не е ясен!!!
164
17
 
7
 
! Отговори
До 188 преди 2 години
Абе пич, дори онзи *** Мангъров, на който ти най-вероятно се кланиш, публично заяви, че ваксините са напълно безопасни! Същото го каза и Чорбанов от БАН, където разработват българската ваксина! Съществуващите ваксини са поставени на 1/3 от населението на земята. Само простите хора и бедните останаха неваксинирани!
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 185То тоя плебес за който говориш и сега си го управляват както искат. Гледай коментарите. И в България има интелигентни хора, ама разбрах астронавти ше пращаме.
162
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тити, за да стане тая ковид ваксина задължителна ПЪРВО трябва наистина да е като другите ваксини - с пълно разрешително, а не частично, под условие и само докато трае пандемията. Освен това трябва да са минали задължително 5 години клинични изпитвания, за да се видят дълготрайните ефекти. Преди това ако някой я направи задължителна е масов убиец, извършващ геноцид над народа си!
161
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 179 А кой се управлява по-лесно, с 1 кюфте и 1 бира например? Тия с мозък или ония с чалгата? Я пак помисли ако имаш милиарди какъв искаш да е плебса, умен и способен да те елиминира, или т*ъп и лесен за манипулация?