Растат случаите на коронавирус в Германия

Само за седмица случаите са нараснали с по един и половина пъти
16 юли 2021 11:45, Петя Славова
32
Растат случаите на коронавирус в Германия
Снимка: БГНЕС

Понастоящем има 8,6 случая на коронавирусна инфекция на 100 хиляди жители на Германия. На 6 юли числото беше 4,9, предава БГНЕС.

В рамките на седем дни разпространение на коронавируса в Германия се е увеличило средно повече от един и половина пъти. Както се съобщава в петък институтът "Роберт Кох" (RKI), сега той е 8,6 случая на 100 хиляди жители.

В четвъртък стойността му е била 8,0, а предния ден - 7,1 случая, докато на 6 юли, когато в Германия е регистриран най-малък брой заразени, това число е 4,9 случая на 100 хиляди жители.

Още по темата

Германските здравни власти информираха RKI за 1456 случая на коронавирусна инфекция за един ден. За сравнение: преди седмица имаше 949 случая.

Според нови данни Германия съобщава за 18 смъртни случая, свързани с коронавирус в рамките на 24 часа. Преди седмица са регистрирани 49 смъртни случая.

Според RKI в страната са установени общо 3 741 781 потвърдени случая на инфекция със Sars-CoV-2 от началото на пандемията. По данни на RKI броят на оздравелите е 3 638 200 души. Броят на смъртните случаи с потвърдена диагноза Sars-CoV-2 се е увеличил до 91 337.

Според проучване, току-що проведено от Института за изследване на общественото мнение YouCov и поръчано от агенция ДПА, 67 процента от германците ще откажат да почиват в райони, класифицирани от германското правителство като зони с повишен риск от инфекция с коронавирус. Само 25 процента от анкетираните казват, че за тях почивката в рисковата зона е приемлива. 8 процента от анкетираните се въздържат да отговорят.

Общо 122 държави, изцяло или частично, са класифицирани от германското правителство в една от трите категории като области с повишен риск от инфекция с коронавирус. В момента сред тях има такива популярни дестинации за немските туристи като Испания и Турция. Португалия и Кипър се класифицират като региони с повишена честота, където разпространението на инфекциите е особено високо. Хората, които се връщат оттам в Германия, трябва да бъдат поставени под карантина за период от 5 до 10 дни. Изключение се прави за тези, които са получили пълна ваксинация или са се възстановили от коронавирусна болест.

Що се отнася до пристигналите от една от 11 страни извън Европа, където е регистрирана висока честота на особено опасни варианти на коронавирус, те биват поставяни в 14-дневна карантина. Това изискване се отнася и за хора, които са били напълно ваксинирани или са се възстановили от коронавирусна болест.

Въпреки това германското правителство вече се съгласи да отслаби ограниченията за почиващите и дори планира да въведе допълнителни облекчения. Поради това правилата за влизане в Германия от 82 държави, които понастоящем попадат в категорията на рисковите зони, могат да бъдат променени до 1 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
7
 
! Отговори
До Факт преди 2 години
Преди твърдяха, че ваксините при определен процент ще спрат пандемията. Сега твърдят, че ваксинираните го изкарват по-леко. И в Англия досега починалите бяха малко. При тях периода на покачване е от около месец. Към момента броят на починалите се удвоява спрямо предходната семица. Нека да изчакаме и за Израел поне месец, преди да обявим заключения.
28
6
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
В Израел имат 15 починали от вируса за последните 14 дни, а в България са 96 починали. В Израел 57,4% са ваксинирани с две дози, а в България са 12,4%. Нещо не разбирам - нали тукашните умници твърдят, че умирали ваксинираните...
27
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт - Факт е само в главата ти. Наяве са други фактите. Зарови си главата в пясъка като щраусите и така. в това явно си добър...
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт!!! А защо не се вижда колко ваксинирани и пострадали има от ваксините? Защо фейса затри група с над 200000 пострадали в САЩ? Защо не се казва колко от болните са ваксинирани? Има хора с вакса, които са при всеки PCR положителни, тоест са източници на мутация!
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като не проверяват ваксинираните за антитела и не освобождават от ваксина хората с антитела, в тези препарати има нещо по важно за управляващите и то не е да ви лекуват!
24
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Това, което се вижда е, че където има повече ваксинирани, починалите са малко, а заразените са наполовина на предишната вълна
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Увеличение на случаите във Великобритания, Гърция, Германия, Израел... все държави с много ваксинирани. В Бг, където процентът на ваксинираните е малък, случаите намаляват. Щом постоянно правят някакви статистики, защо не споменат колко ваксинирани са били хоспитализирани? Ааа не можело, защото и най-ваксинираните против критично мислене ще осъзнаят, в какъв цирк участват. Вирус има, не го отричам, но и огънят в цирка също е истински, това не означава обаче, че не е запален по време на цирк...
22
1
 
1
 
! Отговори
До до 22 преди 2 години
Имам предвид 21. Пак трият коментари!
21
2
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Много наивно казано. Досегашния опит с вирусите и бактериите ясно показва, че при ваксинация по време на епидемия, се селектират/оцеляват варианти, които избягват имунитета изграден срешу предишния вариант. Пример със супербактериите, които се селектираха след непълно лечение с антибиотици. А и никой не знае точно какво се случва, ако бъде ваксиниран вече заразен. Някой да е правил PCR преди ваксинация?
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Завръщане към новото нормално -Ваксини ,кошари ,кастрация,маски ,ограничения ,диктатура ,фашизъм ,лицемерия ,лъжи ,подкупи ,продажници ,НОВ СВЕТОВЕН РЕД.
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, 19, много е чудно. Особено е чудно това, че най-ваксинираните държави, като цяло, сега най-много бройки отчитат и това, че никъде ни сториха труд да посочат какъв процент от случаите са ваксинирани и какъв - не от новозаболелите. Що ли тъй? Понеже е някак неудобно да излъжат, тъй като хората вече знаят от лично видяно, че и ваксинирани се разболяват. Въобще цялата им пландемия е много "чудно" нещо.
18
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не предизвикват мутации. За срравка-всички досегашни мутации възникнала поради огромния брой хора, през които мина вируса и дойдоха преди вакдините. Делтата възникна в Индия когато бяха 0,4 % ваксинираните. Британската се появи миналия септември. Преди нея южноафриканския и бразилския. Тогава още нямаше ваксини.
17
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трета доза се препоръчва само на тези, със много болести и снижен имунитет , и то на есен.
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никъде не са ваксинирани 100% от населението. Има достатъчен брой възприемчиви все още, освен това делтата е много по-заразен. Така че нищо чудно няма.
15
3
 
22
 
! Отговори
хм от германия преди 2 години
Короналудост! Хора, страдащи от тежка форма на маниакална хипохондрия, си купуват тестове от супермаркета и цял ден си ги ръгат по носовете. И всяка седмица едни и същи хора се обяват за заразени, въпреки, че нямат и симптоми. Млади и здрави хора ходят по улиците на открито, на слънце и чист въздух в парка, с намордници и се чудят от какво да кажат, че са болни.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато кажеш публично името на поне 1 човек който е "случай" (каквото и да значи това), тогава щи повярвам
13
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как в един момент намаляха болните съвсем, ваксинирането протича с пълна сила и изведнъж ....Бам! Пик на заразени, умрели и т.н. Е, някой да ми обясни логиката на всичко това! .....Измама е и всички вече се светнаха!
12
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох 8 човека на 100000 ги хванала пневмонията щото са седели под климатика и иде ковида! Боцкаите се за да станат 1000 на 100000. Хората с антитела не са предпазени от ваксинация? Тези ваксини изобщо борят ли вирус или наистина са биологично оръжия с цел разбиване на имунната система на много хора!
11
5
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
9,ако разбираш руски-виж в тубата:Прогноз честного доктора. Осенью будет гораздо хужеЩе ти се изясни как чрез боцкането се предизвиква мутации и бъдещи пикове.. А като към това добавим и пръскането с химически гадости, предизвикващи ХИМИЧЕН Пневмонит ще разбереш ЗАЩО това лято има пик на ОРВ... :))
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко на 100 000 имат коремно разстройство?Всеки случай, ваксонатегачите и короноброячите са с ментално разстройство. Следва усмирителна ризница и цип на устата на голямата лъжа. Преминати са всичйи граници. Накъде още?